Anasayfa /
PHEBUS HAT
PHEBUS HAT
PHEBUS HAT, 14.09.2024 saat: 22:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 22:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 20 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
Toplam : 37 Ürün
Lot: 4 > Hat
Lot: 5 > Hat
Nuh a.s.´ın tufan zamanında yaptığı dua yazılıdır. Manası: ‘Rabbim! Beni bereketli bir yere indir, en uygun şekilde indirip yerleştiren sensin.’
Lot: 6 > Hat

Hamit Aytaç, Kemal Batanay, Muhittin Serin, hâfız Saim Özel, Emin Barın, Mahmut Öncü gibi isimleriden istifade etmiş; Hamit Aytaç’tan sülüs ve nesih meşkederek icâzetini almıştır. 1985 Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, Hat Ana sanat Dalı’ında Araştırma Görevlisi olmuştur, halen öğretim görevlisi olarak devam etmektedir.

Lot: 7 > Hat
Sol alt köşede "Aziz kardeşim Hacı Hafız Saim Özer´e sevgilerimle" yazılıdır.
Lot: 9 > Hat

Arkasındaki dönem ebrusunun üzerine "Hafız Osman Efendi" notu düşülmüş.


Metinler: Malını kaybetme korkusuyla zengin olmaktansa, fakirlik daha hayırlıdır. İnsan kendisine yapılan ihsanın kölesidir. Sıkıntılarını saklamak yiğitliktendir. En lezzetli şey geçmiş hikmetli kimselerin yazdıklarını okumaktır.

Lot: 11 > Hat

İcazeti alan: Seyyid Mehmed Emin Hasbî İcazeti veren: Saray Katibi Mehmed Vasfi

Sülüs kısım: "Allah muvaffakiyeti verendir, O ne güzel refiktir" Nesih kısım: Hadis-i şerif yazılıdır. *Nesih kısımda silinme mevcuttur.

Lot: 12 > Hat

İcazet metni; hat sanatı ile alakalı ayetler, hadisler, Hz. Ali, İbni Hilal, Eflatun ve Yakut el-Müsta´sımî´nin hüsn-i hatt ile alakalı vecizeleri ve kelam-ı kibarlar ile başlamış ve Hz. Ali'ye kadar uzanan hüsn-i hat silsilesi yazılmıştır. Bilinen hat icazetnamelerinden farklı olarak ilmi icazetname üslubunda kaleme alınmış nadir bir icazetnamedir. 


İcazet alan: Mustafa Sıdkî


İcazet veren: Eşbehzade Seyyid Mehmed Kâmilî Efendi ve Maydanoscuzade Seyyid Halil Zühdi Efendi´nin talebesi Seyyid Hacı Mustafa Kusûrî


Tarih: 1250


Hz. Peygamber, Hz. Ali, İbni Hilal, Eflatun ve Yakut el-Müsta´sımî´nin hüsn-i hatt ile alakalı vecizeleri yazılıdır. Ardından şu şekilde s


Silsile yazılıdır: Hz. Ali, Hasan-ı Basri, Şeyh Kasım, Şeyh ibni Mukle el-vezir, Ali el-Bevvab, Şeyh İshak Efendi, Şeyh Ali Bağdâdî, Şeyh Üveys Efendi, Şeyh Talha Efendi, Şeyh Ali ibni Zeyd, Şeyh Zeynelabidîn, Şeyh Ebuzer, Şeyh Şihabeddin, Şeyh Cemaleddin, ŞEYH KIBLETÜ´L-KÜTTAB YAKUT EL-MÜSTA´SIMÎ, Şeyh Yahya Efendi, Şeyh Ahmed Efendi, Şeyh Mehmed el-Vefa Efendi, Şeyh Abdullah es-Sayrafî, Şeyh Hayreddin Efendi, ŞEYH HAMDULLAH EL-MARUF Bİ İBNİ´Ş-ŞEYH EL-AMÂSÎ r.a.h., Mustafa Dede, Mehmed Efendi, Pir Mehmed Efendi, Hasan el-Üsküdârî, Halid Dede, Derviş Dede, HAFIZÜ´L-KUR´AN OSMAN EFENDİ, Çelebi İmam el-Hacc Mustafa Efendi, Haffafzade Hüseyin Efendi, Şeyh Hafızü´l Kur´an İbrahim Efendi, Bıçakçızade Mehmed Efendi... Ali Fevzi Efendi, Eşbehzade Seyyid Mehmed Kâmilî Efendi, Mustafa Sıdkî Efendi (İcazet alan kişi).

Lot: 13 > Hat

İcazet alan: Mehmet Tahir Efendi

İcazet verenler: Mustafa Rakım Efendi, Afif Damadı Osman Efendi´nin talebesi İbrahim Sükûtî ve İsmail Zühdi´nin talebesi Halil Hamit Efendi

Tarih: 1230

Manası: Şefaatim ümmetimden büyük günah sahipleri içindir.

Okunuşu: "Şefaatî li ehli'l-kebâiri min ümmetî"


Lot: 14 > Hat
Yazı: "Hâsibû kable en tühâsebû". Manası: Hesaba çekilmeden önce kendinizi hesaba çekin. (Ölüp de amellerinizin hesabı sorulmadan, hayatta iken kendi amellerinizin muhasebesini yapın.)
Lot: 15 > Hat

Manası: "Sen olmasaydın kainatı yartmazdım."

Okunuşu: "Levlake levlake lema halaktü'l-eflâk"

Lot: 16 > Hat

Yazı: "Allah bes bâkî heves".

Manası: Allah kafidir, O'nun dışında kalan her şey geçici heveslerdir.

Lot: 17 > Hat
Kazasker Mustafa İzzet Efendi´nin talebelerinden Seyyid Mehmed Hilmi Efendi, babasına nisbetle “Küçükefendizâde” künyesiyle tanınırdı. Hüsn-i hatta hevesle Kazasker Mustafa İzzet Efendi’den sülüs ve nesih dersleri almaya başladı. İcazetini aldıktan sonra da hocasından bir hayli istifâde etti. Eğitimini tamamladıktan sonra kadı olarak Siroz, Burgos ve Karaferye’de görev yaptıktan sonra 1862’de İstanbul’a dönerek Meşihât Da’iresi’ne girdi. Hocası Kazasker Efendi’nin Nakibü’l-eşrâf olduğu dönemde kitâbet hizmetinde bulundu. Hocasının ayrılmasından sonra da uzun müddet bu görevde kaldığı için hattatlar arasında “nakîbü’l-eşrâf kâtibi” lâkabıyla şöhret buldu.
Lot: 18 > Hat

"Tedbirde akıl her kârda hata eyler / Elbette kader hükmünü icra eyler / Tedbir ile beyhude telaş etme abestir / Tabi-i zuhûrât ol neylerse hüda eyler"


Kazasker Mustafa İzzet Efendi´nin talebelerinden Hüseyin Keşfi Efendi, 1251´de Erzurum´da doğdu. İstanbul´da Mekteb-i Tıbbiye’ye girdi. Aynı zamanda Kazasker Mustafa İzzet Efendi’den aklam-ı sitte meşk etti. Bir yandan da Tarikat-ı Nakşibendiye’den Aşıkpaşa’daki Tahir Ağa Dergahı’na devam etti. Mezun olduktan sonra hekimlik yapmaya başlayan Hüseyin Keşfî Efendi, derviş-meşreb tabiatı nedeniyle ömrünü inziva halinde geçirmiştir.

Lot: 27 > Efemera
Lot: 28 > Efemera

"Şam mahmelinin Medine-i Münevvere'ye duhulü" yazmaktadır.

Lot: 29 > Efemera
Lot: 32 > Elyazma
Eserin ketebe bölümünde, Fatih müderrislerinden Hafız Mustafa Efendi’nin oğlu ve Osman Nuri Efendi’nin talebesi Hafız Mehmed Hulûsî Efendi (Yazgan) tarafından yazıldığı ifade edilmiştir. Ayrıca eserin devrin büyük mevlidhanı ve Sultan’ın müezzini Hafız Receb Efendi için yazıldığı kaydı düşülmüştür. Bilindiği üzere, Hulusi efendi ilk olarak Osman Nuri Efendi’den sülüs nesih meşk etmiş ve bu yazı türlerinden icazet almıştır. Daha sonra Sami Efendi’den talik meşk ederek icazet almış ve talik yazıda ün salmıştır. Bu eser Hulusi Efendi’nin sülüs nesih icazetini alıp talik meşk ettiği yıllarda kaleme aldığı nadir bir eserdir.
Lot: 33 > Elyazma
Eser; serlevhalı, tüm sayfaları tahrirli altın cetvelli, ketebe sayfası tezyinatlı, günümüze yakın zamanda yapılmış klasik deri cildiindedir.
Lot: 34 > Elyazma
Tüm sayfaları tahrirli altın cetvelli, deri dönem cildindedir.
Lot: 35 > Elyazma
Eserde ağırlıklı olarak dini-tasavvufi şiirler yazılmış, yer yer 1240´lı tarihler düşülmüştür. Deri dönem cildinde, iyi kondisyondadır.
Lot: 36 > Elyazma
Usta işi bir yazı ile kitapların isimleri ve fiziksel özellikleri detaylıca tavsif edilerek tutulmuş bir defterdir. Sırtı tamir görmüş deri dönem cildindedir. Kitabın iki tarafında yan kağıtlarında 4 adet erken dönem hatip ebru kullanılmıştır.
Lot: 37 > Elyazma
Eser; ince nesih yazı ile kaleme alınmış, yaldızlı kadife cildindedir.
Filtreler
Toplam : 37 Ürün
 
Phebus Hakkında
“Phebus Müzayede Evi, alıcılar ve satıcıları online ortamda bir araya getiren bir açık artırma platformudur.”
Bizi Takip Edin
Copyright © 2020 PHEBUS Müzayede