SAHAFİYE, 16.09.2022 saat: 21:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 20 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
İlk cilt yeni harflerle "Mübeccel reisimiz Kazim Paşa hazretlerine tazimlerimle 18-11-1931 Çankiri meb´usu Talât" şeklinde, ikinci cildi ise eski harflerle "Faziletşiar Hasan Fehmi Beyefendi hazretlerine. Çankırılı Talât" şeklinde ithaflanıp imzalanmıştır.
Birinci cildin başında "Mithat Altan´ın hususî kütüphanesine aittir. Ankara: 7/7/1936 M. Altay"; sonunda ise "Mithat Altan´ın hususî kütüphanesi millî tarih serisi M. Altay" notları yer almaktadır.
Sultan Abdülhamid döneminin etkin isimlerinden Rıza Paşa´nın oğlu olarak 1874 yılında dünyaya gelen Süreyya İlmen, aslen bir asker ve siyasetçi olsa da tarihe daha çok girişimciliği ve hayırseverliğiyle geçmiş bir şahsiyettir. Türk havacılığının kuruluşunda ve gelişiminde katkılarda bulunmuş, adını ölümsüzleştiren Süreyya Sineması ve Süreyya Plajı´nı inşa edip işletmiş, Üsküdar-Kadıköy arasına tramvay hattı döşetip işler hale getirerek Anadolu yakasını tramvaya kavuşturmuştur. Yazarlığıyla da maruf İlmen, eski ve yeni harflerle 1955 yılındaki vefatına dek tam 23 eser kaleme almıştır. Müzayedemizde sunduğumuz kitabında yer alan ithaf, "Çok sevdiğim Muhterem İsmaîl Bey ?´e derin saygılarımla. 7 Tem. 959 S. İlmen" şeklindedir.
Tarih ve edebiyat hazinemize, başta İstanbul Ansiklopedisi olmak üzere, birbirinden güzel ve ilginç, onlarca eser armağan eden Reşat Ekrem Koçu´nun (1905 - 1975), XIX. yüzyıl Osmanlı toplum yaşamına ışık tutan Aşçı İbrâhim Dede Mecmuası´nı özetlediği 125 sayfalık çalışması... İthaf, "Rasim Adasal Beyfendiye hürmetlerim ile. Reşad Ekrem Koçu" şeklindedir.
İstanbul´da yaşayan Venedikli doktor Nicolo Barbaro tarafından Venedik dilinde kaleme alınan eser, 1452 senesinin son aylarından başlayarak İstanbul´un fethini takip eden günlere kadar şehirde ve kuşatmada cereyan eden olayların not edilmesiyle vücuda gelmiştir. Kitap, imzası tespit edilemeyen bir şahıs tarafından hukukçu ve siyasetçi Hüseyin Avni Göktürk´e ithaf edilmiştir: "Sayın meslekdaşim B. Prof. Dr. Hüseyin Avni Göktürk´e en samimî duygularımla. 17.III.1954 ?"
İthaf, "Çalışkan kızım Fehamet´e 11/5/1939 Dr. Nihad Tarlan" şeklindedir. Ergun´un çalışmasında belirttiği gibi "bilhassa Türk edebiyatının estetiğini bulmak için var kuvvetiyle çalışmış" olan tarihçi, şair ve profesör Tarlan, üzerinde çalışmalar yaptığı Divan edebiyatının bütün hususiyetlerine aşina olduğu gibi, yaşadığı dönemin güncel edebiyatının gelişimini de adım adım takip etmiş, çalışmalarında ve kaleme aldığı edebî eserlerde bu kıymetli bilgilerini okurlara cömertçe sunmuştur.
İthaf, "Kıymetli arkadaşım Bn. İsmet! Beni, şahsen, şiirler uğraşmam için teşvik eden ve cesaret veren rahmetli büyük dostum Haşimin ruhu, sizin gibi hayranları çoğaldıkça şâd olacaktır. Onu seviniz ve sevdiriniz. Saygılar. 9.II.45 Baki Süha Ediboğlu" şeklindedir. Yakup Kadri´nin, yakın dostu Ahmet Haşim´in ölümü sonrası yazıp büyük şairin hususiyetleri ile şiir tarzını mercek altına aldığı eserin başında, toplanan para ile şaire bir mezartaşı yapılacağından ötürü 100 kuruş gibi yüksek bir fiyatla piyasaya sürüldüğüne dair bir not mevcuttur.
İthaf, "Biricik Sevgili Canım ...ciğime! beni okurken hatırlaması için ufak bir Bayram hediyesi olarak seni çok seven ve ........ 21.4.964 ...." şeklindedir.
İthaf, "Yeniden Milli Mücadele´ye saygılarımla. 5.4.970" şeklindedir. Ek olarak yer alan ve "Sayın Neşriyat Müdürü Kardeşime" ifadeleriyle başlayan 3 Nisan 1970 tarihli mektup ise, "Naçiz eserimden size de bir adet sunuyorum. Çeyrek asırla örülmüş olan bu şiirlerimi beğeneceğinizi umarım. Gönül ister ki, baştan başa dava, ülkü, memleket duyularıyla örülmüş olan bu şiirlerim gençler arasında okunsun. Onların din ve milliyet duygularını kamçılasın. Bir reklam erneği koydum. İsterseniz değiştirir, kendi ifadenize göre yazarsınız. Kitabımı okuyuculara duyurmanızı hatta mümkünse görüşlerinizi bir sanat sayfası açarak tetkik konusu olarak ele almanızı dilerim. Bu vesile ile en derin hürmet ve selamlarımı sunarım. Kemal Fedai Coşkuner" Mektupta bahsi geçen ve yazar tarafından daktilo ile yazılan reklam metni de kitabın içerisinde yer almaktadır.
Cumhuriyet döneminin "resmî" şairi ve 10. Yıl Marşı´nın iki şairinden biri olan Behçet Kemal Çağlar´ın 1908 - 1969) ilk şiir kitabı...İthaf, "Edebî zevkine çok hörmet ettiğim Ali Süha´ya? bir küçük kardeş muhabbetiyle. 4.5.932 B. Kemal" şeklindedir.