PHEBUS SAHAFİYE, 28.07.2023 saat: 22:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 22:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 20 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
Fransız sosyolog Durkheim´ın ilkel dinler hakkında yazdığı bu önemli eseri din sosyolojisi konusunda başat bir eserdir. Servet-i Fünun dönemi önemli tenkitçilerinden H.Cahit Yalçın tarafından Türkçeye kazandırılan bu eser, Ziya Gökalp ve cumhuriyet ideolojisini derinden etkilemiştir.
Tanzimat döneminin etkili matbaacı, mütercim ve yeni edebiyatın yayılıp tutunmasında hizmetleri geçen önemli gazeteci...
Bu küçük risalede Ebüzziyâ Tevfîk, ‘ne… ne…’ bağlacının Tanzimat dönemindeki ikircikli durumu hakkında konuyu dönemine göre etraflıca bir incelemeye tabi tutmuştur. *Ön kapakta kulağı kopuk ve sırtı yorgun...
Darü´lmuallimin Aliyye Mektebi müdürü ve Mekteb-i Mülkiye´de tarih-i osmani öğretmenliği yapan Ali Reşad Bey´in kaleme aldığı, 1789 ile 1912 seneleri arasında Dünya üzerinde meydana gelen tarihi olayları inceleyen ve Mekteb-i Sultani´de ders kitabı olarak kullanılan eserdir.
Ziya Gökalp´ın Türk halk öykülerinin, Türk masallarının ve Türk destanlarının yani Türk sözlü geleneğinden günümüze ulaşan mensur ve manzum eserleri kayıt altına aldığı eserinin ilk baskısı.
Osmanlı matbuaatına büyük katkıları olan Ermeni yayıncı Garabet Keşişyan Efendi´nin dükkanı Garabet Kütüphanesinin mührü kitabın künye sayfasında yer almaktadır.
"Tarihi Sevdiren Adam" olarak anılan Ahmet Refik Altınay, Büyük Tarih-i Umumi´de Altınay ilk çağlardan başlayarak dünya tarihini ana hatlarıyla ele almıştır. 4. cildinde Roma´nın barbarlar tarafından istilasından başlayarak 1453 senesinde Fatih´in İstanbul´u fethine kadar olan süreci anlatmıştır. Kitap içerisinde renkli ve renksiz bir çok resim yer almaktadır.
Mehmet Fuat Köprülü, iki kısımdan oluşan kitabında birinci kısmı Ahmet Yesevi´nin hayatı ve eserlerine ayırmıştır; ikinci kısmı Yunus Emre´nin hayatı ve eserlerine ayırmıştır.
Sâdık Vicdânî Osmanlı´nın son Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarına şahitlik etmiş önemli bir mutasavvıftır. Vicdânî’nin bu eserinde tasavvûfî kavramların ve tarikat silsilelerinin yapısı görülmektedir.
Tanzimat döneminde Osmanlı Devleti´nin her alanında görülen köklü reform hareketi, adli teşkilat ve kanunlaştırma alanında da kendini göstermiştir. Mecelle-i Ahkam-ı Adliye, bu dönemde daha çok mal sahipliği, borçlar ve şahıs hukuku gibi konularda oluşturulmuş kanunları içerir. İslam hukukuna dayalı olarak hazırlanan ilk kanunlar olması dolayısıyla sadece Osmanlı hukuk tarihi bakımından değil İslam hukuk tarihi açısından da öneme sahiptir.