Lot : 17
Kategori : Efemera
"Bu memlekette en zor aydın olmaktır. Halk tabakaları daima takdirkârdır. Asıl zorluk tembel, kabiliyetsiz aydın zümreden gelir."
Vehbi Cem Aşkun´dan Tahir Alangu´ya gönderilmiş, biri ıslak imzalı iki adet daktilo mektup, 1953 tarihli, toplam 4 sayfa, 24x30 cm...

Tahir Alangu'nun anket sorularına cevapları ihtiva eden, 4 Ekim 1953 tarihli ilk mektup, Vehbi Cem Aşkun'un Türkiye'de aydın olmanın zorlukları üzerine dikkate değer tespitlerini barındırmaktadır: "Bu memlekette en zor aydın olmaktır. Halk tabakaları daima takdirkârdır. Asıl zorluk tembel, kabiliyetsiz aydın zümreden gelir. Yüzüne dost görünür arkandan kuyunu kazarlar. Yüzünü görmediğin, adını bilmediğin hodbinler birer düşman kesilir de haberin olmaz. Ben bunlardan çok zarar gördüm. Netice olarak: Bu memlekette çok parası olandan, çok şöhreti olan daha çok düşman kazanır. Maddî değeri olmıyan manevî şöhret sahibine öldürücü bir düşmandır. Acı, fakat bunlar bir gerçektir."
6 Ekim 1953 tarihli, ıslak imzalı ikinci mektup ise ortak dostlara selam niteliğindedir.
Lot içerisinde mektuplarla beraber Vehbi Cem Aşkun´un 1950'li yıllarda Dünya gazetesinde yayımlanan, "Yoksul Kadın" ve "Öksüz Yusuf" başlıklı iki öyküsünün kupürü de mevcuttur.

Lot Detayları
Phebus Hakkında
“Phebus Müzayede Evi, alıcılar ve satıcıları online ortamda bir araya getiren bir açık artırma platformudur.”
Bizi Takip Edin
Copyright © 2020 PHEBUS Müzayede