SAHAFİYE, 20.09.2024 saat: 22:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 22:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 20 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
Kitabı Latin harflerine aktaran ve notlandırarak yayına hazırlayan, İstanbul'un önde gelen sahaflarından Sami Önal tarafından "Kitap dostu sayın Azade Horasan´a esenlik dilekleri ve dostlukla" ithafıyla 23 Şubat 1994 tarihinde imzalanmıştır.
Beş Hececiler'in en üretken şairlerinden Halit Fahri Ozansoy'un en çok oynanan ve basılan oyunu... "Bayan Zerrin Güç´e" ithafıyla 1939 tarihinde imzalanmıştır.
Hakkında hemen hemen hiçbir kayıt bulunmayan Bergamalı Kadri, Batı Anadolu Türkçesinin ilk dil bilgisi kitabı olan bu tek eserini 1530 yılında yazmış ve Kanuni devrininn kudretli sadrazamı Pargalı İbrahim Paşa'ya sunmuştur. Eseri ilk kez türkçeleştiren ve tıpkıbasımıyla birlikte yayımlayan dilbilimci, yazar ve siyasetçi Besim Atalay tarafından, Osmanlıca, "Çok değerli ve sevgili kardeşim yay kaşlı Güleç'e (CHP'li siyasetçi Fazlı Güleç) andaçımdır" ithafıyla 15 Temmuz 1947 tarihinde imzalanmıştır.
İslam tarihi araştırmaları alanında Türkiye'de ve tüm dünyada çok büyük bir üne sahip olan, çalışmaları bu alanın temel referans kaynakları olarak kabul edilen Prof. Dr. Fuad Sezgin'in doktora tezi... "Muhterem Fethi Alpengin ağabeyimize hürmetlerimle" ithafıyla 9 Ocak 1957 tarihinde imzalanmıştır.
Kitabın künye sayfasında, Kadir Mısıroğlu tarafından eski harflerle kaleme alınan "İsmail Bey kardeşime" ithafı ve Kadir Mısıroğlu´nun eski ve yeni harflerden oluşan kütüphane damgası mevcuttur.
Orhan Veli ve Melih Cevdet'le birlikte Türk
şiirinde en köklü devrimi gerçekleştiren Garip Hareketi'nin üç şairinden biri
olan Oktay Rifat, büyük bir şair olmanın yanı sıra, her birinde farklı bir teknik denediği, çok iiginç üç roman ve çok nitelikli
tiyatro oyunları yazdı. "Birtakım İnsanlar" şairin kitap halinde yayımladığı ilk tiyatro eseri... "Erbil reise" ithafıyla 1 Haziran 1969 tarihinde imzalanmıştır.
Türkiye sosylalist hareketi tarihinin en önemli isimlerinden Behice Boran'ın sürgün olduğu yıllarda yapılmış bu uzun söyleşi, yakın tarihe ışık tutuyor. Araştırmacı gazeteciliğin en önde gelen ismi Uğur Mumcu'dan "Güliz Özkan´a sevgilerle" ithafıyla 21 Mayıs 1989 tarihinde imzalanmıştır.
Beyaz Kale'nin Almanca ilk basımı... "Augusta için dostlukla, sevgiyle" ithafıyla 27 ekim 1994 tarihinde imzalanmıştır. Orijinal şömizli cildi içinde...
Orhan Peker'in kapak kompozisyonuyla, Edip Cansever'in üçüncü şiir kitabı... "Değerli yazar İ. Soysal´a saygılarımla" ithafıyla 25 Kasım 1957 tarihinde imzalanmıştır.
Talat Sait Halman'ın kızı, tiyatro sanatçısı Defne Halman''a "Defne Halman´a sevgi" ithafıyla 1983 tarihinde imzalanmıştır. Kitap içinde yer yer, sahnelemeye yönelik notlar ve işaretlemeler mevcuttur.
Orhan Veli ve Oktay Rifat'la birlikte Türk şiirinde en büyük devrimi gerçekleştiren Garip hareketinin üç şairinden biri olan Melih Cevdet'in "Zehra ve Necmi dostlarıma sevgilerle" ithafıyla imzaladığı kitabı...
İbni Sina hakkında yazılmış en geniş kapsamlı eser özeliğini taşıyan bu eser, döneminin çok sayıda araştırmacısının katkılarını içeriyor. "Bu eser 1500 tane olarak 1937 yılı Haziran ayında, başta Tan, Kenan, Ahmet İhsan, Devlet Basımevleri olmak üzere, 9 muhtelif matbaada basılmıştır. Hepsi 900 sayfa tutmuştur." * Kapakta iç sayfalara pek sirayet etmemiş bir leke mevcut. Kuşe kâğıda, çok kaliteli bir baskı...
Henüz bir lise öğrencisiyken yayımlanan romanıyla edebiyat çevreleri tarafından tanınan Hüseyin Cahid Yalçın´ın, İstibdad döneminden, II. Meşrutiyete; Tanzimat Edebiyatı´ndan Servet-i Fünun´a Türk Edebiyatı´nın çeşitli safhalarına şahitlik etmiş yazın hayatı..
Sabahattin Ali´nin, 1935 ile 1936 seneleri arasında, Bir Skandal adlı hikayesi sayılmazsa, yayımlanan ve ana temasında, köylüler, işçiler ve hükümlülerin hayatlarının ele alındığı realistik bir çizgide kaleme alınmış hikayelerinin tamamını bir araya getirdiği eseridir
Nazım Hikmet´in "Yaşasaydı, adını duymayanınız kalmazdı belki." diye bahsettiği Kemal Ahmet´in, memleketinde işsiz kaldığı için İstanbul´a gelen bir muhabirin hayatından bir kesiti anlattığı, kısacık ömründe yayımlanmış tek eseri... Orijinal kapakları korunarak yapılmış yeni cildi içinde...
Ahmed Cevad´ın; Nazım Hikmet´in Orhan Selim mahlasıyla yazılar yazması üzerine, Atsız, Peyami Safa, Rükneddin ve Zahir Sıdkı´nın yönelttiği eleştirilere bir cevap olarak kaleme aldığı önsözü ve Nazım´ın Orhan Selim müstearıyla kaleme aldığı bazı yazılarını bir araya getirdiği eseridir.
Nazım Hikmet'in bütün şiirlerinin bir araya getirildiği bu cilt, YKY Delta serisinin birinci baskısıdır. Orijinal şömizi ve kutusu içinde, çok temiz...
1990 yılının Aralık ayında 500 adet basılmıştır. "Bu dosya Nazım Hikmet Vakfı´nın kuruluşuna katkıda bulunmak amacı ile 3-19 Aralık 1990 tarihleri arasında Cemal Reşit Rey Salonlarında 77 sanatçının katılımlarıyla gerçekleşen Resim ve Heykel Sergisi anısına basılmıştır.
Faruk Nafiz, Asaf Halet Çelebi, Celal Sılay, Bülend Ecevit, Fuzuli, Nedim, Yahya Kemal, P. B. Shelly, Paul Verlaine gibi klasik, modern; yerli, yabancı muhtelif şairlerden çeviri ve telif şiirlerin bir araya getirildiği, toplamda 15 sayı yayımlanmış, kuşe kâğıda basılı bir şiir dergisi... 5. sayıda Ahmed Arif´in hiç bir yerde yayımlanmamış "Kan Şarkısı" adlı şiiri yer alıyor.
Yakup Kadri Karaosmanoğlu´nun, Sodom ve Gomore adlı, işgal yıllarında İstanbul´da cereyan eden bir aşk hikayesini anlattığı eserinin Fransızca tercümesidir.
Halide Edib Adıvar´ın, 1930 yılında Amerika’da Williamstown Siyaset Enstitüsü’nde verdiği derslerin kitap haline getirilmesiyle meydana gelmiş eseridir. Amerikalılar´ın, Türkler´i ve Türkiye´yi yanlış tanıdığını düşünen Halide Edib bu algıyı değiştirmek maksadıyla kaleme aldığı eserinde, aslında Osmanlı´dan önce Türk kültüründe olan, kadın-erkek eşitliği, laiklik gibi kavramların Türkler´in etnik kimliğinde yer aldığını ve bu nedenle batılılaşmaya açık olduklarını savunmuştur.
Sultan İkinci Abdülhamid´in, selefi Sultan Beşinci Murad´ın tahtta olduğu kısa süre ve bu süre zarfında Yıldız Sarayı´nda geçirdiği özel hayatından başlayarak, tahtta geçirdiği otuz dört senelik siyasi yaşantısının anlatıldığı, çok zengin görsel içerikli, üç cilt ve 1204 sayfadan oluşan hacimli bir eserdir.
Türkçede bir "Drakula" uyarlaması... Ali Rıza Seyfi, Bram Stoker´in 1897 yılında yayımladığı "Dracula" adlı gotik romanını "Kazıklı Voyvoda" adıyla ve epeyce değiştirerek uyarlamış ve böylelikle Türk edebiyatında ilk vampir romanını yazmış olur. Eser 1953 yılında "Drakula İstanbul´da" adıyla sinemaya da uyarlanmıştır. Yayıncısının orijinal baskılı cildi içinde...
Halide Edip'in bu romanı, Kurtuluş Savaşı'nın henüz sonuçlanmadığı bir dönemde, sıcağı sıcağına yazılmıştır. Kitabın künye sayfasında, okuyucunun, üzeri sonradan çizilmiş "Ateşten Gömlek hailesini tekrar yaşamak için elime aldım. Çevirdiğim her sahife üzerinde gözlerim yaşlarla ıslandı tamamlayamadım. Bu tazim heyecanın tekrarını sana bırakıyorum" ifadeleri yer almaktadır.