PRESTİJ KİTAP, 18.04.2025 saat: 22:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 22:02 itibariyle canlı müzayedemiz başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 20 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
Osmanlı İmparatorluğu´nun muasırlaşma adımlarının temelini teşkil eden çoğu gelişmenin yaşandığı 2. Mahmud döneminin siyasi, kültürüel,tıbbi,askeri vs birçok yönünü 20 araştırmacının makaleleri ile birlikte görsellerle zenginleştirildiği eser....
Harbiye Askeri Müzesinde bulunan saldırı, savunma, ateşli silahların ve Tophâne-i Âmire´de yapılan toplar ile Mehter Takımı ile ilgili bilgilerin yer aldığı eser müzeden fotoğraflarla beraber basıma hazırlanmıştır.
Güzel Sanatlar Akademisi ve İstanbul Arkeoloji Müzesinin kurucularından kültür sanat insanı Osman Hamdi Bey´in sanat hayatına "Batılılaşma" çevresinde yoğunlaşan eser, birçok görsel ve belge ile zenginleştirilmiştir.
İngiliz Amiral Beaufort´un Ege kıyılarında yaptığı seyahatler sonucu hazırlanan eser denizcilik ve ülkemizin güney kıyıları için birçok bilginin yanı sıra görsellerle de zenginleştirilmişir....
Yapı Kredi Yayınları´nın Türk Ressamları Dizisi´nin ilk kitabı olan eser, genellikle ekspresyonist resimleri ile biline Namık İsmail´in biyografisidir. Eserde Namık İsmail´in hayatına ve eserlerine dair birçok görsel bulunmaktadır...
Yapı Kredi Kültür Merkezi tarafından hazırlanan, empresyonist akıma mensup, asker ressam Halil Paşa biyografisidir... Eser görsellerle zenginleştirilmiştir.
Yapı Kredi Kültür Yayınları tarafından hazırlanan, Çerkez kökenli Türk ressam Hüseyin Avni Lifij´in biyografisinin ve eserlerinin, görsellerle desteklenerek yer aldığı eser...
Micheal Thonet tarafından patenti alındıktan sonra üretimine 1859 yılında başlanan "No. 214 Thonet Sandalye" endüstriyel mobilya üretiminin temelii oluşturmuş, sansasyonel bir modeldir. Bu gibi birçok öncü çalşmada yer almış markanın tarihçesine görsellerle örnekler veren eser...
Yeni kurulacak sarayların ihtiyaçları için 1843 yılında İzmir körfezinde kurulan Hereke Fabrika-i Hümâyunu´nun öyküsüne odaklanan eserin son bölümünde fabrikaya dair arşiv belgeleri de yer almaktadır. Endüstri sanatları profesörü Önder Küçükerman´ın eseri görsellerle zenginleştirilerek hazırlanmıştır.
Emeviler ve Abbasiler döneminde başlayan ve Osmanlı´da da yaşatılan bir gelenek olan "Surre" Hac zamanı Mekke ve Medine şehirlerine hediye gönderme anlamına gelmektedir. Osmanlı´da Surre-i Humayun olarak bildiğimiz bu törenler hakkında bir çok bilgi, belge ve görsele yer verilen eser gazateci-yazar Nevzat Bayhan tarafından kaleme alınmıştır.
İlk kadın ressamlarımızdan Hale Asaf´ın hayatına odaklanan eser, sanatçının hayatı, sanat anlayışı ve içinde bulunduğu toplumla olan ilişkileri bağlamında bir inceleme sunuyor. Sanat tarihçisi Burcu Pehlivanoğlu´nun anlatımı eşliğinde görsellerle zenginleştirilmiştir.
Osmanlı kültür hayatının önemli fenomenlerinden olan Ermeni tebaa içinden çıkmış 450´ye yakın Ermeni ressamı içeren eser 17. Yüzyıldan 1923 tarihine kadarki bir zaman aralığını kapsar. Orjinal kutusunda bulunan eser iki cilttir.
Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi´nin 2009 tarihinde yapmış olduğu saat sergisini ihtiva eden eser alanında uzman isimlerin sergilenen saatlerle ilgili didaktik yazılarını ve eserlerie ait birçok görseli içermektedir.
Batı Anadolu Türkmenleri´nin giyim kuşamı hakkında yapılmış etnografik bir çalışma olan eser Türk etnolojisinin öncü kadın araştırmacılarından Sabiha Tansuğ´a aittir.
Yapı Kredi Bankası´nın 10. kuruluş yıldönümü olan 1954 tarihinde düzenlenen resim yarışmasının katılımcılarına ait eserlerin bu kez 60. yıl münasebetiyle yapılan sergisinin kitabı olan eser sergiye ait görselleri ihtiva etmektedir.
2016 yılında Uluslararası Kültür Sanat Derneği´nin Kamil Engin kuratörlüğünde Viyana, Paris ve Londra´da üç etap şeklinde gerçekleştirdiği Sultan Abdülaziz resim sergisinin kitabı olan eser sergide yer alan eserlerinin görsellerini ihtiva etmektedir.
Osmanlı toplumunun çarşı hamamlarından deniz hamamlarına geçişini, İstanbul´un ilk deniz hamamalarını ve deniz hamamı kültürünü işleyen eserde ayrıca İstanbul´da bulunan plajların; listesi, konumları, haklarında bilgi ve birçok tarihi nitelikteki görselleri bulunan eser İstanbul tarihine dair önemli bir çalışmadır.
Tarih profesörü Peter Brown´un kaleminden MS. 150-750 yıllarını kapsayan tarih aralığında Roma İmparatorluğu´nun ve Doğu Roma´nın (Bizans) medeniyet tarihinin önemli kırılmalarının yaşandığı bir dönemdeki ahvali... Brown´un anlatımı bol görsellerle desteklenmiştir.
Sanat eğitimi, sanat tarihi ve sanat felsefesine dair Adnan Turani´nin sanatçı yönünden ziyade düşünür yanına odaklanan eser görsellerle zenginleştirilmiştir.
Ressam Ergin İnan´ın sanat hayatının ilk yıllarından 2001 yılına kadar ki sürecini işleyen eser Ergin İnan´ın kronolojik gelişimini bir nevi mercek altına alıyor.
Türkiye´deki hazır ilaç sanayii ile ilgili olan eser topraklarımızdaki ilk hazır ilaçlar ile başlamakta, hazır ilaçların üretim izinlerinin tarihinden yasaklı olanları, kolektiv üretimi gibi birçok konusuna değinmektedir.
Cumhuriyet Dönemi Türk Resminin kurucu ressamlarından olan Ferruh Başağa hakkında önemli bir boşluğu dolduran eser aslında Türk resmi adına genelleştirilebilir bir önem ihtiva etmektedir.
Eser Ankara´nın tarihi ve önemine değinmekle beraber Cumhuriyet´in başkenti olmasından sonraki gelişim sürecin ardından, Koç ailesinin Ankara ve İstanbul´da farklılaşan hayatları Ankara´nın kendi bağlamı üzerinden işlenmektedir.
Hollanda Rönesansının önemli ressamlarından Peter Brueghel´in 49 tablosunun görsellerinin ve açıklamalarının yer aldığı eserin sonunda bir Peter Brueghel biblografyası da yer almaktadır.
Fransız empresyonist ressam Renoir´in hayatı, sanatına dair bilgiler ve eserlerinden örneklerin yer aldığı eser sanatçının eserlerine dair birçok görsel ihtiva etmektedir.
19. Yüzyıl İngiliz Romantik ressamlarından Turner´ın hayatı, eserleri ile sanat anlayışı içeren eser Turner´a ve eserlerine ait görseller ihtiva etmektedir.
Ferit Edgü tarafından 2009 yılında Sakıp Sabancı Müzesinin "BATI’YA YOLCULUK - Türk Resminin 70 Yıllık Serüveni (1860 - 1930)", başlıklı sergisi için hazırlanmış bir kitaptır. Osmanlı´dan Cumhuriyete uzanan süreçte Türk ressamların ve resim sanatının Batı ile etkileşimini ele alır. Batılı anlamdaki Türk resminin doğuşuna öncülük etmiş on beş ressamın eserleri yer alır.
Turan Şahin’in bu kitabı, Osmanlı’nın özellikle son döneminde ortaya atılan ancak hayata geçirilemeyen projeleri ele alıyor. Kitapta, Antoine Bouvard’ın Hipodrom ve Galata Köprüsü projelerinden metro ve tüp geçit projelerine, Marmara-Sapanca-Sakarya kanalı planından Süveyş ve Akdeniz kanalı projelerine kadar birçok ilginç fikir inceleniyor. Kimi dahice, kimi ise gülünç bulunan bu projeler, Osmanlı’nın son dönemlerinde düşünülmüş planları sunmaktadır.
Aykut Tankuter’in kalemi ve Emre Ermin’in objektifiyle hayat bulan, Türkiye’nin kıyılarında sessizce bekleyen deniz fenerlerine adanmış bir fotoğraf albümü. Seçilen 49 fenerin ışığında, yalnızlık, zaman ve denizle iç içe geçmiş hikâyeleri hissettiren bu eser, etkileyici bilgilerle okuyucuyu fenerlerin dünyasına davet ediyor.
İtalya´nın renkli mutfak kültürü ile Türk rakı sofralarının samimi atmosferini buluşturan bu eser Elvan Uysal Bottoni’nin kaleminden çıkan, yemek kültürüyle sosyalliği iç içe geçiren özgün bir anlatı. Görsellerle desteklenen bu çalışma, gastronomik ve kültürel kaynak niteliğinde.
Muhsin Ertuğrul’un sahneden beyaz perdeye kariyerindeki dönüm noktaları, yurtdışı deneyimleri ve getirdiği yenilikler Gökhan Akçura’nın derlemesiyle uzman kalemler tarafından aktarılıyor. Görsel materyallerle zenginleştirilerek sunulan bu eser hem tiyatro hem sinema tarihimiz açısından kıymetli bir kaynak niteliğinde.
Kenneth Clark’ın farklı dönemlerden heykel ve resimler aracılığıyla kadın güzelliğini ele aldığı seçkisel bir çalışmadır. Yüzyıllar boyunca değişen estetik anlayışları görseller eşliğinde sunmaktadır.
14. yüzyıl bilginlerinden Darîr Mustafa Efendi’nin Siyer-i Nebî adlı eserine dayanan bu çalışma, III. Murad döneminde tasvir edilmeye başlanan nüshaları merkeze alır. Zeren Tanındı’nın iki bölümden oluşan eserinin ilk kısmı, yedi başlık altında toplanan kapsamlı bir araştırma metnidir; ikinci bölümde ise söz konusu minyatürlerin görselleri ve altı farklı nüshaya ait tasvirlerin konu listeleri yer alır. İslam tasvir sanatının bu önemli örneğini hem estetik hem tarihsel açıdan inceleyen eser, sanat tarihi alanında temel kaynak niteliğindedir.
Yüzlerce örnek illüstrasyon eşliğinde, en eski çağlardan Biedermeier dönemine (19. yüzyılın ilk yarısı) kadar süsleme, mobilya ve iç mekan tasarımı örnekleri...
Titus Burckhardt´ın İslam Sanatının Dili ve Anlamı eseri, İslam sanatının derin manevi ve sembolik dilini inceler. Mimariden hat sanatı gibi farklı sanat dallarındaki form ve anlam ilişkisini ortaya koyar. İslam kültüründe sanatın manevi bir yansıma olarak nasıl şekillendiğini açıklamaktadır.
World-Famous Paintings, Rockwell Kent tarafından derlenen ve dünyaca ünlü resimlerin bir araya getirildiği kültürel açıdan önemli bir kaynaktır. Sanat tarihindeki ikonik tablolara dair değerli bir bakış sunmaktadır.