Lot : 3
Kategori : Kitap
Don Cristobita İle Dona Rosita'nın Acıklı Güldürüsü - kukla oyunu - Federico Garcia Lorca, çev. Memet Fuat'tan Fethi Naci'ye ithaflı ve imzalı, bazı sayfalar kopuk, 61 sayfa, 11x17 cm
İthaf "Fethi Naci'ye segvgilerimle 26. XII. 1960" şeklindedir.
Lot Detayları

1950’li yıllardan itibaren 50 yılı aşan bir çalışma hayatı boyunca edebiyatımızın güvenilir bir sözcüsü olan Fethi Naci'nin asıl adı İsmail Naci Kalpakçıoğludur. Yazar ilk yapıtıyla toplumcu sanatın ilkelerini koymaya çalışan ve bilimsel bir tutumu benimseyen bir eleştirmen olarak tanındı. Edebiyat merakı içinde yürütülmüş bir iktisat öğreniminin sağladığı iki yanlı gözlemin avantajları ilk yapıtlarında belirgin olarak görülmektedir. Güvenilir yargıları, dikkatli inceleyiciliği, bireşimci kültürü ve tutarlı dünya görüşüyle öne çıkan bir eleştirmen olarak değerlendirildi.

Memet Fuat, edebiyat eleştirisi yazıları ile tanınan bir edebiyat adamı olmakla beraber, voleybola katkıları ile tanınan bir spor adamıdır. 1960'ta De Yayınevi’ni kurdu. Yeni Dergi adlı edebiyat dergisini çıkardı. Altınyurt Voleybol Takımında antrenörlük yaptı ve amatör takımın deplasmanlı lige yükselmesini sağladı. Nâzım Hikmet’in hayatı ve eserleri hakkında eserler verdi. Eleştirmen, yazar, yayıncı ve eğitimci, Memet Fuat, Nâzım Hikmet'in üvey oğludur. Ünlü şâirin şiirlerinde “Oğlum Memet!” diye seslenerek dünyaya tanıttığı kişidir.

Phebus Hakkında
“Phebus Müzayede Evi, alıcılar ve satıcıları online ortamda bir araya getiren bir açık artırma platformudur.”
Bizi Takip Edin
Copyright © 2020 PHEBUS Müzayede