SAHAFİYE, 13.09.2024 saat: 22:02'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 22:04 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 20 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
Ercüment Ekrem'in "Aziz kardeşim" hitabıyla kaleme aldığı, yaşadığı psikolojik bir buhrandan bahsettiği ve bu nedenle kendisine referans olarak işe girmesine vesile olan Ali Bey´e teşekkür edemediğini bildirdiği, 2 Şubat 1936 tarihli mektubu...
İsmail Hami Danişmend Bey´e ısmarlanan Osmanlı, Türk, İslam ve Dünya tarihlerinden bahseden kronolojik bir tarih kitabı hakkında, İsmail Hami Danişmend ve Türkiye Yayınevi sahibi Tahsin Demiray arasında imzalanan mukavelename, 23x31 cm...
Nihal Atsız, "manevi baba" olarak gördüğü Rıza Nur'un nadir bulunan bu eserini, Türkçü arkadaşı Fethi Gemuhluoğlu'na "Kardeşim Gemuhluoğlu Fethi Beğe" ithafıyla 12 Ağustos 1951 tarihinde imzalanmıştır. *Orijinal kapağının yazısız alt tarafı kopuktur ve künye sayfası restore edilmiştir.
İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü yapmış Ekrem Şerif Egeli ve Vecihe Egeli çiftçinin çocukları olan Yaman Egeli'nin bir trafik kazasında hayatını kaybetmesi üzerine, annesi Vecihe Hanım'ın bu trajik olaydan 993 gün sonra yurtdışına çıkıp, oğluyla beraberce gezdikleri yerleri ve anılarını kaleme aldığı, "993 gün sonra sensiz yollara düşüyorum, canım evladım!" sözleriyle başlayan eseridir. "Dr. K. Osman´a teşekkürlerimle" ithafıyla imzalanmıştır.
Künye sayfasında, "Türk Yurdu" çevresinin çıkardığı ve Halide Edip'in katkılarının bilindiği, Türkçü bir çocuk dergisi olan Çocuk Dünyası Mecmuası'nın mührü üzerinde "Nafia Hanım hemşerimize takdim (12 Kanunievvel 1329)" ithafı yer almaktadır. İthaf yazısının mecmua yöneticileri tarafından yazıldığı kanaatindeyiz. Döneminin, Osmanlıca hurufatlı, tümüyle deri, bordo renkli cildi içinde...
Şiirlerini özellikle Abdülhak Hamid ve diğer geleneksel şiir çerçevesi etkisinde yazan Şekib Bey, 1910-1927 yılları arasında Servet-i Fünun dergisinde yazmıştır. Özellikle karamsar ruh hali üzerinde yazdığı şiirlerle Ahmet Haşim'in de dikkatini çekmiş. Ahmet Haşim onun şiirleri için "Dünya hayatında yaşadığımızı düşünmeyen ve manevi bir hayat arayışı içinde olan" şeklinde bahsetmiştir. "Pek kıymetli Erkan-ı Adliyemiz´den, Mİsak Efendi Hazretlerine lütfen kabulü ricasıyla ve samimi hürmetlerimle takdim ediyorum." ithafıyla, 5 Haziran 1927 tarihinde imzalanmıştır.
Hamza Sadi Özbek'in, Cihat Savaş Fer imzasını taşıyan ancak müellife göre Reha Oğuz Türkkan tarafından yazılan "Hesap Veriyoruz" adlı yazıda, kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdiği eseridir. Ayrıca eserinin son kısmında, Atsız'ın aynı yazı hakkında dile getirdiği şu ifadelere yer vermiştir: "İşte, nihayet tahminlerimiz doğru çıktı. Reha'nın "Hesap Veriyoruz" başlıklı yakışıksız yazısını ele alan Ankara'daki solcular, Reha'nın onlara verdiği silah sayesinde bütün Türkçülere, hatta Türklüğe saldırmak fırsatını buldular..."
Bu kitaptan 2100 adet basılmış ve numaralandırılmıştır; ilk on adet nüsha elle numaralandırılmış ve sanatçının bir desenine yer verilmiştir." Satışa sunduğumuz nüsha, on dördüncüsüdür.
Atatürk´ün sağlığında yayımlanan ilk biyografi olan ve önyargılı bir bakış açısıyla hayali diyaloglar kurgulayarak Atatürk´e yönelik yer yer küçültücü ifadeler içermesi nedeniyle, yayımlandığı dönemde oldukça gürültü koparan bu kitap, diplomatik bir krize bile yol açmıştı. Atatürk, bizzat tercüme ettirerek dinlediği kitapla ilgili olarak "Hükümet bunu men etmekle hataya düşmüş. Adamcağız yaptığımız sefahati eksik yazmış, bu eksiklerini ben ikmal edeyim de kitaba müsaade edilsin." demesine karşın, uzun yıllar Türkiye´de yayımlanması yasak olan kitap, ilk kez 1950´lerde bir cevap niteliğinde ve oldukça sansürlenmiş ve kısaltılmış olarak yayımlanabildi. 1990´larda Arba Yayınları tarafından "Bozkurt" adıyla ve yine kısmen de olsa sansürlü olarak yayımlandıktan sonra toplatılarak yeniden yasaklandı.
Künye sayfasında yer alan ithafta bir isim geçmemekle birlikte Türkiye Cumhuriyeti´nin Cumhurbaşkanı´na ifadesiyle müellif tarafından kaleme alınmış Arapça bir ithaf yer almaktadır. Kitabın baskısının 1950 senesinde yapıldığı göz önünde bulundurulduğunda, ithafta adı geçen Cumhurbaşkanı´nın İsmet İnönü yahut Celal Bayar olduğu düşünülmektedir.
Türk kağıt sanayisinin kurucusu Mehmed Ali Kağıtçı'nın, Vakit gazetesinde selüloz ve kağıt üretimine dair kaleme aldığı makalelerini bir araya getirdiği eseridir.