Anasayfa /
PHEBUS HATIRASI
PHEBUS HATIRASI
PHEBUS HATIRASI, 22.07.2022 saat: 21:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 20 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
Toplam : 69 Ürün
Lot: 1 > Kitap

Gazeteci ve siyaset adamı Samet Ağaoğlu, Demokrat Parti yöneticileri arasına katılmış, 1950-1954-1957 seçimleri olmak üzere üç dönem milletvekili seçilmiştir. 1929-1931 yıllarında Behçet Kemal Çağlar, Ahmet Muhip Dıranas gibi arkadaşlarıyla Hep Gençlik adında bir dergi çıkarmış, daha sonra çoğu yine Varlık’ta olmak üzere Yücel, Şadırvan ve Çığır dergilerinde yazılar ve hikâyeler kaleme almıştır. 27 Mayıs 1960 askerî müdahalesinde tutuklanıp hüküm giymiş ve ömür boyu hapisle cezalandırılmıştır. 1964 yılında Yassıada´da cezasını çekerken çıkan özel bir afla salıverildikten sonra siyasetle dolaylı olarak ilgilenmiştir.

Lot: 2 > Kitap
Mustafa Kemal Atatürk´ün manevi kızı olan Afet İnan, Cumhuriyetin ilk tarih profesörlerinden biri olarak Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi´nde ilk Türk devrim tarihi kürsüsünü kurmuş, sosyoloji ve tarih alanında yaptığı çalışmaları kitap olarak yayınlanmıştır. Oğlu Demir´in bir seyahat esnasında söylediği "Herkesin bir dünyası var" cümlesini kitaba döken Afet İnan bu kitabını üç bölüme ayırır. Birinci bölüm kadın hakları üzerine, ikinci bölüm kendi hatıraları ve yurdun çeşitli yerlerindeki yurt gezilerine, üçüncü bölüm ise Gevher Nesibe Hatun Kayesi Şifaiyesine aittir. 
Lot: 3 > Kitap
Türk edebiyatında ilk defa Anadolu'yu tanıtan eserleri ile ismini duyurmuş, yergi ve mizah türündeki yazıları ile de üne kavuşmuş olan Refik Halid Karay (1888-1965), Tercüman-ı Hakikat gazetesinde mütercimlik ve muhabirlik yapmış, Fecriâtî topluluğunda "Kirpi" imzasıyla mizah dergisi Kalem'e yazılar yazmıştır. Posta-Telgraf Umum Müdürlüğü'ne atandığı sırada Hürriyet ve İtilaf Fırkası'na üye olmuş, Aydede adlı siyasi mizah dergisini çıkarmaya başlamıştır.
Lot: 4 > Kitap
Tarihî konularda yazdığı fıkra, roman, hikâye ve incelemeleri, en önemlisi de İstanbul Ansiklopedisi adlı eseriyle tanınan tarihçi ve yazar Reşad Ekrem Koçu'nun kaleme aldığı Forsa Halil, deyiş yerindeyse, bir tarihi polisiye kitabıdır.
Lot: 5 > Kitap

Nihal Yalaza Taluy: Puşkin, Gogol, Tolstoy, Dostoyevski gibi Rus edebiyatının belli başlı bütün yazarlarının eserlerini Türkçeye çeviren, edebiyatımızın en yetkin çevirmenlerindendir.

Lot: 6 > Kitap
Tarihçi - yazar ve gazeteci Murat Bardakçı´nın dedesi olan Cemal Bardakçı (1887-1981), çok partili hayata geçiş sürecinde, Türkiye´yi Osmanlı´dan beri yaşanmış deneyimlerden örnekler vererek nüfuzlular, dönmeler ve gerici unsurlar konusunda uyarıyor.
Lot: 7 > Kitap
Cumhuriyet devri Türk edebiyatının tanınmış ve üretken isimlerinden olup, Yaşar Kemal'in "Yaşlanmaz Şair Çocuk" olarak adlandırdığı Necati Cumalı'nın, kitabını kendisi için imzaladığı edebiyat tarihçisi ve araştırmacı Tahir Alangu (1915-1973), İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkoloji bölümünden mezun olmuş; Galatasaray Lisesi'nde edebiyat, Robert Kolej'de Türkoloji dersleri vermiştir. Vatan ve Cumhuriyet gazetelerinde yazılar kaleme alan yazar, Ömer Seyfettin'in bütün eserlerini baskıya hazırlayan kişidir.
Lot: 8 > Kitap
Şair, gazeteci ve yazar Halit Fahri Ozansoy, şiir başta olmak üzere edebiyatın pek çok şubesinde eser vermiş bir edebiyatçıdır. Kendi imzasını taşıyan Baykuş adlı bu piyes ise yazarına şöhretini kazandırmış ve Darülbedayi'de oynanan ilk Türk dramı unvanını kazanmıştır.
Lot: 9 > Kitap

Türk şiirinde görülen herhangi bir edebi akıma dahil edilemeyen, gelenek çizgisine çok yakın ve milli kaynaklardan beslenmekle birlikte kendine has bir üslup oluşturmayı başaran Cahit Külebi (1917-1997), şiirlerinde tema olarak yurt, insan ve doğa sevgisini işlemiş, çocukluğunun ve gençlik yıllarının geçtiği yörelerden izlenimlerini yansıtmıştır.

Lot: 10 > Kitap
Şiir anlayışını, "Yaşadığımı şiirlerimde en yoğun yönleriyle, en kesin sandığım biçimlerde, en kısa olduğuna inandığım ölçülerle verdim, veriyorum, vereceğim." sözleri ile ifade eden Özdemir Asaf´ın beşinci şiir kitabı olan "Nasılsın", ilk kez 1970 yılında, şairin kendi kurduğu Yuvarlak Masa Yayınları'nda büyük bir özenle basılmıştır.
Lot: 11 > Kitap
Bursa Cezaevinde tanıştığı Nazım Hikmet´in sayesinde resim yeteneğini keşfeden İbrahim Balaban (1921 - 2019), "Anadolu insanının yaşamından ve halk efsanelerinden yola çıkarak toplumsal gerçekçi yapıtlar üreten bir ressam" olarak tanındı. Yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda sergi açtı. Resmin yanı sıra yazıyla da ilgilendi. 
Lot: 12 > Kitap

Şöhretinin asıl kaynağı, İstanbul Ansiklopedisi adlı eseri olan Reşad Ekrem Koçu, tarihî konularda yazdığı fıkra, roman, hikâye ve incelemeleriyle tanınan tarihçi ve yazardır.

Lot: 13 > Kitap
Daha ilkokul sıralarında şiir, ortaokul sıralarında roman denemeleri kaleme alıp, 1940’lı yıllarda ilk şiirlerini yayımlayarak edebiyat dünyasına adım atan Attila İlhan (1925-2005), 1946 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nin şiir yarışmasında ikincilik kazanınca adını daha geniş bir çevrede duyurmuştur. Edebiyatın çeşitli türlerinde eserler kaleme alan Attila İlhan, Sokaktaki Adam adlı bu eserinde çağdaş gençliğin bunalımını, umutsuz öfkesini ve başkaldırışını, sürükleyici bir serüvene bağlayarak işlemiştir.
Lot: 14 > Kitap
1967'de ABD'deki Milletlerarası Şiir Forumu tarafından "En iyi Türk Şairi" seçilen Fazıl Hüsnü Dağlarca (1914 -2008), Türk şiirinin en üretken şairlerinden biridir. İnsanlık tarihi kadar eski olan varlık ötesine kaçma duygusu, kozmik âlemin özü, sonsuzluk özlemi gibi birtakım hayalleri ve sembolleri kendine has bir ifade biçimiyle ortaya koyan Dağlarca’nın şiiri, Cumhuriyet dönemi Türk şiirinin dikkate değer örnekleri olarak kabul edilmiştir.
Lot: 15 > Kitap
Şiire, Garip akımına yakın bir anlayışla ve sokak dilinde ustalıkla başlayan, giderek II. Yeni'ye yaklaşan Metin Eloğlu (1927-1985), aynı zamanda hikâye yazarı ve ressamdır. Oğuz Tansel ise şiir ve yazıları Varlık, Yeditepe gibi dergilerden yayımlanan, aynı zamanda halkbilimci ve çocuk edebiyatçısıdır.
Lot: 16 > Kitap
"Masalcı Baba" olarak ünlenen Eflatun Cem Güney (1896 - 1981), "Açıl Sofram Açıl" ve "Dede Korkut Masalları" adlı derlemeleriye, Danimarka'da bulunan Andersen Kurumu tarafından iki kez "Dünya Çocuk Edebiyatı Onur Belgesi" ödülüne layık görülmüştür. Folklor araştırmacısı ve çocuk edebiyatçısı olan yazarın Âşık Garip adlı kitabı ise bir halk hikâyesidir.
Lot: 17 > Kitap

Edebiyata ilgisi 1927 yılında Kastamonu’da ortaokul öğrencisi iken başlayan ve el yazısı ile Küçük Muharrir dergisini çıkaran şair, yazar ve çevirmen Behçet Necatigil, Türkçe öğretmeni şair Zeki Ömer Defne’den teşvik görmüştür. 1931-32’de Akşam gazetesinin çocuk sayfalarında yayımladığı şiir, fıkra ve hikâyelerinde de Küçük Muharrir imzasını kullanan Necatigil'in ilk şiiri “Gece ve Yas”, henüz lise öğrencisiyken Varlık dergisinde; sonraki yıllarda ise şiir ve çevirileri Varlık, Türk Dili, Yeditepe, Oluş, Gençlik, Ataç, Yeni İnsan gibi tanınmış dergilerde, yazıları da Cumhuriyet gazetesinde yayımlanmıştır. Necatigil’in şiiri öncelikle, günlük nafakasının peşinde olan halktan insanların şiiridir.

Lot: 18 > Kitap

Şiirlerinde Atatürk, Millî Mücadele, Cumhuriyet, çağdaş düşünce, yenilik, vatanseverlik, tabiat ve çocuk temalarını işleyen Kansu, ilk şiirlerini lise yıllarında kaleme almış ve bunları okul dergisinde yayımlamıştır. Yazdıkları daha sonra Varlık, Türk Dili, Ülkü, Yücel, İnkılapçı Gençlik, Yön, Ataç, Papirüs, İstanbul gibi dergiler ile Ulus, Cumhuriyet, Vakit gibi gazetelerde yayımlanmış ve Yeditepe Şiir Armağanı ile Behçet Kemal Çağlar Ödülü almıştır.

Lot: 19 > Kitap
Türk gazeteci, araştırmacı ve yazar Uğur Mumcu'nun ifadesiyle, kendi imzasını taşıyan "Bu kitabın yazılmasındaki amaç, terörün silah kaçakçılığıyla ilgisini ortaya koymak ve kamuoyunu bu konuda uyarmaktır."
Lot: 20 > Kitap
Türk şiirinde görülen herhangi bir edebi akıma dahil edilemeyen, gelenek çizgisine çok yakın ve milli kaynaklardan beslenmekle birlikte kendine has bir üslup oluşturmayı başaran Cahit Külebi (1917-1997), şiirlerinde tema olarak yurt, insan ve doğa sevgisini, çocukluğunun ve gençlik yıllarının geçtiği yörelerden izlenimlerini yansıtmış ve "Türkiye coğrafyasının şiirini yazan" şair olarak adlandırılmıştır.
Lot: 21 > Kitap
Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatının tanınmış yazarlarından olup çok yönlülüğü ile bilinen Tarık Buğra; roman, hikâye, oyun ve fıkra tarzında yazılar kaleme almış, hikâyelerinde yoğun biçimde ferdin yeniden doğuşu anlamına gelen dönüm noktaları üzerinde durmuştur. Firavun İmanı romanında ise Türk tarih ve sosyal hayatının dönüm noktası kabul ettiği dönemleri ele almış, kahramanların kişileşme mücadelelerine bağlı olarak birey ile toplum arasındaki münasebeti ve dönemin ekonomik, sosyal ve kültürel problemlerini anlatmıştır.
Lot: 22 > Kitap
Bursa Cezaevinde tanıştığı Nazım Hikmet´in sayesinde resim yeteneğini keşfeden İbrahim Balaban (1921 - 2019), "Anadolu insanının yaşamından ve halk efsanelerinden yola çıkarak toplumsal gerçekçi yapıtlar üreten bir ressam" olarak tanındı. Yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda sergi açtı. Resmin yanı sıra yazıyla da ilgilendi. 
Lot: 23 > Kitap
Türk eleştirmen, yazar, yayıncı ve eğitimci Memet Fuat (1926-2002), Nâzım Hikmet'in üvey oğlu olup, Nâzım Hikmet’in hayatı ve eserleri hakkında eserler vermiştir.
Lot: 24 > Kitap
Kimilerine göre yaşayan en büyük Türk şairi İsmet Özel (d. 1944), aynı zamanda düşünür ve yazardır.
Lot: 25 > Kitap
Kimilerine göre yaşayan en büyük Türk şairi İsmet Özel (d. 1944), bu kitabını, "Faydasız Yazılar adını verdiğim bu yazılar kümesini kendi aydınlanması peşinde giden bir adamın tasalarını paylaşıma açması diye kabul edin." ifadesiyle sunmuştur.     *Kitabın ilk sayfasında tükenmez kalemle yazılmış yazı mevcuttur. 
Lot: 26 > Kitap

Aydınlık gerçekçi Türk roman ve oyun yazarı Orhan Kemal (1914-1970) Türk edebiyatının büyük ustaları arasında anılır. Dünya Evi ise kimi zaman çelişkilere düşse de her zaman toplumsal olanla biçimlenen, ancak bireysel olanı göz ardı etmeyen, insanı yaşamın gerçekliği içinde ele alan; usta bir yazarın kaleminden, umuttan ve aydınlıktan asla vazgeçmeyen bir romandır.

Lot: 27 > Kitap
Köy Enstitüsü’nden mezun olmuş ve beş yıl köy öğretmenliği yapmış olan Fakir Baykurt, edebiyat hayatına 1945’te Türke Doğru dergisinde yayınlanan Fesleğen Kokulum adlı şiiriyle başlamış ve Köy Enstitüleri dergisinde Tahir Baykurt imzasıyla şiirler kaleme almıştır.
Lot: 28 > Kitap

Yazar, gazeteci ve siyaset adamı Naim Tirali (1925-2009) Yenilik matbaasını kurmuş ve aynı adlı dergiyi beş yıl boyunca yayımlamıştır. 1962'de Ahmet Emin Yalman'ın sahibi olduğu Vatan gazetesinin tüm hisselerini satın alarak gazete sahibi olmuş ve 1975 yılına kadar Ankara ve İstanbul'da yayınını devam ettirmiştir. Kitabın kendisi için imzalandığı Fazıl Hüsnü Dağlarca (1914 -2008) ise Türk şiirinin en üretken şairlerinden biridir.

Lot: 29 > Kitap

Türk sendikacı, gazeteci, araştırmacı ve yazar Kemal Okur Sülker (1919-1995), Türkiye Yazarlar Sendikası'nın kurucularından biri olup Türkiye'de sendikacılık alanındaki araştırmalarıyla bilinmektedir.

Lot: 30 > Kitap
İlme asıl katkısını, yakın dönem Osmanlı siyasi hayatı üzerine çalışmalarıyla sağlayan Türk anayasa hukukçusu Tarık Zafer Tunaya, Türkiye'nin Siyasi Hayatında Batılılaşma Hareketleri adlı bu eseri hakkında; "Bu kitabımı, Atatürk Devrimini hayatları pahasına korumasını bilmiş olan, yeni bir devrin öncüsü, şerefli bir neslin temsilcileri, 28 Nisan gençlerine ithaf ediyorum." ifadelerini dile getirmiştir.
Lot: 31 > Kitap
CHP’nin 1965 seçim yenilgisinden sonra, parti içinde bir süredir dile getirilen, ancak belli bir içeriğe sahip olmayan “ortanın solu” düşüncesinin tartışıldığı toplantılar düzenlenmiştir. Önce Ecevit’in çevresindeki sınırlı sayıda kişiyle başlayan bu toplantıların katılımcı sayısı artmış ve tartışmalar sistematik hale getirilmiştir. Bu tartışmalar sonucunda netleşen görüşlerin ifade edilmesine karar verilmiş ve gazeteci, şair, yazar ve siyasetçi Ecevit tarafından işte bu Ortanın Solu kitabı kaleme alınmıştır.
Lot: 32 > Kitap

Halk edebiyatı araştırmalarıyla tanınan şair ve yazar Haşim Nezihi Okay'ın (1904-1998) şiir ve yazıları, 1921’den itibaren İzler dergisinde başlayarak Servet-i Fünûn ve çeşitli dergilerde yayımlanmıştır.

Lot: 33 > Kitap
Aslında Mekteb-i Tıbbiye mezunu olmasına ve felsefe eğitimi almamış olmasına karşın, felsefeye ilgisi nedeniyle “Feylesof Rıza” olarak tanınan Rıza Tevfik (1869 – 1949); felsefeci, siyasetçi ve şair kimliğiyle son dönem Osmanlı aydınlarının en ilginç simalarından biridir. Sevr Antlaşması’nı imzalayan Osmanlı delegasyonunda bulunduğu için, diğer “Yüzellilikler” gibi uzun yıllar sürgünde yaşamıştır. Serab-ı Ömrüm, Feylesof’un bütün şiirlerini bir araya getirdiği kitabıdır.
Lot: 34 > Kitap

Şair, gazeteci ve yazar Halit Fahri Ozansoy, şiir başta olmak üzere edebiyatın pek çok şubesinde eser vermiş bir edebiyatçıdır. Şiirleri Yarın, Hayat, Aydabir, Yarımay, Çınaraltı, Varlık, Hisar gibi dergilerde yayınlanmıştır.

Lot: 35 > Efemera
Gazeteci ve siyaset adamı Samet Ağaoğlu, Demokrat Parti yöneticileri arasına katılmış, 1950-1954-1957 seçimleri olmak üzere üç dönem milletvekili seçilmiştir. 1929-1931 yıllarında Behçet Kemal Çağlar, Ahmet Muhip Dıranas gibi arkadaşlarıyla Hep Gençlik adında bir dergi çıkarmış, daha sonra çoğu yine Varlık’ta olmak üzere Yücel, Şadırvan ve Çığır dergilerinde yazılar ve hikâyeler kaleme almıştır. 27 Mayıs 1960 askerî müdahalesinde tutuklanıp hüküm giymiş ve ömür boyu hapisle cezalandırılmıştır. 1964 yılında Yassıada´da cezasını çekerken çıkan özel bir afla salıverildikten sonra siyasetle dolaylı olarak ilgilenmiştir.
Lot: 36 > Efemera
Hamdullah Suphi Tanrıöver (1885 - 1966), Türk Ocağı kurucusu ve en uzun süreli başkanı, yazar ve çok ünlü bir hatiptir. Mehmed Akif´in yazdığı İstiklal Marşı´nı milletvekillerinin coşkulu alkışlarıyla mecliste ilk kez o okumuştur.
Lot: 37 > Efemera
Reha Oğuz Türkkan (1920-2010) Türk hukukçu, yazar, Türkolog, psikolog, senarist ve akademisyendir. Doğum tarihini daha sonradan Türkçülük Günü olarak kutlanan 3 Mayıs olarak değiştirmiştir.
Lot: 38 > Kartpostal

Servet-i Fünun edebiyatının önde gelen temsilcilerinden şair ve yazar Cenab Şahabeddin, 1895 yılından başlayarak ölümüne kadar devam eden yazı faaliyetlerinde, özellikle Cumhuriyet dönemine kadar, başta şiir olmak üzere edebiyatın çeşitli alanlarında otorite kabul edilmiş şahsiyetlerdendir.

Lot: 39 > Fotoğraf
Hamdullah Suphi Tanrıöver (1885-1966) Türk Ocağı kurucusu ve en uzun süreli başkanı, yazar ve çok ünlü bir hatiptir. Mehmed Akif´in yazdığı İstiklal Marşı´nı milletvekillerinin coşkulu alkışlarıyla mecliste ilk kez o okumuştur.
Lot: 40 > Fotoğraf
Sabahattin Kudret Aksal (1920-1993) şair, senarist ve yazardır. İstanbul Konservatuarı Müdürlüğü, belediye yazı işleri müdürlüğü, Şehir Tiyatrosu Müdürlüğü görevlerinde bulunmuş, Belediye Konservatuarı Estetik ve Psikoloji öğretmenliğinden emekli olmuştur.
Lot: 41 > Fotoğraf
Ömer Uluç (1931-2010) ressam ve sanatçıdır. 1953 yılında Nuri İyem’in öncülüğünde kurulan "Tavan Arası Ressamları" arasında yer almış; Paris, Berlin ve İstanbul´da olmak üzere çok sayıda yurt dışı ve yurt içi sergi açarak birçok bienale katılmıştır.
Lot: 43 > Fotoğraf
Oktay Akbal (1923-2015) Türk gazeteci ve yazardır. Servet-i Fünun Dergisinde sekreterlik, Milli Eğitim Bakanlığı Tercüme Bürosu´nda memurluk yapmış; Yeni Sabah ve İkdam gazetelerinde çevirileri ve öyküleri yayımlanmış, Vakit gazetesinde eleştiriler ve tanıtma yazıları kaleme almıştır.
Lot: 44 > Fotoğraf
Talât Sait Halman tarafından “Şair-i Azam” sıfatı verilen yazar, şair ve akademisyen Hilmi Yavuz (1936); Cumhuriyet, Milliyet, Yeni Ortam gazeteleri ile çeşitli dergilerde "Ali Hikmet" imzasıyla inceleme, eleştiri ve denemeler yazmış, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmıştır.
Lot: 45 > Fotoğraf
Kazım Özalp (...-1968) asker ve siyasetçidir. 1924 ve 1935 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı görevini sürdürmüştür. Hamdullah Suphi Tanrıöver (1885-1966) Türk Ocağı kurucusu ve en uzun süreli başkanı, yazar ve çok ünlü bir hatiptir. Mehmed Akif´in yazdığı İstiklal Marşı´nı milletvekillerinin coşkulu alkışlarıyla mecliste ilk kez o okumuştur.
Lot: 46 > Efemera
Hasan Ali Yücel (1897-1961) felsefe öğretmeni, Milli Eğitim Bakanı ve Köy Enstitüleri´nin kurucusudur. 1935 yılında Cumhuriyet Halk Partisi´nden İzmir milletvekili olarak meclise girmiş ve art arda dört dönem milletvekilliği yapmıştır.
Lot: 47 > Efemera

Şair, gazeteci ve yazar Halit Fahri Ozansoy, şiir başta olmak üzere edebiyatın pek çok şubesinde eser vermiş bir edebiyatçıdır. Şiirleri Yarın, Hayat, Aydabir, Yarımay, Çınaraltı, Varlık, Hisar gibi dergilerde yayınlanmıştır.

Lot: 48 > Efemera

Hamdullah Suphi Tanrıöver (1885-1966) Türk Ocağı kurucusu ve en uzun süreli başkanı, yazar ve çok ünlü bir hatiptir. Mehmed Akif´in yazdığı İstiklal Marşı´nı milletvekillerinin coşkulu alkışlarıyla mecliste ilk kez o okumuştur.

Lot: 49 > Efemera

Dönemin edebiyatçılarının yakından tanıdığı, TED Ankara Koleji'nin efsanevi edebiyat öğretmeni Rüksan Günaysu tarafından ödül alan şair Melih Cevdet Anday (1915-2002) aynı zamanda tiyatro oyunu, roman, deneme ve makale yazarıdır. Lise arkadaşları Orhan Veli ve Oktay Rifat ile ortaya koydukları Garip akımı ile Türk şiirindeki yenilenmeyi başlatan yazar, daha sonra kaleme aldığı Odysseus ile kendine özgü felsefi şiir akımını başlatarak Garip akımından ayrılmıştır. 

Filtreler
Toplam : 69 Ürün
 
Phebus Hakkında
“Phebus Müzayede Evi, alıcılar ve satıcıları online ortamda bir araya getiren bir açık artırma platformudur.”
Bizi Takip Edin
Copyright © 2020 PHEBUS Müzayede