SAHAFİYE, 09.08.2024 saat: 22:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 22:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 20 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
Sabahattin Ali´nin; 1936 ile 1942 yılları arasında gazete ve dergilerde yayımlanmış 13 hikâyesi içeren, sağlığında yayımlanan dördüncü hikâye kitabının ilk basımı...
Sabahattin Ali´nin; vefatından önce kaleme aldığı son eseri olan ve içerdiği politik mesajlardan dolayı Bakanlar Kurulu kararıyla yasaklanan ve toplatılan eserinin ilk basımı...
Sabahattin Ali´nin; 1935 ile 1936 yılları arasında yayımladığı 13 hikâyesini içeren ikinci hikâye kitabının ilk basımı... Kapak kompozisyonu: Ali Suavî
Oğuz Atay´ın; İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi´nde Doçent Öğretim Üyesi olarak görev yaptığı dönemde kaleme aldığı mesleki kitap. Bu çalışmadan iki sene sonra Türk romancılığının kilometre taşı olan "Tutunamayanlar" isimli eseri neşredilmiştir.
"Arkadaşlarım; Semiha ve Kemal Tahir´e." ithafıyla, 30 Ocak 1970 tarihinde imzalanmıştır. Kapak: Mengü Ertel *Sağ üst köşesinde kapaklara da sirayet eden bir zedelenme mevcuttur.
1965 yılında Goethe Enstitüsü´nün yardımıyla İstanbul´a gelen ve Behçet Necatigil ile birlikte Türk-Alman Kültür Merkezi´nde çeşitli programlar düzenleyen Alman oyun yazarı Tankred Dorst´un, "Kara Kız" isimli tiyatro oyununun Behçet Necatigil tarafından yapılan Türkçe çevirisi... "Fatoş Gönenç için sevgiyle." ithafıyla, 12 Mayıs 1966 tarihinde imzalanmıştır.
Yaşar Kemal´in yayımladığı ilk hikâye kitabı... "Suzan hanım´a hürmetlerimle..." ithafıyla, ilk dönem imzalarında kullandığı "Göğçeli" ibaresiyle imzalanmıştır. Bilindiği üzere Yaşar Kemal´in gerçek ismi Kemal Sadık Gökçeli´dir. *Arka kapağı ciltten ayrılmıştır.
"Memleketimizin efsanelerini belki tanıdıklarınıza anlatırsınız diye yolluyorum. (...)" ithafıyla imzalıdır. Resimler: Halikarnas Balıkçısı - Kapak kompozisyonu: A. Arad *Metin kısmı bütün halde ciltten ayrılmıştır.
Edip Cansever´in; şiir biçimde yazdığı ve ölmeden önce sahnelendiğini görmek istediği ancak bu arzusu ne yazık ki 2001 yılında, ölümünden 18 yıl sonra gerçekleşebilen tiyatro oyununun ilk basımı...
Ahmed Arif´in, adını Türk edebiyatına "şair" olarak yazdıran ve geniş kitlelere duyuran yegâne şiir kitabının ilk basımı... Kitabın ilk sayfasında şu ifadeleri içeren bir şahıs ithafı mevcuttur: "Ülker´le Afşin´e, çok sevdiğim şairlerden Ahmet Arif´i sevgimle, saygımla sunarım. Sanırım bu büyük ozanı sizler de benim kadar seveceksiniz."
"Nazım Hikmet´in 1937-1942 yılları arasında İstanbul, Ankara, Çankırı ve Bursa hapishanelerinde tuttuğu, şairliğini, aşık ve mahkum ahvalini gösteren 6 cep defteri 6 kitap haline getirildi, Bu 6 kitapla ilgili araştırmalar/incelemeler ise, belgeler ve fotoğraflarla birlikte "Zeyl" de toplandı."
Nâzım Hikmet´in Bursa Cezaevi´nden Piraye´ye gönderdiği mektupların tıpkı basımını ve metinlerini içeren bir özel basım... YKY tarafından hazırlanan ve 1000 adet basılan eserin 00459 numaralı nüshası...
Nâzım Hikmet´in; ilk baskısı 1929 yılında yapılan ve Latin harfleriyle yayımlanan ilk kitabı olması özelliğini taşıyan eserinin, sağlığında yayımlanan ikinci basımı... *Sırtı iki noktadan bantla tutturulmuştur.
İlkokuldan sonra resmi bir eğitimi olmamasına karşın yapıtlarıyla yurtiçinde ve yurtdışında birçok ödül kazanan Füruzan´ın, Haziran 1975 ile Haziran 1976 tarihleri arasında Batı Almanya´daki Türk işçilerle yaptığı röportajlardan bir kesit... "Mustafa Badeci için dostlukla." ithafıyla, Haziran 1982 tarihinde imzalanmıştır. Kapak düzeni: Fahri Karagözoğlu
Yıldız Ecevit´in tanımıyla, Türk edebiyatının ilk erotik romanı... "İdem için, ılık güneşli günler olsun. Teşekkürler." ithafıyla, 5 Şubat 1991 tarihinde imzalanmıştır.
"Nilgün ölmüş. Beşinci kattaki evinin penceresinden kendini aşağı atarak canına kıymış, Ece Ayhan söyledi. Çok değişik bir insandı. Akşamları belli saatten sonra kişilik, hatta beden değiştiriyor gibi gelirdi bana. Yüzü alarır, bakışlarına çok güzel ama ürkütücü bir parıltı eklenirdi. Çok da gençti. Sanırım otuzuna değmemişti daha. Bu dünyayı başka bir hayatın bekleme salonu ya da vakit geçirme yeri olarak görüyordu. Dönüp baktığımda bir acı da buluyorum Nilgün’ün yüzünde. O zamanlar görememişim. Bugün ortaya çıkıyor." (Cemal Süreya)
"Biz firavun olmayı iyi bir sonuç saymadığımız için tebessüm etmiyoruz. Firavun olmak için iyi bir başlangıç yapmadığımıza da üzüldüğümüz söylenemez. Surat asmak hakkımız diyoruz, ama bunu eleştiri hakkımızı elde tutabilmek için söylüyoruz. Bundan böyle Müslümanlığımızın herhangi bir tuzağa yem olarak konmasına, kâfirlerin konforu ve tatmin yolları Müslümanların da hakkıdır yollu aldatmacaya bir son verebilmek için surat asmak hakkımız demeyi seçiyoruz."
İsmet Özel´in; daha önce Şiir Okuma Kılavuzu (1980), Geceleyin Bir Koşu (1966) ve Cinayetler Kitabı (1975) adlarıyla üç ayrı kitap olarak basılan eserleri tek ciltte...
Osmanlıca "Doğan Bey kardeşe" ithafıyla, 13 Temmuz 2013 tarihinde imzalanmıştır. İlk sayfasında Kadir Mısıroğlu´nun eski ve yeni harflerden oluşan kütüphane damgası mevcuttur.
"Yıllardanberi Osmanlı tarihi üzerinde çalışırken Osmanlı padişahlarının hayat hikâyeleri üzerine bir eser kaleme almağı hiç düşünmemiştim. Yıllardan sonradır ki şimdiye kadar birbiri üstüne yığılagelmiş noksan görüşleri ve yanlış takdimleri hakikatin ışığında en doğru çizgileriyle göstermenin bir zaruret olduğunu duydum. Bu eser işte bu duygunun mahsulü oldu. Birkaç kelime ile diyebilirim ki deli denilen deli değildi. Silik kalmış simalarda ise hakikî bir hükümdar şahsiyeti yaşıyordu."