Lot : 46
Kategori : Efemera
"Bâb-ı Âli´nin kütüğünü yazan" Reşid Halid Gönç´ten ıslak imzalı, Leylâ Saz konulu mektup ve Gönç´ün 14 Şubat 1944 tarihinde Vakit gazetesinde yayınlanan Leylâ Saz konulu yazısının küpürleri, 16x25 cm
"Muhterem Beyefendi, Vakit gazetesine 'Benim Gözümle Yazı Yazanlar' başlıklı bir seri yazısı başladım. Bugün, Leylâ Hanımefendi merhuma ait yedinci yazım çıktı. Bir kupür takdim ediyorum. Sizi bugün öğleden sonra kütüphanede aradım. Pazartesi günleri kütüphane kapalı imiş. Bu hususta mütalaanızı rica edeceğim. Derin hürmetlerimi takdim ederim muhterem beyefendi. Reşid Halid Gönç. 14 Şubat 1933 - İstanbul."
Lot Detayları
Meşhur ya da (na)meşhur olmaları fark etmeksizin Bâb-ı Âli´de kalem oynatan neredeyse tüm gazetecilerin, yazarların ve karikatüristlerin ithaf, imza, yazı ve fotoğraflarını, 13,5x20 cm boyutundaki kartonlar üzerinde toplayarak emsalsiz bir koleksiyon meydana getiren ve 1929 yılından vefat edeceği 1966 yılına kadar büyük bir sabırla meydana getirdiği koleksiyonu vefatından sonra Ayhan Yetkiner tarafından "Bab-ı Âli´nin Hatıra Defteri" ismiyle kitaplaştırılan Reşid Halid Gönç, koleksiyonu, koleksiyonu kadar ilginç olan sola yatık çenesi ve nev´i şahsına münhasır kişiliğiyle Bâb-ı Âli yokuşunun unutulmaz isimleri arasına girmiştir.
Phebus Hakkında
“Phebus Müzayede Evi, alıcılar ve satıcıları online ortamda bir araya getiren bir açık artırma platformudur.”
Bizi Takip Edin
Copyright © 2020 PHEBUS Müzayede