Anasayfa / Müzayedeler / PHEBUS /
Lot : 53
Lot : 53
Kategori : Kitap
"Bakalım İsmet Paşa denilen kindar münafığın kini bunlarla doyacak mı?"
Alparslan Türkeş'in; 27 Mayıs'a, 14'ler hadisesine ve Mendereslerin idamına ışık tutan 4 adet mektubu, (yaklaşık) 21x32 cm...

27 Mayıs Darbesi'ni gerçekleştiren ekibin Kurmay Heyeti içinde olmasına karşın, Madanoğlu ekibi tarafından tasfiye edilerek sürgüne gönderilen 14 MBK üyesi içinde olan Alparslan Türkeş'in, gün ışığına çıkmamış dört mektubu...

Mektuplardan ilki, 12 Eylül 1961 tarihinde, "Sayın 13 Kasım Komitesi Üyeleri" hitabıyla Yeni Delhi'den gönderilmiş. İçeriğinde, Cemal Gürsel'e gönderilmiş olduğu belirtilen mektubun bir örneğinin ekte gönderildiği yazıyor ancak bu ek mevcut değil.

Yeni Delhi'den gönderilmiş ikinci mektup, 19 Eylül 1961 tarihli ve "Aziz Kardeşim İsmail Bey" hitabıyla başlıyor. Bu mektupta Türkeş, MBK'dan tasiyelerinden, Mendereslerin idamına karşı olduğundan ve idamlarından duyduğu üzüntüden ve İsmet İnönü ile ilgili olumsuz fikirlerinden söz ediyor.

Üçüncü mektup, "Muhterem Raif Bey Kardeşim" hitabıyla ve el yazısıyla yazılmış olup Brükselden gönderilmiş.

Dördüncü mektup, yine Yeni Delhi'den ve yine Raif Bey'e gönderilmiş. Türkeş bu mektubunda Türkiye'den aldığı haberlerle ilgili yorumlar yapıyor, Kıbrıs olaylarına değiniyor ve hatıralarını yazdığından söz ediyor.

Lot Detayları
Phebus Hakkında
“Phebus Müzayede Evi, alıcılar ve satıcıları online ortamda bir araya getiren bir açık artırma platformudur.”
Bizi Takip Edin
Copyright © 2020 PHEBUS Müzayede