L´Illustration ve Sultan Mehmed Reşad´ın kurban bayramı kutlaması...
L´ILLUSTRATION, 138. cilt, 1911, 29x39 cm...
Fransızca L´Illustration dergisinin 1911 yılı Temmuz-Aralık dönemi sayıları.
5 Ağustos sayısında (3571.) "İstanbul Yangınları" başlıklı yazıda bir yangından sonra çekilen İstanbul panoraması fotoğrafı görülüyor. Aynı yazıda Eski istanbul´da´ki son yangının bir haritası ve su pompasıyla yangına giden itfaiyeciler görülüyor.
7 Ekim sayısında 260. sayfada tam sayfa olarak "Türk ordusunun seferberliği" başlıklı bir fotoğrafta Suriye´deki bir tren garında redif alayının trene binişi görülüyor. Yan sayfada Türk-İtalyan Savaşı´nın (Trablusgarp) önemli mevkilerinden Preveze Limanı, Arta Körfezi´ndeki Türk torpidoları, ve tek bir Krupp topu bulunan Preveze tabyaları görülüyor.
21 Ekim sayısında İtalyan İşgal kuvvetlerinin Libya´daki törenleri ve karargâhları, yan sayfada da Sadrazam Said Paşa Bâbıâli kapısında kılıç kuşanmış halde görülüyor.
16 Aralık sayısındın 498. sayfasında Dolmabahçe Sarayı´nda Sultan Mehmed Reşad´ın da katıldığı Kurban Bayramı kurban kesim merasimi fotoğrafları görülüyor.
*508. sayfanın üst kısmında küçük bir yırtılma vardır.