SAHAFİYE, 16.08.2024 saat: 22:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 22:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 20 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
Sühulet Kütüphanesi tarafından 1932 yılında ilk defa yayımlanmıştır. Kitap içinde, Fikret Mualla’nın bu kitap için yaptığı 8 desen bulunmaktadır. Yayınevinin özgün cildinde...
1990 yılının Aralık ayında 500 adet basılmıştır. "Bu dosya Nazım Hikmet Vakfı´nın kuruluşuna katkıda bulunmak amacı ile 3-19 Aralık 1990 tarihleri arasında Cemal Reşit Rey Salonlarında 77 sanatçının katılımlarıyla gerçekleşen Resim ve Heykel Sergisi anısına basılmıştır.
Halid Ziya Uşaklıgil´in hayatında "İzmir devresi" olarak adlandırılan dönemde kaleme aldığı eseridir. İlk defa Hizmet Matbaası´nda 1892 senesinde Osmanlıca olarak yayımlanan eserin, Latin harflerini kullanmaya başladığımız dönemde yapılmış ilk baskısıdır.
Kemal Tahir tarafından Astsubay kardeşi Nuri Tahir´e, "Kardeşim Nuri Tahir´e sevgiyle" ithafıyla imzalanmıştır. Kemal Tahir, 1938 yılında yine astsubay olan kardeşi Nuri Demir´e Sabahattin Ali´nin bir öykü kitabını vermesinin ardından, "askeri isyana teşvik" suçlamasıyla Nazım Hikmet ve Hikmet Kıvılcımlı ile birlikte yargılanmış ve dava neticesinde tutuklanarak 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
Turgut Uyar, kendisini İkinci Yeni şairi olarak görmese de, bu kitabından itibaren İkinci Yeni´nin en önemli şairlerinden biri olarak tanınmaya başladı.
Necati Cumalı tarafından, "Değerli dostlarım Sevgili Halil Özbaş´a, sayın eşi Hümeyra Özbaş´a dost dilekleriyle" ithafıyla 4 Aralık 1996 tarihinde imzalanmıştır.
Aziz Nesin´in, toplumda kadın-erkek ilişkilerini ve kadın olmanın zorluklarını ele aldığı, ilkini 1955 senesinde "Kadın Olan Erkeğin Hatıraları" adıyla yayımladığı romanlarından ikincisidir. Mizahi Roman türünde kaleme alınan eserde, sıkıntılı bir sokak çocukluğu geçiren Sabahat´in, erkek kılığında yaşamak zorunda kalması "Sabahattin" adını almasıyla başlayan roman, daha sonra Sabahattin´in bir yazar olması ve dergi çıkarmaya başladığı sıralarda başından geçenlerin anlatılmasıyla devam eder.
Aziz Nesin´in orijinal adı "Şimdiki Çocuklar Harika" adlı romanının Erem Melike Roman tarafından Rumence tercümesidir. Çevirmeni tarafından, "Pek Sayın Osman Derinsu, Anavatanımın değerlerini tanıtmak yolundaki mütevazi denemelerimin yeni bir örneğini bahtiyarlıkla sunarım. Saygılarımla" ithafıyla 20 Nisan 1976 tarihinde imzalanmıştır.
Kitabın künye sayfasında, Kadir Mısıroğlu tarafından eski harflerle kaleme alınan "Zeynep Hanımefendi´ye" ithafı ve Kadir Mısıroğlu´nun kaşesi yer almaktadır.
Fotoğrafın arka yüzünde, "13 yıl sonra Orhangazi ilçesinde kaymakamlık eden kayınbiraderim Müştak Ali Korman´ın evinde." notu ve Ankara Üniversitesi Rektörü sıfatıyla Şevket Aziz Kansu´nun imzası yer almaktadır.
Türk Edebiyatı´nın ilk çeviri romanı olma özelliğini taşıyan Telemak´ın, Yusuf Kamil Paşa´nın ardından Ahmed Vefik Paşa tarafından yapılan tercümesidir.
Tanzimat dönemi ünlü şairlerinden Recaizade Mahmud Ekrem´in oğlu gazeteci ve yazar Ekrem Talu´nun, yanlış batılılaşma konusunda kaleme aldığı eseridir.
Köprülüzâde Mehmed Fuad, Fahreddin Kerim Gökay, İsmail Hakkı, Necib Asım gibi isimlerin, Mustafa Kemal Atatürk´e dair duygularını ifade eden yazılarını içermektedir.
Direktör lakabıyla da anılan Tanzimat dönemi yazar ve gazeticilerinden Ali Bey´in, memuriyeti gereği gezdiği ülkeleri anlattığı eseridir. İstanbul´dan Bağdat´a oradanda Hindistan´a kadar seyahat eden Ali Bey, bu yöreler hakkında bilgiler vermenin yanı sıra fotoğraflarla da eserine zenginlik katmıştır.
Türk Neşriyat Yurdu tarafından yayımlanan eserin ilk kısmında, Mustafa Kemal Atatürk´ün çocukluğundan başlayarak 1928´e kadar hayatı anlatılmış; ikinci kısmında, Abdülhak Hamid, Köprülüzade Mehmed, Celal Sahir, Fatma Aliye, Cenap Şehabeddin ve Mehmed Rauf gibi birçok ismin Atatürk hakkında kaleme aldığı manzum ve mensur yazılara yer verilmiştir.