Anasayfa /
CUMARTESİ
CUMARTESİ
CUMARTESİ, 14.10.2023 saat: 22:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 22:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 20 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
Toplam : 173 Ürün
Lot: 1 > Efemera
Lot: 13 > Gazete
Kapakta yer alan çizimin yanında, "İstanbul hanımlarının on, on beş senelik mücadeleden sonra elde ettikleri ilk hürriyet mükafatı: vapur ve tramvaylarda perdelerin ilgası." yazılıdır. *Ciltten çıkmadır.
Lot: 18 > Gazete
"Düştü Hüseyin atından sahray-ı kerbelaya/ Cebrail var haber ver sultan-ı enbiyaya" *Ciltten çıkmadır.
Lot: 32 > Efemera
Pullu ve postadan geçmiştir. İstanbul'dan Paris'e yollanmış.
Lot: 34 > Efemera
Kart üzerinde, "Her lisandan her türlü gazete, Mecmua ve asar; En zarif moda, çamaşır, el işleri, şapka, kundura modelleri, her beden için her türlü patrons, terzi levazımatı vardır." yazılıdır.
Lot: 37 > Efemera
Lot: 39 > Kitap
İçerisinde, A´dan Z´ye bütün harfler ile oluşturulmuş inisiyal örnekleri yer almaktadır.
Lot: 44 > Fotoğraf

Fotoğraflardan birinin arka yüzünde, "Sene 1932. En sevdiğim fotoğrafım" yazılıdır.

Lot: 46 > Fotoğraf

Mustafa Kemal Paşa, Cumhuriyet döneminde İstanbul’a ilk ziyaretini ancak 1927 yılında gerçekleştirebilmişti.

Lot: 48 > Fotoğraf
Fotoğrafa Keriman Halis Ece´nin bir gazeteden kesilmiş fotoğrafı zımbalanmıştır.
Lot: 50 > Fotoğraf
Lot: 51 > Kartpostal
Kartpostalın arka yüzünde, Fransızca bir mektup yer almaktadır.
Lot: 53 > Kartpostal
Lot: 56 > Fotoğraf

1900'lü yıllar. 

Lot: 57 > Fotoğraf
Fotoğrafın arka tarafında, 1914 tarihli, Fransızca açıklama yer almaktadır.
Lot: 60 > Kartpostal
Kartpostalın arka yüzünde, "Dr. Zare Karakaş Arşivi, İstanbul" kaşesi yer almaktadır.
Lot: 61 > Kartpostal
Karpostalın arka yüzünde, "Nadji, Kalpakdjilar-Bachi. No.29 Constantiople, TURQUİE" kaşesi yer almaktadır. Pullu ve postadan geçmiştir.
Lot: 63 > Kartpostal
Pullu ve postadan geçmiştir.
Lot: 67 > Fotoğraf
Fotoğrafın ön yüzünde, fotoğrafçı Kemal Aşık´ın ıslak imzası; arka yüzünde, "Amatör Ressam ve Fotoğraf Kemal Aşık, İstanbul Eminönü Rıhtım Han, No.8, Kadıköy Osman Ağa Mah. Rıza Paşa Çeşme Cad. No.49" yazılı kaşe yer almaktadır.
Lot: 68 > Efemera
Lot: 71 > Efemera
Lot: 72 > Efemera
Biletin arka yüzünde, Tramvay hattının krokisi yer almaktadır.
Lot: 74 > Efemera
Bilet üzerinde, biletin hamilinin fotoğrafı ve 10 kuruşluk Türk Hava Kurumu Yardım Alıtı pulu yer almaktadır.
Lot: 76 > Efemera
Afiş üzerinde, "Oral Onur Kitaplığı" kaşesi yer almaktadır.
Lot: 77 > Efemera
Konserde icra edilecek eserler arasında, Peşrev, Gönül Durmaz, Saz Semai, Aşk Ateşi, İzmir Zeybek Havası.
Lot: 84 > Obje
Düğmenin arka kısmı Osmanlıca yazılı.