PHEBUS SAHAFİYE ÖZEL, 07.06.2024 saat: 21:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 20 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
"İsmail Tevfik, işte sana hayatın bir levhası. Ne kadar isterim ki ufku hayat, senin içün üzerinde bir küçük siyah nokta bile uçmayan saf ve şafaknai bir semadan ibaret olsun. Sizin ... amcanız." ithafıyla 10 Teşrinisani 1331 tarihinde imzalanmıştır. *Sondan 1 sayfa eksiktir.
"Pek değerli, zarif ? Erenel hanımefendiye armağan." ithafıyla, Nazım Hikmet´ten Ahmet Kutsi Tecer´e, devrinin çok sayıda şair ve yazarının âşık olduğu, Türk edebiyatının öncü yazar ve şairlerinden olan Şükûfe Nihal tarafından 26 Haziran 1961 tarihinde imzalanmıştır.
Modern hikâyeciliğimizin en önemli ismi olan Sait Faik´in, üç uzun öyküden oluşan 7. hikâye kitabı... "Kardeşim Macid Doğudan´a sevgi ile..." ithafıyla imzalıdır.
İkinci Yeni´nin en önde gelen şairi Cemal Süreya´nın ilk ve en ünlü şiir kitabı... "Sayın Cahit Eren´e saygıyla üvercinka. Cemal Süreya, 1 Eylül 1958" ithafıyla imzalıdır. Kapak kompozisyonu: Sait Maden
Turgut Uyar´ın, "Göğe Bakma Durağı" adlı ünlü şiirinin de yer aldığı, üçüncü şiir kitabı… Turgut Uyar, kendisini İkinci Yeni şairi olarak görmese de, bu kitabından itibaren İkinci Yeni´nin en önemli şairlerinden biri olarak tanınmaya başladı. "Fahir Aksoy´a, selâmlar..." ithafıyla, Naif resim alanında önde gelen isimlerden olan ressam ve yazar Ahmet Fahir Aksoy´a 23 Aralık 1959 tarihinde imzalanmıştır.
Ahmed Arif´in, adını Türk edebiyatına "şair" olarak yazdıran ve geniş kitlelere duyuran yegâne şiir kitabı... "Sevgili çocuğum Arzu Akdemir´e teşekkürler sunarak - gözlerinden öperek." ithafıyla Kasım 1988 tarihinde imzalanmıştır.
"Halikarnas Balıkçısı" namıyla tanınan Cevat Şakir Kabaağaçlı´nın kendi adı ve mahlasıyla imzaladığı otobiyografik romanı... "Merhaba Aysel Kırdar." ithafıyla 4 Haziran 1971 tarihinde imzalanmıştır.
Modern Türk edebiyatında postmodernizmin öncülerinden olan Oğuz Atay´ın yayımladığı tek öykü kitabı... "Dehen´e sevgi ve içtenlikle." ithafıyla imzalıdır. Kapak düzeni: Fatin Yılmaz
Türk edebiyatının az ama çok öz yazmış büyük yazarı Yusuf Atılgan´ın ikinci romanı... "Sevgili Nejat´a en iyi dileklerimle." ithafıyla Ekim 1987 tarihinde imzalanmış ve Yunus Emre´den bir alıntı düşülmüştür: "Benim bir karıncaya ulu nazarım vardır." Kapak: Mehmet Ak
Türk şiirinin en özgün şairlerinden Özdemir Asaf´ın, kendi kurduğu ve yalnızca kendi kitaplarını yayımladığı yayınevinden yegâne etika kitabı... "Üstün Akmen için." ithafıyla, tiyatro eleştirmeni ve yazar Üstün Akmen´e 16 Mart 1962 tarihinde imzalanmıştır.
Türk şiirinin durmadan kendini yenileyen, en deneyci şairlerinden İlhan Berk´in, 1939-1947 yılları arasında kaleme aldığı şiirleri bir araya getirdiği ikinci şiir kitabı... İlk sayfasına İlhan Berk tarafından 20 Ağustos 1950 tarihinde "Neler çekmiş halkım türküler şahit." mısraları düşülen kitap, iki gün sonra "Oktay Verel Kardeşe." ithafıyla imzalanmıştır. *Bazı sayfaları sırttan ayrılmıştır.
Attilâ İlhan´ın, 1949-1952 yılları arasında Varlık dergisinde tefrika edilen gezi yazılarını bir araya getirdiği kitabı... "Aziz Kardeşim Ressam Rauf Alazan´a merhaba!" ithafıyla Mayıs 1959 tarihinde imzalanan kitaba, şair tarafından bir de alıntı not düşülmüştür: "Abbas ki türküler içinde yaşadı." Kapak resmi: Mehmedcan Köksal
İkinci Yeni´ye sonradan katılan bir şair olmasına karşın, bu akımın önde gelen şairleri arasına giren Ülkü Tamer´in 5. şiir kitabı... "Sayın Aydın İzgi için." ithafıyla 1976 yılında imzalanmıştır. *Ön kapağında hafif bir kırık mevcuttur.
Asaf Halet Çelebi´nin üçüncü ve son şiir kitabı… Hint mistisizmine ve Uzak Doğu kültürüne karşı özel bir ilgisi olan Çelebi, bu son kitabına "lotus çiçeğinin içindeki cevher (insanın özü)" anlamına gelen Budist mantrasını ad olarak seçmiş. Fahrünnisa Zeyd, Selim Turan, Arif Kaptan ve Fikret Ürgüp´ün resimleriyle... Osmanlıca "Pek muhterem Refia ? Hanımefendiye." ithafıyla, 21 Mayıs 1954 tarihinde imzalanmıştır.
"Kıymetli ve aziz dostum Münir Süleyman Çapanoğluna İstanbul Ansiklopedisi arkadaşlığı." ithafıyla imzalıdır. Fasikül içinde Reşad Ekrem Koçu´nun okurlara seslendiği ve teşekkürlerini sıraladığı önsöz de yer almaktadır. Çapanoğlu´nun ismi bu önsözde de zikredilmiştir: "Bana kıymetli notlar tevdi eden muharrir Sermed Muhtar Alusa, Münir Süleyman Çapanoğluna ve halk şairi Üsküdarlı Vasıf Hocaya, Haseki hamamı sahibi Bay Kadri´ye teşekkürlerimi sunarım."
Yakup Kadri Karaosmanoğlu´nun, Milli Mücadele dönemine, Cumhuriyet´in kuruluşuna ve Cumhuriyet´in ilk yıllarına ışık tutan romanı... "Rümeysa Demirdamar´a." ithafıyla imzalıdır.
Hamdullah Suphi Tanrıöver, Türk Ocağı kurucusu ve en uzun süreli başkanı, yazar ve çok ünlü bir hatiptir. Mehmed Akif´in yazdığı İstiklal Marşı´nı milletvekillerinin coşkulu alkışlarıyla mecliste ilk kez o okumuştur. Türk Ocakları İlim ve Sanat Heyeti neşriyatının birinci kitabı olan Günebakan, yazarın çeşitli gazete ve dergilerde yayımladığı makalelerden oluşuyor. "Maarif Vekaleti Kalemi ? mümeyyizi Haydar Beye muhabbetle." ithafıyla 1930 yılında imzalanmıştır. *Formaları açılmamıştır.
Ahmet Hamdi Tanpınar´ın, Osmanlı´nın son yıllarının yalnızca edebiyatını değil, zihin dünyasını büyük bir yetkinlikle ele aldığı ve yalnızca akademik çevrelere değil, her çevreden entelektüel okura seslenebilen anıtsal eserinin, yeniden ele alınarak ve eklerle zenginleştirilerek yapılan ikinci ve son baskısı... Tanpınar, büyük bir proje olarak tasarladığı bu edebiyat tarihinin ikinci cildi için ne yazık ki yeterli vakti bulamamıştır. Kitabın tamamı "Türkiye Cumhuriyeti" filigranlı kağıda basılmıştır... "Başarı temennisiyle." ithafıyla imzalıdır.
Hatay Devleti Maarif ve Sıhhat Vekili olarak görev yapmış olan Ahmet Faik Türkmen´in, Hatay´ın henüz Türkiye´ye katılmadığı yıllarda kaleme almaya başladığı ve bir Hataylı olarak şehri tarihinden coğrafyasına, kültüründen ticaretine mercek altına aldığı, dönem için belgesel nitelik taşıyan fotoğraflarla zenginleştirdiği mühim çalışması... Birinci cildin sonunda katlanır "Hatay (İskenderun, Antakya ve Havalisi) Haritası" mevcuttur (79x52 cm). Aynı cilt, "Muhterem üstadım Besim Atalay´a saygılarımla." ithafıyla, 7 Şubat 1952 tarihinde imzalanmıştır.
Abdülhak Şinasi Hisar´ın, 1403 yılından kendi çağına, aşka dair kaleme alınmış mısralarla beyitleri bir araya getirdiği derlemesi... "Yazılarıma gösterdiği alâkaya teşekkürle muhterem Nazlı Tlabar Hanımefendiye takdim." ithafıyla imzalıdır.
Yüksel Arslan’ın, Karl Marx’ın görüşlerini yorumladığı çalışmalarını içeren eseri... Satış dışı tutulan 20 özel nüshadan biri olan (No. 14) ve Yüksel Arslan´ın farklı tarihlerde attığı iki imzasını barındıran eser, 1975 yılında, yazarları arasında Aragon, Malraux, Sartre gibi önde gelen Fransız entellektüellerinin de olduğu Fransız Komünist Partisi’nin efsanevi gazetesi L’humanite’ye ithaflanıp imzalanmıştır. “Günlük gücümüz L’humanite’ye." ifadelerini içeren 3 Ekim 1975 tarihli bu ithafın üzerine daha sonra çarpı atılmış ve kitap, 16 Eylül 2009 tarihinde "İptal edilmiştir, çok yazık! Mustafa’ya." ithafıyla sanatçı tarafından yeniden imzalanmıştır.
"Sayın Enis Batur, Size üç şiir yollamıştım. Alıp almadığınızı bilmek isterdim. Bugünlerde postalarda kayıplar çoğaldı. Yanıtlarsanız sevinirim. Sevgiler. Edip Cansever"
"Korunman gereken, / değişen bu mu? / Öyle çok su çekti ki / saraylar topraktan / insan kazamıyor artık / derin kuyuları / bırakıp gidiyor / salonları, parkları / sürüngenlere, örümceklere, hayaletlere..."
"Senin mektubunda beni çok üzen o (hayali dostlara) yazıp yırttığın mektuplar. Okurken gözlerim yaşardı. Senin hayali olmayan gerçek başka dostların da var çevrende, bir iyi bak göreceksin. Senin gibi olamadıklarını unutarak bakman gerek yalnız. Sen başkasın. Düşünüyorum da ben seni hep biraz da çocuğum gibi sevdim. O çocuk saflığın yok mu senin! Bulunmaz adamsın Vedat! Kendine kötülüğün hep. Dünyadan böylesine sorumlu kılma kendini, rahat bırak yüreğini biraz ne olur." (...) "Evet çocukları seviyorum çok. Onları ana memesinde, uyurken, gülerken görmek mutlu kılıyor beni. Kirlenmemiş elleri... O eller büyüdüklerinde istesin istemesin kirlenecek." (...) "Atıf iyi değil. Yürürken dengesi bozuk. Hep bir yerlere tutunmak ister gibi. Gene de kendini iyi savunuyor. Hastalık ilerlemesin yerinde dursun bütün isteğim bu. Zaman zaman konuşması aksıyor ve çabuk yoruluyor. Aklı pırıl pırıl."