Zenciler Birbirine Benzemez, Attila İlhan'ın yazdığı Paris'te geçen romandır. Romanda 'hazırlık ve arayış dönemi' diye nitelendirilebilecek dönemde, yazarın Paris'te yaşadığı yıllara ait deneyimlerinin ve gözlemlerinin karakterlere yansıdığı görülür.
Türkçülüğün özellikle kültürel anlamda önemli figürlerinden biri olan Hüseyin Nihal Atsız'ın kardeşi tarafından yazılmıştır. Kitabın genel olarak konuları; Türklük, Türklük düşmanları, Türkçülere düşen görevler gibi konuları içermektedir.
Türkçülüğün Türkiye'de kültürel ve siyasi olarak ilerlemesini sağlayan Hüseyin Nihal Atsız, dergilerinde yayımladığı makalelerin derlemesi olan bu kitapta; Türkçülük ve Türk nedir gibi sorulara cevap aramak dışında, Türk Ülküsü, Milli şuur nasıl oluşturulabilir gibi konuları da içermektedir.
3 Mayıs 1944 yılında "Irkçılık-Turancılık Davası" olarak gerçekleşen hukuki ve siyasi tartışma Türkiye'de Türk Milliyetçiliğindeki Kemalist damarın kırılmasına neden olur. Bu kitaptaki yazılar o dönemde gerçekleşen tartışmaların ekseninde dönmektedir. Bu minvalde tartışmaya dahil olanların söylev ve yazılarının içerdiği bu kitaptaki isimler ilgi çekicidir: İsmet İnönü, Hasan Ali Yücel, Memduh Şevket Esendal, Falih Rıfkı, Hüseyin Cahit, Zekeriya Sertel, Asım Us ve Nadir Nadi.
1933-1950 yılları arası Halkevleri genel merkezi tarafından Ankara' da yayınlanmıştır. 1932' de kurulan Halkevleri'nin ulusal boyuttaki bir yayın organı olarak dikkat çekmektedir. Ülkü dergisi, Kemal Atatürk'ün liderliğinde Kemalist inkılapların topluma benimsetilmesi için kullanılan bir yayın organı olarak çalışılır. Ülkü dergisinin 1933-1938 yılları arasındaki sayılarında yayınlanan yazıların genel konuları sanayileşme, laiklik, kentleşme, demokrasi ve modern insanın gündelik yaşam tarzı başlıkları altında toplanacaktır. Ülkü' de Kemalist aydınların önemli bir bölümünü oluşturan yaklaşık 350 yazar, dünya ve Türkiye' deki dönemsel gelişmelere bağlı olarak görüşlerini sergilemiştir.