Lot : 109
Kategori : Obje
Kütahya çini panolu sehpa, ölçü: 87x56 cm, yükseklik 75 cm...

Sehpa üzerine yerleştirilmiş, 2 parçalık dairesel bir merkez etrafında 10 parça kenarları yazılı çini pano. Benzer bir parça, Garo Kürkman´ın Suna ve İnan Kıraç Vakfı´ndan çıkan "Toprak, Ateş, Sır" (2005) adlı kitabında bulunmaktadır. Bir diğer benzer parça Sotheby´s 2014 tarihli Arts of the Islamic World müzayedesinde satılmıştır.

Şiir: "Adem bu bezm-i devr-i dilaraya bir gelir/ Bil kadr-i ömrünü kişi dünyaya bir gelir/ Dünya içün vücudunu sarf etme yok yere/ Nakd-i hayat merdüm-i dânâye bir gelir/ Cem gitdi bozulmakdadir erkan-i harabat/ Bir cam ile kalsa nola eyvan-i harabat/ At başı beraber arak-ı bade sürülsün/ Dönsün koşu meydanına meydan-i harabat"

Sadeleştirilmiş hali: İnsan bu gönlü hoş eden meclise bir defa gelir/ Ömrünün kıymetini bil insan dünyaya bir defa gelir/ Dünya için varlığını boşa harcama/ Hayat sermayesi insana bir defa gelir/ Topluluk dağıldı eğlence meclisinin adabı bozulmaktadır/ Bu eğlence meclisi yalnız bir kadeh ile kalsa ne olur/ At başı beraber içki şarap sürülsün/ Eğlence meclisinin meydanı yarış meydanına dönsün.

Lot Detayları
Phebus Hakkında
“Phebus Müzayede Evi, alıcılar ve satıcıları online ortamda bir araya getiren bir açık artırma platformudur.”
Bizi Takip Edin
Copyright © 2020 PHEBUS Müzayede