Lot : 18
Kategori : Efemera
Ayhan Hünalp´tan Tahir Alangu´ya gönderilmiş üç adet el yazısı mektup ve yazarın "Bir Hatırlayış Kaldı Yalnız" isimli üç sayfalık hikâyesi, 24x30 cm...
Ayhan Hünalp, yedek subay olarak askerlik vazifesini ifa etmekte olduğu sırada kaleme aldığı tarihsiz mektubunda, Tahir Alangu'ya Yeni İstanbul dergisinde "Küçük İstasyon" isimli romanının yayımlanmaya başlayacağını bildirmektedir.
23 Haziran 1953 tarihli ikinci mektup, Ayhan Hünalp ve ailesinin Ankara'dan İstanbul'a taşınma telaşının ortasında kaleme alınmıştır. Bu mektubun içerisinde, Hünalp'in Yeditepe dergisinde çıkan bir yazısında yer alan, hikâyenin ne olduğuna dair bir tespiti yer almaktadır: "Genel çizgileri ile hikâye; küçük bir oturmada okunabilen, hayatın herhangi bir dilimini, insanın herhangi bir yönünü alarak inceleyen bir yazıdır!" 
6 Ekim 1953 tarihli son mektubun içeriği ise Hünalp'in çeşitli dergi ve gazetelerinde yayımlanmış ve yayımlanacak yazılarına ilişkindir. 
Lot içerisinde mektuplarla birlikte daktiloya çekilmiş 3 sayfalık "Bir Hatırlayış Kaldı Yalnız" isimli hikâye de yer almaktadır. 
Lot Detayları
Phebus Hakkında
“Phebus Müzayede Evi, alıcılar ve satıcıları online ortamda bir araya getiren bir açık artırma platformudur.”
Bizi Takip Edin
Copyright © 2020 PHEBUS Müzayede