Lot : 308
Kategori : Efemera
Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde ve Cumhuriyet'in erken dönemlerinde, Balıkpazarı'nda (Bursa) tüccarlık yapan Hulusizade Osman Nuri Bey'e gönderilmiş evraklar....

Evraklar arasında, Daire-i Teşrifat kaleminden, Osmanlı Devleti'nin Harbiye Nezareti tarafından, Müdafaa-i Milliye Cemiyeti tarafından ve Şehremenati (İstanbul Belediyesi) tarafından kaleme alınmış evraklar mevcuttur.

Osmanlı Devleti Harbiye Nezaretinden gönderilen bir evrak, ordunun acele bir şekilde temin etmesi gereken iki vagon şekerin Osman Nuri Bey tarafından ambara teslim edildiğine dair kaleme alınmıştır. Bunun yanı sıra Daire-i Teşrifat Kalemi tarafından kaleme alınan evraklarda, Osman Nuri Bey'in önce Rütbe-i Saniye sonrasında Rütbe-i Evveli'ye terfi ettirildiğine dair iki adet berat yer almaktadır.

Müdafaa-i Mİlliye Vekaleti'nin Bab-ı Ali'deki toplantılarına davet edildiğini, Şehremaneti Müessat-ı Sıhhiye Meclis-i İdare azalığına kabul edildiğine dair evraklar da mevcuttur.

Tüccardan Osman Nuri Bey adına düzenlenmiş, Osmanlı Devleti ve Cumhuriyet'in erken dönemlerinde farklı kurum ve kuruluşların antetlerini taşıyan toplamda 14 adet evrak mevcuttur.

Lot Detayları
Phebus Hakkında
“Phebus Müzayede Evi, alıcılar ve satıcıları online ortamda bir araya getiren bir açık artırma platformudur.”
Bizi Takip Edin
Copyright © 2020 PHEBUS Müzayede