PHEBUS HAT, 05.06.2023 saat: 22:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 22:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 20 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
Doktor Ahmet Süheyl Ünver, Menbaü´l-İrfan Rüşdiyesi ve Mercan İdadisi´nde bitirdikten sonra 1915´de Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane´ye başlamış fakat bir süre sonra ayrılmıştır. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni 1921 yılında bitirmiştir. Medresetü’l Hattatin’de ebru, tezhip, minyatür ve hüsn-i hat öğrendi. Ressam Hoca Ali Rıza’dan karakalem ve suluboya, Yeniköylü Nuri, İsmail Hakkı Altunbezer ve Tahirzade Hüseyin Efendi´den yazı meşk etmiştir. Süheyl Ünver eserini Newyork´ta iken imzalamıştır.
Okunuşu: "Habîbin sev dilersen mağfiret takrîbin ey Âlî/Rakîb olmak gibi Mevlâ’ya rengîn intisâb olmaz", anlamı: "Seni mağfiretine yaklaştıracak bir bahane istersen O’nun sevdiğini sev. Aynı sevgiliye gönül verenlerden her biri rakip ise Mevlaya rakip olmak gibi hoş, latif intisab, âidiyet olamaz"
Fotoğrafta bulunan muallimler- Oturanlar (Soldan sağa): Reisü´l-Hattatin Hacı Kamil [Akdik], Divanî yazı hocası Ferit Bey, ta´lik hocası Mehmet Hulusi [Yazgan], Evkaf-ı İslamiye Müzesi Müdürü Ressam Ali Sami [Boyar], celi sülüs hocası Tuğrakeş İsmail Hakkı [Altunbezer], minyatür hocası İranlı Tahirzade Hüseyin Behzad, sülüs ve nesih hocası Hacı Nuri [Korman], müzehhip Bahaeddin [Tokatlıoğlu], ebru ve ahar hocası Necmeddin [Okyay], Medresetü´l-Hattatin idarecisive kufi yazı hocası Emirzade Kemaleddin Bey. Talebeler- Ayaktakiler: Yazı talebesinden bir zat, Eyüplü Hafız Cemal [Günter], Ahmet Süheyl [Ünver], Hamid Bey, Hattat Mustafa Halim [Özyazıcı], Halid Paşazade Neyzen Sami Bey, Hattat Macid Ayral, Sadık Bey.
İbnülemin Mahmut Kemal İnal (1871-1957) Osmanlı İmparatorluğu’nda doğup Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan son dönem aydınlarımızdan biri. Hayatı boyunca belge topladı, okudu, araştırdı. Geride çok önemli eserler bıraktı. Osmanlı Devleti’ne 33 yıl boyunca çeşitli görevlerde hizmet eden İbnülemin, II. Abdülhamit devrinde Yıldız Sarayı arşivinde görev yapmış ve cumhuriyet devrinde ise arşivin tasnif edilerek Başbakanlığa devredilmesine başkanlık etmişti.Toplumsal hayatta çok hızlı ve büyük değişimlerin yaşandığı bir dönemde yaşaması ve pek çok tanınmış kimse ile şahsen bir arada bulunması onu biyografi alanında pek çok eser vermeye yöneltti. Son dönem Osmanlı şairleri, müzisyenleri, sadrazamları, hattatları hakkındaki eserleri ile bu kişilerin unutulmalarını önlemeye çalıştı. Şiir, roman, hikâye gibi alanlarda da eser verdi. Yaşamı boyunca konağındaki düzenli toplantılarda ilim ve sanat dünyasından kimseleri ağırlayarak kültür hayatına hizmet etti.