SAHAFİYE, 04.06.2021 saat: 21:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 15 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
Çile, Necip Fazıl Kısakürek'in daha önce yayınlanmış "Örümcek Ağı [1925]", "Kaldırımlar [1928]" ile "Ben ve Ötesi [1953]" isimli kitaplarından sonra şiirlerini derlediği kitabıdır. Necip Fazıl'ın Çile isimli şiirinden ismi alan kitap, şairin en bilinen eserlerindendir.
Memet Fuat [1926-2002], Eleştirmen, yazar ve yayıncıdır. Birçok şiir, roman, hikaye ve kısa oyun çevirmiştir. Zavallı Audrey de çevirdiği oyunlardan biridir. İthaf "Fethi Naci'ye sevgilerle 9.3.1964" şeklindedir.
Evet İsyan, şair İsmet Özel'in Geceleyin Bir Koşu'dan sonra yayınlanan ikinci şiir kitabıdır. İsmet Özel, 1944'te Kayseri'de doğdu. Hacettepe Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı'ndan mezun oldu. Ataol Behramoğlu'yla birlikte Halkın Dostları dergisini kurmuştur. "Demirden sağnaklar altında uyur sevdiğim/Göğsünde hazin ayak izleri eski Şubatların"
Odun, şair ve ressam Metin Eloğlu'nun üçüncü şiir kitabıdır. Kitabın içindeki fotoğraf Ara Güler'e aittir. Metin Eloğlu, 1943'de Güzel Sanatlar Fakültesi'ne girdi. Bedri Rahmi ve Z. Kocamemi ile çalıştı. Edebiyata ise hikaye yazarlığı ile başladı. İlk Öyküsü Servet-i Fünun-Uyanış'ta yayınlanmıştır.
İthaf "Sevgili Turgay Gönenç'e selam ve özlem. 982" şeklindedir. Sabahattin Kudret Aksal [1920-1993] yazar ve şair. İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü'nü bitirmiştir. İlk şiiri 1961'de Varlık dergisinde yayınlanmıştır. İlk dönemlerinde Garip akımı etkisinde şiirler yazarken daha sonra şiirlerinde İkinci Yeni tesiri görülmüştür.
İthaf "1971 İzmirde Turgay'a geldim. Evini gördüm. Çok sevdim. Konyak içtik. Türküler dinledik. Bu kitabı imzaladım." şeklindedir. Kedi Aklı, şair Arif Damar'ın [1925-2010] üçüncü kitabıdır.
İthaf "Turgay'a sevgilerle 1976" şeklindedir. Kitabın içinde Cevdet Kudret'in [1907-1992] adresinin bulunduğu bir not kağıdı mevcuttur. Karıncayı Tanırsınız isimli romanında Cumhuriyet dönemi İstanbul'unu konu edinmektedir. Cevdet Kudret Solok, Cumhuriyet edebiyatında Yedi Meşale topluluğu içerisinde yer almaktadır. Roman ve öykü yazarı Cevdet Kudret'in edebiyat tarihine ilişkin de çalışması bulunmaktadır.
İthaf "Dostum Feridun Aksın'a sevgiyle. 20 Mayıs 1986."
Yüksel Arslan, art kelimesini Fransızcadaki ure ekiyle birleştirerek icat ettiği arture kelimesiyle adlandırdığı yapıtlarını bitkiler, otlar, toprak, yumurta akı, tütün suyu, şeker, tuz, sabun rendesi, kan, idrar gibi şeylerden yaptığı karışımlarla yaratmıştır. Kendi ifadesiyle o bir ressam değil, Brecht’in entellektüellere taktığı adla bir turistti. Tarih öncesinden günümüze insanı ve insan yaratısı olan her şeyi neredeyse ansiklopedik bir kavrayışla, “bir sanatçı, düşünür ve şair - çizer gibi çalışarak” çizmiştir.
Orhan Veli ve arkadaşları Melih Cevdet ile Oktay Rıfat'ın şiirlerini ihtiva eden bu şiir kitabı Türk edebiyatında yeni bir devir açmıştır. Garip akımına ismini veren kitabın girişinde Orhan Veli'nin şiire dair görüşlerini açıkladığı bir de yazı bulunmaktadır.
Mustafa Kemal Atatürk'ün kendisinde "Meclisin Gülü" dediği, Milli Mücadele'ye başından ititbaren inanmış, destek veren, Birinci Dönem Türkiye Büyük Milleti Meclisi'nde Ergani Milletvekili olarak katılan Ahmet Nüzhet Saraçoğlu, Tunceli Çemişgezek doğumludur. Yaşadığı dönemde halk arasında Nüzhet Dede veya Dede Nüzhet olarak tanınmıştır. Dönemin gazetecisi Celal Nuri Bey, Nüzhet Dede'yi Şarkın Diyojeni olarak tanımlamıştır.
Ali Rıdvan Unar, 1900 yılında İstanbul’da doğmuştur. Millî Mücadele yıllarında kaleme aldığı hamasî şiir ve yazılar, çeşitli dergi ve gazetelerde yer almış, 1922 de “Sarı Yapraklar” isimli romanı, daha sonra da “Vatan ve Medeniyet Dersleri”, “Tabiat Tetkiki” ve “Okul Şiirleri” isimli eserleri yayınlanmıştır.
Hacı Babanın Sergüzeştleri, İstanbul, 1925, Vatan Matbaası, 274 sayfa, ÖZEGE; 6542
İki Çapkın Kız, muharriri Pol Karto*, çev. Mehmed Sırrı, Naşırları Mehmed Sırrı - İsmail Hakkı, Yavuz Kütüphanesi, İzmir. 17 fasikül bir arada, 15 tanesinin kapağı mevcut, 286 sayfa