Anasayfa /
PHEBUS HAT
PHEBUS HAT
PHEBUS HAT, 29.05.2022 saat: 21:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 20 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
Toplam : 144 Ürün
Lot: 1 > Kitap
İç kapağında "Ağabeylerin en güzeline iftarının yâdigârı olarak arzolunur, El fakir Uğur, 24 Ramazan 1910 (20.4.1990)" notu vardır.
Lot: 4 > Efemera
Kartvizitin arkasında, "Muhterem Üstadım, bugün ... geçmişler olsun demek için ziyaretinize geldim. Maalesef görüşemeden ve hürmetlerimi arz etmeden dönmüş bulunuyorum. Sıhhat, afiyet ve sonsuz hürmetlerimi iblağ eylerim" yazmaktadır.
Lot: 5 > Efemera
Arkasında Osmanlıca " Muhterem Hocamın mübarek bayramlarını tebrik eder, hürmetle ellerinden öperim, 18.02.964, Pazartesi" notu vardır
Lot: 6 > Fotoğraf
Neyzen Emin (ö.1945) namıyla meşhur olan Mehmet Emin Yazıcı; aynı zamanda çok maharetli bir hattattır. Kabiliyeti sayesinde hat üstatlarının yanına gitmeden sülüs-nesih ve celî sülüs yazılarını ilerletmiş daha sonra da Sami Efendi’den ta’lik meşk etmiştir. Uğur Derman, Emin Dede’nin sanattaki mevkii itibariyle Kazasker Mustafa İzzet Efendi ile eşdeğer olduğunu söyler. Hat sanatındaki en büyük mahareti yazı taklidindedir. Çeşitli müzelerde ve hususi koleksiyonlarda sülüs-nesih kıtaları ve celî sülüs levhaları vardır
Lot: 7 > Efemera
Hamit Aytaç; Nazîf Bey’den celî sülüs, Kâmil Akdik’ten sülüs-nesih, İsmail Hakkı Altunbezer’den tuğra, Hulûsî Yazgan’dan da ta’lik dersleri almaya başlamış, ancak istifade ettiği bu hocalardan icazet almamıştır. Kabiliyeti sayesinde kısa zamanda yazıda gelişim gösterince Gülşen-i Maârif Mektebi’nin resim ve yazı muallimliğine tayin edilmiştir. Buradan sonra da çeşitli yerlerde muallim ve hattat olarak çalışmış ve Cağaloğlu’nda bir yazıhane açmıştır. 1960 yılında eşinden boşandıktan sonra, artık eski yazının yazılmamasının da etkisiyle işleri kötüye gitmiş ve yazıhanesini kapatmıştır. Bundan sonra neredeyse hayata küserek Reşîd Efendi Hanı’nda mütevâzı bir odaya yerleşip kendini yegâne aşkı olan yazıya hasretmiş ve 1980’e kadar aralıksız yazı yazmıştır.
Lot: 13 > Kitap
Lot: 14 > Hat
Lot: 16 > Hat
Sözlük anlamı uymak, uygun düşmek olan tetâbuk kelimesi hat sanatında terminolojik bir anlama sahiptir. Aynı istif içinde farklı kelimelerde benzer harf veya hareketlerin hattatın maharetiyle denk getirilip ortak kullanılmasına tetâbuk denilir.
Lot: 17 > Hat
Macit Ayral, 20. yüzyılın sülüs ve celî sülüste önde gelen Türk hattatlarındandır. Hulûsi Yazgan’dan ta’lik, Tuğrakeş İsmail Hakkı Altunbezer´den celî sülüs meşk etmiş ve Şefik Bey´in murakkalarından istifade etmiştir. Bâbıâli caddesinde açtığı yazıhânesi dönemin meşhur sanatçılarının uğrak yeri olmuştur. Bağdat Güzel Sanatlar Akademisi’nde hüsn-i hat dersleri vermek üzere Irak’a giderek dört yıl kalmıştır. *Macit Ayral´ın bazı yazılarının kaliteli serigrafi baskılarını eşi hanımefendinin yaptığı bilinmektedir.
Lot: 20 > Hat
Arkasında rik´a ile "Râsim" yazmaktadır.
Lot: 22 > Hat
Lot: 23 > Hat
"Herkesî kû dûr baned ez asl-ı hiş, Bâz cûyed rûzgâr-ı vasl-ı hîş (Aslından vatanından uzaklaşmış olan kimse, orada geçirmiş olduğu zamanı tekrar arar.) Men beher cem’iyyetî nâlân şüdem, Cüft-i bedhâlân ü hoşhâlân şüdem (Ben her cemiyette, her mecliste inledim durdum. Bedhâl (kötü huylu) olanlarla da, hoşhâl (iyi huylu) olanlarla da düşüp kalktım.)
Lot: 24 > Hat
Hoca çıkarmalarının Hulusi Efendi(Yazgan)´ ye ait olduğu bilinmektedir.
Lot: 26 > Hat
Lot: 27 > Hat
Lot: 28 > Hat
Lot: 30 > Hat
Lot: 31 > Ebru
Lot: 32 > Ebru
Lot: 33 > Ebru
Lot: 34 > Ebru
Lot: 36 > Hat
"Bişnev ez ney çün hikâyet mîkuned, ez cüdâîhâ şikâyet mîkuned (Dinle neyden kim hikayet etmede, ayrılıklardan şikayet etmede)"
Lot: 37 > Fotoğraf
Arkasında Osmanlıca "1890 ... cami altı hanlarının altında fotoğrafı" notu vardır.
Lot: 38 > Fotoğraf
Bahaeddin Rahmizâde Bediz (1878-1951); Türkiye´de fotoğrafçılığın öncülerindendir. Büyük cam negatifler kullanarak ahşap makinelerle çekimler yapan meşhur bir fotoğrafçıdır.
Lot: 42 > Hat
Fuat Başar (d.1949); Mustafa Düzgünman´dan ebru icazeti, Hamit Aytaç’tan da hat icazeti almıştır. Hocalarından aldığı feyizle her iki sanatta da başarılı eserler veren sanatçının ebru konusunda yayınlanmış bir kitabı ve çok sayıda makalesi, çeşitli yayınlarda yazıları, yerli ve yabancı belgeselleri, yurt içi ve dışındaki pek çok koleksiyonda eserleri bulunmaktadır. Japon İmparatoru, Malezya başkanı, Kral Faysal´ın ve birçok devlet adamının da tuğralarını çekmiştir.
Lot: 44 > Hat
"Aleyküm hüsnü´l-hatti fe-innehû min mefâtihe´r-rızki (Hüsn-i hat yazmak üzerinize vazifedir, o rızkın kapılarındandır.)"
Lot: 46 > Hat
Lot: 47 > Hat
Lot: 48 > Hat
Lot: 49 > Hat
Lot: 50 > Hat
Filtreler
Toplam : 144 Ürün
 
Phebus Hakkında
“Phebus Müzayede Evi, alıcılar ve satıcıları online ortamda bir araya getiren bir açık artırma platformudur.”
Bizi Takip Edin
Copyright © 2020 PHEBUS Müzayede