Anasayfa /
PHEBUS HATIRASI
PHEBUS HATIRASI

Müzayedemizde yer alan eserler ile ilgili geniş açıklamalara, eser üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz. 


PHEBUS HATIRASI, 15.03.2022 saat: 21:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 20 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
Toplam : 118 Ürün
Lot: 1 > Kitap
Türk Dil Kurumunun son başkanı Prof. Dr. Şerafettin Turan’ın (1925 – 2015) beş ciltlik Türk Devrim Tarihi dizisinin, 27 Mayıs 1960 – 12 Eylül 1980 dönemini kapsayan beşinci ve son cildi…
Lot: 2 > Kitap
Prof. Dr. Tarık Zafer Tunaya’nın (1916 – 1991) İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde ders kitabı olarak okutulan eserinin, yeniden düzenlenmiş ve genişletilmiş 4 basımı…
Lot: 4 > Kitap
Necati Lugal Armağanı’ndan ayrı basım olan kitapçık, Felsefeci, Yayıncı ve Sahaf Arslan Kaynardağ’ın kütüphane kaşesini taşıyor ve iç sayfalarında kurşunkalemle işaretlemeler ve notlar içeriyor.
Lot: 5 > Kitap
Müzayedeye sunulan cilt, ÇIĞIR dergisinin 1940 yılında yayımlanan 6 sayısını (87, 88 ve 89, 90 bir arada) içeriyor. Orijinal cilt kapağı içinde, çok temiz…
Lot: 6 > Kitap
Yayınevinin bez sırtlı, orijinal cildi içinde, çok temiz…
Lot: 7 > Kitap
Hafif eskime belirtileri dışında çok temiz…
Lot: 8 > Kitap
Arka kapaktaki etiket ve küçük çizikler dışında çok temiz…
Lot: 10 > Kitap

Öğretmen – Şair Nazan Güntürkün’ün (D. 1936), Ahmet Haşim’in şiiri üzerine bir incelemesi…

Üst taraftaki hafif nem etkisi dışında çok temiz…

Lot: 11 > Kitap
Hafif eskime belirtileri ve arka kapaktaki küçük tamir dışında çok temiz…
Lot: 12 > Kitap
Kitabın kapakları yapışkan bir kaplamayla kaplanmış ve sırtına kitabın adı ve yazarı yazılmış; bunun dışında çok temiz…
Lot: 17 > Kitap
Kitabın ön kapağının sol alt tarafında küçük bir kopukluk var. Bunun dışında hafif bir nem etkisi ve eskime belirtileri…
Lot: 18 > Kitap
Köşelerde ve sırtın alt tarafında küçük kopukluklar, kapakta hafif bir çillenme ve solgunluk… İç sayfalar çok temiz…
Lot: 19 > Kitap
Ön ve arka kapak köşelerinde kopukluklar var. İç sayfalar çok temiz…
Lot: 21 > Kitap
Arka kapağı yok, sırtın üst ve alt taraflarında soyulmalar var. İç sayfalar çok temiz…
Lot: 22 > Kitap
Kitabın sırt alt tarafında 5 santim kadar bir kopukluk, künye sayfasında silinmeye çalışılmış bir imza var. Bunların dışında çok temiz…
Lot: 24 > Kitap
İthaf sayfasında yazıya zarar vermeyen küçük bir kopukluk var; bunun dışında çok temiz…
Lot: 30 > Kitap
Kitabın dikey olarak ortasında hafif bir katlanma izi var, bunun dışında çok temiz…
Lot: 32 > Fotoğraf
Hilmi Yavuz (D. 1936); felsefeci, eğitimci, yazar ve özellikle de şair kimliğiyle, çağdaş Türk edebiyatının önemli adlarından biridir. Kimi yazılarında “İrfan Külyutmaz” takma adını kullanmıştır.
Lot: 33 > Efemera
“Sevgili Oğlum Naci! Bir müddetten beri ziyadesiyle meşgul olduğum için hiç kimseye mektup yazamadım. Bazı meşguliyetlerim de hiç hoşa gidecek angaryalardan değildi. Senin eski arkadaşın olan o soysuz Ramazan ile davamız bu kabildendir…”
Lot: 34 > Efemera
Müzayedeye sunulan mektup, 1962 yılında yazarın hastalığı sırasında yazdığı kısa bir mektuptur: “Bugün hastalığımın daha önce tahmin edildiği gibi kalp olmadığı…”
Lot: 35 > Efemera
Beş Hececilerin en ünlüsü olan Faruk Nafiz 1898 – 1973), Türkçeye çok sayıda ölümsüz şiirler bırakmasına karşın, genellikle “Han Duvarları” şiiriyle tanındı. “Hamd ü Sena” şiiri, Tanrı’nın yüceliği ve nimetleri karşısında şairin şükrünü dile getirdiği bir “tevhid” niteliğinde…
Lot: 36 > Fotoğraf
“Aşk-ı Memnu, Mâi ve Siyah, Kırık Hayatlar” gibi, Türk edebiyatının ilk büyük romanlarını yazan Halid Ziya Uşaklıgil’in (1866 – 1945), muhtemelen 1920’li yıllarda çekilmiş, çok nadir bir vesikalık fotoğrafı…
Lot: 37 > Fotoğraf
Hiçbir kalıba sığmayan, hiçbir kurala aldırmayan ve hiç kimseye minnet etmeyen Neyzen Tevfik’in (1879 – 1953), hayattaki duruşunu da çok iyi yansıtan, çok güzel bir fotoğrafı…El yapımı, çok zarif ahşap çerçevesi içinde… Çerçeve boyutları: 27 X 34 cm…
Lot: 38 > Fotoğraf
Türkçülük – Turancılık fikriyatı ve hareketinin, tartışmasız en önde gelen ismi olan Nihal Atsız (1905 – 1975), tarihçiliğinin yanı sıra; Bozkurtlar, Deli Kurt, Ruh Adam adlı romanlarıyla ve Yolların Sonu adlı şiir kitabıyla belli bir kesim üzerinde son derece etkili olmuş bir edebiyatçıdır. Müzayedeye sunulan Fotoğraf, Nihal Atsız ve ikinci eşi olan Bedriye Hanım’ın, muhtemelen kendi evlerinde çektirdikleri bir fotoğraftır.
Lot: 39 > Fotoğraf
Ara Güler ıslak imzalı ve kabartma imzalı, fotoğrafın arkasında “Photographed by Ara Güler” kaşesi yer alıyor. Yeni ahşap çerçeve içinde… Çerçeve boyutları: 33 X 40 cm…
Lot: 40 > Efemera
“Azizim Efendim, Yedigün mecmualarını 127 – 140 ve Maarif mecmuasını bu posta ile ve bir paket olarak…”
Lot: 41 > Efemera
İsmet İnönü’nün eşi Mevhibe İnönü (1897 – 1992) tarafından kayınvalidesine yazılmış bir kart: “Sevgili ----cığım, Sizi hatırlayarak Gazi Hazretlerinin köşkünde yemek yedik. Ellerinizden öperiz.”
Lot: 42 > Efemera
“Muhterem Efendim Hazretleri, Azimetim gecesi gara teşrifiniz bana gururun en güzelini tattırmıştır. hakiki bir hürmetle ellerinizden öperim.”
Lot: 43 > Efemera
Özellikle dinler tarihi ve felsefe tarihi üzerine çalışmalarıyla tanınan, eğitimci – yazar Cemil Sena Ongun (1894 – 1981) tarafından yazılmış, 1946 tarihli mektup…
Lot: 45 > Efemera
“Azizim Efendim, Mektub-u âlilerine geç cevap verdiğimden dolayı özür dilerim…” Türkiye Cumhuriyeti ve ay yıldız filigranlı kâğıda yazılmış; zarfıyla birlikte…
Lot: 46 > Efemera
20.8.1970 tarihli yazı, milletvekili genel seçimlerinin 1973’ten önce yapılması olasılığını göz önünde bulundurarak, seçime katılmak için 15 ilde “tam teşekküllü” olma zorunluluğu nedeniyle, parti örgütlerini kongrelerin yapılması ve yasal yükümlülüklerin yerine getirilerek seçime hazır olunması konusunda uyarıyor.
Lot: 48 > Efemera
“Aziz ve Muhterem --- Bey, Size daha erken yazamadığım için özür dilerim…”
Lot: 49 > Efemera
Türk edebiyatının en ihmal edilmiş, görmezden gelinmiş ve unutulmuş yazarlarından Nahid Sırrı Örik’ten (1895 – 1960) Osmanlıca bir mektup… “Pek Muhterem Üstadım, Sana uzun bir mektup daha! …”
Lot: 50 > Fotoğraf
Türk şiirinin en üretken şairlerinden Fazıl Hüsnü Dağlarca (1914 – 2008), elinde kartopuyla… Tarih 2 Şubat 1956…
Lot: 51 > Fotoğraf
Beş Hececilerden Halit Fahri Ozansoy’un (1891 – 1971) son yıllarına ait bir fotoğrafı…
Filtreler
Toplam : 118 Ürün
 
Phebus Hakkında
“Phebus Müzayede Evi, alıcılar ve satıcıları online ortamda bir araya getiren bir açık artırma platformudur.”
Bizi Takip Edin
Copyright © 2020 PHEBUS Müzayede