PHEBUS ART, 02.01.2022 saat: 21:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 20 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
Yeni Yıl tebrik kartının üzerinde Salih Acar'ın bir eserinin baskısı bulunmaktadır. Kartın içerisinde "Sağlıklı ve mutlu yıllar dilerim. S. Acar" yazılıdır.
Ressam Arif Bedii Kaptan, ilk sanat çalışmalarına Deniz Harp Okulu'nda başladı. Nazmi Ziya Güran'dan özel dersler aldı. Konuk öğrenci olarak Akademi'de Ali Avni Çelebi'yle çalışmıştır. 1939'da d Grubu sergilerine katılmıştır. 1950 sonrası soyut resme yönelmiştir.
Ressam Ruhi Bey'in oğlu olan Şemsettin Arel, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nde İbrahim Çallı Atölyesi’ne girdi. Harp Akademisi’nde film merkezi ressamlığı ve resim öğretmenliği vazifelerinde bulunan Arel, Paris ve Londra’da araştırma ve incelemelerde bulunan ressam Paris’te Ressam Andre Lhote’un Atölyesi’nde çalışmıştır. Soyut biçim anlayışına bağlı çalışmaları, eski kaligrafiden esinlenerek yaptığı yüzey estetiğini, çağdaş beğeniye uygulayıcı bir niteliği yansıtır. 1982 senesinde İstanbul’da vefât etmiştir.
Giresun'un Görele ilçesinde doğan Ressam Hamit Görele, 1928 yılında Akademi'den mezun olmuştur. Hikmet Onat ve İbrahim Çallı ile birlikte çalışmıştır. Andre Lhote atölyesinde ve Akademie Moderne'de dört yıl çalışan Görele, 1933'te Türkiye'ye dönmüş ve Müstekil Ressamlar ve Heykeltıraşlar Birliği'nin sergilerine katılmaya ve birliğin başkanlığını yürütmeye başlamıştır. 1934 ve 1940 yılları arasında İstanbul'da, Ankara'da ve Anadolu’nun çeşitli yerlerinde resim öğretmenliği yapmış ve kişisel sergiler açmıştır.
Ressam Orhan Peker, 1946 - 1951 yılları arasında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun atölyesinde resim öğrenimi gördü. 1947 yılında arkadaşlarıyla birlikte kurduğu "Onlar Grubu"nda yer aldı. Resimleri ilk kez 1951 yılında açılan Devlet Resim ve Heykel Sergisi'nde sergileyen ressam, ilk kişisel sergisini ise 1953 yılında açmıştır.
Ressam Mehmet Mahir, 1948'de Tarsus'ta doğdu. 1973-1978 yılları arasında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi yüksek resim bölümünde eğitim gördü, 1978'de aynı kurumun Dinçer Erimez resim atölyesinden mezun oldu. 1979'da Akademi'nin resim bölümünde asistanlık yapmaya başlayan Mahir, 1983'de sanatta yeterlilik derecesi aldı. 1989'da doçent, 1996'da profesör olmuştur.
Ressam Şadan Bezeyiş, 1945 yılında girdiği İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü Nurullah Berk Atölyesi'ni 1951 yılında birincilikle bitirmiştir. 1952'de İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Roma Güzel Sanatlar Akademisi'ne gönderilmiştir.
Ressam Cevat Dereli, Sanayi Nefise Mektebi’nde İbrahim Çallı Atölyesi’nde eğitim görmüştür. Öğrencilik yıllarında Osmanlı Ressamlar Cemiyeti’nin karma sergilerine katılan ressam 1922-23 yıllarında, arkadaşlarıyla Yeni Resim Cemiyeti’ni kurdu. 1924 yılında Sanayii Nefise Mektebi’ni bitirdi.
Münif Fehim, ressam, illüstratör ve kitap kapağı tasarımcısıdır. Tiyatrocu Ahmet Fehim Efendi'nin oğludur. Özerman, Üsküdar Sultanîsi'ni bitirdikten sonra Sanâyi-i Nefîse Mektebi'nde okudu. İlk desenleri Fağfur dergisinde yayımlandı. Daha sonra pek çok gazete ve dergide ressam olarak çalışmıştır.
Ressam Ali Avni Çelebi 1904’te İstanbul’da doğmuştur. 1916’da Vefa Lisesi’ne girdikten iki yıl sonra Sanayi-i Nefise Mektebi’ne yazılarak, hazırlık sınıfında Hikmet Onat‘ın öğrencisi olmuştur. İbrahim Çallı‘nın atölyesine geçerek Zeki Kocamemi’yle yakın arkadaşlık kurdu. 1922’de Münih’e giderek Kocamemi’yle birlikte Heinemann’ın atölyesine yazıldı ve bir süre Hofmann’ın resim kurslarını izlemişlerdir. 1927 ‘de İstanbul’a dönen Ali Avni Çelebi, Konya Kız Öğretmen Okulu’nda kısa bir süre resim öğretmenliği yapmıştır.
Ressam Burhan Uygur, 1961'den Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Bedri Rahmi Eyüboğlu Atölyesi'nden 1969 Şubat döneminde mezun oldu. İlk sergisini Beyoğlu Sanat Galerisi'nde açan ressam, 1970'te Salzburg Yaz Akademisi'nde ressam Corneille ile çalıştı.
Ressam Adil Doğançay hem bir topografya subayı hem de ressamdır. Ressam Adil Doğançay'ın eserleri bilhassa manzaralar, deniz resimleri ve natürmortlardır.
"1900 yılında İstanbul'da doğdu. Sanat eğitimini Eyüp Askeri Rüşdiyesi'nde ressam Şeref Bey'den Harita Mekteb-i Âlisi'nde Ressam Binbaşı Diyarbakırlı Tahsin Bey'den aldı...."