Anasayfa /
PHEBUS HAT
PHEBUS HAT
PHEBUS HAT, 24.04.2022 saat: 21:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 20 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
Toplam : 116 Ürün
Lot: 5 > Kitap

Kırmızı renkli imzanın Cemal Süreya'ya ait olduğu düşünülmektedir. 

Lot: 6 > Hat
Döneminin önde gelen hattatlarından dersler alan ve uzun yıllar farklı mekteplerde hüsn-i hat muallimliği yapan Hattat Halim Özyazıcı, celî sülüs hatlarını, alışılageldiği gibi önce küçük yazıp satranç usulüyle büyüterek değil; daha başlarken kurşun kalem veya füzenle tasarlayıp provasız, doğrudan celî kalemiyle ve çok süratle yazabiliyordu. Bu durum Mehmed Şefik Bey gibi ender birkaç üstatta daha görülmüştür. Yazı türlerinin hepsinde maharetli olan Halim Efendi Latin yazısının da her türlüsünü en güzel şekilde yazmıştır.
Lot: 9 > Efemera
Hacı Cemal Efendi için imzalanan kartvitizin arkasına, "Evvela mübarek ellerinizden öperim. 15 Mayıs tarihine müsadif salı akşamı bizim fakirhanede çorba içmek şerefini bahşetmenizi diler mübarek ellerinizden tekrar tekrar öperim Efendim" notu ve 1955 tarihi düşülmüştür.
Lot: 10 > Efemera
Kartvizitin arkasında, "Muhterem Üstadım, bugün ... "Geçmişler olsun" demek için ziyaretinize geldim. Maalesef bu görüşmeden ve hürmetlerimi arz etmeden dönmüş bulunuyorum. Sıhhat, afiyet ve sonsuz hürmetlerimi iblağ eylerim" yazmaktadır.
Lot: 11 > Efemera
Kartvizitin arkasındaki 1343 tarihli mektup, "Birader, ben bugün yine geldim. Hem pek ıztırarî bir geliş ile." ifadesiyle başlamaktadır. *Şeyhülislam Ebussuud'un soyundan gelen Suud Yavsi Ebüssuudoğlu, döneminin ünlü hattatlarından ders alarak sülüs, nesih, celî ve divanî yazılarda zamanının önde gelen hattatlarından biri olmuştur. Mevlevî tarikatına intisabından ötürü Suûdulmevlevî olarak anılan hattat, aynı zamanda divan şiirinde de bilgi ve yetenek sahibidir.
Lot: 13 > Fotoğraf
"İnne fi'l-cenneti nehran min leben, Tûlehû mâ beyne San'a ve'l-Aden, Arzahû mâ beyne Mekke ve'l-Yemen, Li-Aliyyin ve Huseynin ve Hasen [Mealen: Cennette Hz. Ali, Hasan ve Hüseyin için bir süt nehri vardır ki uzunluğu San'a ve Aden, genişliği Mekke ve Yemen arası kadardır]"
Lot: 17 > Hat
"er-Râhimûne yerhamühüm er-Rahmânü irhamû men fi'l-arzi yerhamüküm men fi's-semâi ["Merhametli olanlara Rahman merhamet eder. Sizler yeryüzündekilere karşı merhametli olun ki semada bulunan da size merhamet etsin]"
Lot: 19 > Hat
Lot: 22 > Hat
Lot: 23 > Hat
Lot: 24 > Hat
"Lâ ya'tebirûne'l-ulemâe illâ bi-sevbin cedîdin, lâ yesmaûne'l-Kur'âne illâ bi-savtin hasenin [Alimlere ancak güzel giyinmişlerse itibar eder, Kur'anı güzel bir ses okursa dinlerler]" ve "Mâ min mevlûdin yûledü alâ fitrati'l-İslâm [Her çocuk İslam fıtratı üzere doğar]"
Lot: 26 > Hat
"Şura-yı Devlet-i Mülkiye Dairesi azalığından mütekâid merhum ve mağfurun leh Ahmed Zühdi Bey'in ruhiçün rızaen-lillah el-Fatiha"
Lot: 29 > Hat

Beşiktaşlı Nuri Korman(ö.1951); Beşiktaş’taki Mekteb-i Hamidi'de sülüs ve nesih muallimliği yapmıştır. 1893'te Matbaa-i Amire’nin ser-hattatlığına tayin edilmiştir. Bir süre Mısır'a giden Nuri Korman, İstanbul’a döndüğünde Bâb-ı Âlî Caddesi’ndeki dükkânında yazı işleri ile meşgul olmuştur. Ardından Medresetü’l-Hattatin’de sülüs ve nesih hocalığına tayin edilmiştir. Harf devrimi sonrası babasının köyüne yerleşip bir müddet çiftçilikle meşgul olduktan bir müddet sonra İstanbul’a dönüp Güzel Sanatlar Akademisi’nde aklâm-ı sitte dersleri vermeye başlamıştır.

Lot: 34 > Hat
Mustafa Halim Özyazıcı(1964): Döneminin önde gelen hattatlarından dersler alan sanatçı, uzun yıllar farklı mekteplerde hüsn-i hat muallimliği yaptı. Celî sülüs hatlarını, alışılageldiği gibi önce küçük yazıp satranç usulüyle büyüterek değil; daha başlarken kurşun kalem veya füzenle tasarlayıp provasız, doğrudan celî kalemiyle ve çok süratle yazabiliyordu. Bu durum Mehmed Şefik Bey gibi ender birkaç üstatta daha görülmüştür. Yazı türlerinin hepsinde maharetli olan Halim Efendi Latin yazısının da her türlüsünü en güzel şekilde yazmıştır.
Lot: 35 > Hat
Mustafa Halim Özyazıcı(1964): Döneminin önde gelen hattatlarından dersler alan sanatçı, uzun yıllar farklı mekteplerde hüsn-i hat muallimliği yaptı. Celî sülüs hatlarını, alışılageldiği gibi önce küçük yazıp satranç usulüyle büyüterek değil; daha başlarken kurşun kalem veya füzenle tasarlayıp provasız, doğrudan celî kalemiyle ve çok süratle yazabiliyordu. Bu durum Mehmed Şefik Bey gibi ender birkaç üstatta daha görülmüştür. Yazı türlerinin hepsinde maharetli olan Halim Efendi Latin yazısının da her türlüsünü en güzel şekilde yazmıştır.
Lot: 36 > Hat
Lot: 37 > Hat
Lot: 42 > Hat
"Kitmânü's-sırri min künûzu'l-birri ve li'l-hakîmi kemâl ve li'l-ganiyyi cemâl [Sır tutmak iyilik hazinelerindendir. Bilge kişiye olgunluk, zengine güzellik verir]"
Lot: 46 > Hat
Lot: 47 > Hat
Lot: 48 > Hat
Lot: 49 > Hat

Şuglî Dede

H. 1070/M. 1659’da Edirne’de doğdu. Babası Darü’l-hadis Cami civarında mukim olup debbâğlıkla meşgul olduğundan, o da baba mesleğine devam ettirmişti. Ancak bir kaza sonucu bir eli ile ayağını yitirip iş göremez hâle gelince yazıya heves ederek, Kevkeb Hafız Derviş Mehmed Efendi'den sülüs ve nesih meşketmeğe başlamıştır.

Lot: 53 > Kartpostal
Lot: 55 > Hat
Emin Barın(ö.1987); Güzel San‘atlar Akademisi’nde Kâmil Akdik’ten hüsn-i hat dersleri almış, Necmeddîn Okyay’dan klasik Türk cild san‘atının inceliklerini öğrenmiştir. Almanya'da ciltçilik üzerine ihtisas yaparken bir yandan da modern yazı teknik ve üslûpları üzerinde çalışan sanatçı; Latin harfleri ile oluşturulan modern kompozisyonlar ile diploma ve berât yazıları üzerine yoğunlaşmıştır. 1946 senesinde çıkan madenî paraların yazıları, 1953 yılında tamamladığı Anıtkabir yazıları ile 1955’te yazdığı Yunus Emre’nin mezarındaki yazıları en meşhur eserleridir.
Filtreler
Toplam : 116 Ürün
 
Phebus Hakkında
“Phebus Müzayede Evi, alıcılar ve satıcıları online ortamda bir araya getiren bir açık artırma platformudur.”
Bizi Takip Edin
Copyright © 2020 PHEBUS Müzayede