PHEBUS HAT , 13.08.2023 saat: 22:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 22:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 20 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
Surname-i Hümayun, Sultan III. Murad´ın oğlu Şehzade Mehmed´in 52 gün süren sünnet düğününü Nakkaş Osman ve ressam ekibi tarafından görsel bir öykü halinde anlatıldığı eserdir. Eser 1997 yılında Nurhan Atasoy tarafından tekrar yayıma hazırlanmış ve Emin Barın´ın kurucusu olduğu Barın Cilt Atölyesi´nde ciltlenmiştir.
Kitabın ön, arka ve iç kapaklarında Mustafa Düzgünman´a ait ebrular mevcuttur. Kitap: UMMÎ Tarih, Emin Ali, 1930, Kanaat Kütüphanesi, 350 sayfa, 16x23 cm...
Fotoğrafta bulunan muallimler- Oturanlar (Soldan sağa): Reisü´l-Hattatin Hacı Kamil [Akdik], Divanî yazı hocası Ferit Bey, ta´lik hocası Mehmet Hulusi [Yazgan], Evkaf-ı İslamiye Müzesi Müdürü Ressam Ali Sami [Boyar], celi sülüs hocası Tuğrakeş İsmail Hakkı [Altunbezer], minyatür hocası İranlı Tahirzade Hüseyin Behzad, sülüs ve nesih hocası Hacı Nuri [Korman], müzehhip Bahaeddin [Tokatlıoğlu], ebru ve ahar hocası Necmeddin [Okyay], Medresetü´l-Hattatin idarecisive kufi yazı hocası Emirzade Kemaleddin Bey. Talebeler- Ayaktakiler: Yazı talebesinden bir zat, Eyüplü Hafız Cemal [Günter], Ahmet Süheyl [Ünver], Hamid Bey, Hattat Mustafa Halim [Özyazıcı], Halid Paşazade Neyzen Sami Bey, Hattat Macid Ayral, Sadık Bey. *İkinci baskıdır.
İslamın ve imanın şartlarının incelendiği akaid ilmine dair açıklayıcı mahiyette Arapça eserdir. *Ciltte ve sayfalarda yıpranmalar vardır. Bazı sayfalarda su lekesi vardır.
Arap dilbiliminin bir parçası olan sarf hakkında kaleme alınmış eserlerin bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş külliyat. Maksud kitabında Selim Vehbi öğrencisi Halil Zühdi´ye ait 1232 tarihli ketebe yer almaktadır. *Emsile kitabı su görmüştür ve sayfalarda yıpranmalar mevcuttur.
Kuran-ı Kerim´in arka yüzünde Yazıcızade İsmail Faik Bey tarafından kaleme alınmış, bu Kur´an-ı Kerim´in niçin basıldığını ifade eden bir izahat metni mevcuttur.