Sadece bu müzayedemiz için geçerli olmak üzere satışlar USD cinsinden olacaktır.
PHEBUS, 24.12.2023 saat: 22:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 22:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 15 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
"Reis-i Cumhur Gazi Mustafa Kemal Paşa Hazretleri şerefine Amasya Belediyesi tarafından tertip edilen ziyafet listesi" başlıklı menünün içeriği: Düğün çorbası, yataklı piliç kızartması, türlü, su böreği, tulumba tatlısı, zeytinyağlı karnıyarık, pilav, ayva kompostosu, meyve.
Damat Ferit Paşa Hükûmetinin isteği üzerine çıkarılan fetvada; Kuva-yı Milliyecilerin ve Anadolu´daki hükûmetin Padişah´a asi olduğu, halka zulmettiği gerekçesiyle öldürülmelerinin dinen meşru ve farz olduğu, bütün müslümanların Halife ve Padişah etrafında toplanarak bunlarla mücadele etmesi gerektiği, bu mücadeleden kaçanların büyük günah işleyecekleri ve hem bu dünyada hem de ahirette büyük azaplara uğrayacakları, bu asilerle savaşan ve onları öldürenlerin gazi, onlar tarafından öldürülenlerin de şehit olacakları bildiriliyor.
"İntihabat-ı hazıra, memleketin selamet-i atiyesiyle alakadar bir mesele-i vataniyedir. Urfa, Maraş, Gaziantep levaları intihabatî işlerinde Gaziantep Mebusu fedakar arkadaşlarımdan Kılıç Ali Beyefendi selahiyet-i mahsusa ile memur edilmiştir. Bu babda ruesa-yı memureyn-i mülkiye ve askeriye ile belediye ve müdafa-i hukuk reisleri ve bilumum vatanperveran ahali-yi meşarilileyhin vazifesini teshil ve temin ve suret-i umumiyede teşrik-i mesai buyurulmasını ve bilahire gösterilecek namzedlerimizin temin-i intihabına birlikte himmet buyurmanızı rica ederim. Türkiye Büyük Millet Reisi Başkumandan Gazi Mustafa Kemal"
Fotoğrafın orijinal paspartusunun altındaki "Muallimler Birliği´ne ufak.." cümlesiyle başlayan not ya da ithafın devamı, sonradan eklenen paspartunun altında kaldığından dolayı okunamamıştır.
Gazi Mustafa Kemal Paşa´nın, kendi ifadesiyle “senelerden beri devam eden ef‘al ve icraatımızın millete hesabını vermek” amacıyla 1927 senesinin 15 ilâ 20 Ekim tarihleri arasında, fasılalarla 36 saat 31 dakika boyunca okuduğu ve 1919´dan 1927´ye kadar kendisinin ve silah arkadaşlarının faaliyetlerinden bahsettiği Nutuk´unun, Viyana´da, lüks kâğıda sınırlı sayıda basılan nüshası.
Albümün ilk sayfalarında Milli Mücadele´nin başlagıcından Millet Meclisi´nin kuruluşuna kadar bir tarihçe yazılmıştır. İçerisinde Mustafa Kemal Atatürk, Ali Fuad Paşa, Kazım Karabekir, İsmet İnönü başta olmak üzere meclise kayıtlı 395 üyenin portre fotoğrafları ve kısa biyografileri yer almaktadır.
"Bilecik Meb´usu Salih Beyfendi´ye" adına hazırlanan pasaport, Salih Bozok´un 1934 yılında gerçekleştirdiği seyahatleri aydınlatan bir belge niteliği taşımaktadır.
Halife Abdülmecid, fotoğrafını "Resmim, ayandan Mahmud Paşa´ya derin takdir ve muhabbetimi beyana müvekkeldir." ithafıyla imzalamıştır. *Fotoğraf, ithaf ve imzaya sirayet etmeyecek ölçüde hafif hasarlıdır.
Osmanlı Devleti´nin sancak, flama ve bandıralarından başlayarak, alfabetik sırayla diğer ülkelerin donanmalarının kullandığı bayrak ve bandıra ve flandralara yer verilen albümdür.
Mahmud Şevket Paşa´nın, 1306 ve 1309 modeli mavzer tüfeklerinin en küçük vidasına kadar resmedip açıkladığı eseridir. 12 ve 13. levhalarda tüfeklerle yapılan atışların incelemesi yapılmıştır.
Sülüs istifte, "Bu da geçer Ya Hû" anlamına gelen "İn niz begüzeret"; ta´lik kıt´ada, "Abisten-i safâ vü kederdir leyâl hep/Gün doğmadan meşîme-i şebden neler doğar" yazılıdır.
Levhada büyük yazıyla, Salavat-ı Şerif ve küçük yazıyla, "Musa Aleyhisselam´ın Tevrat-ı Şerif´de Muhammed Mustafa Sallalahü Teala Aleyhivesselam Hazretlerinin vasf-ı şeriflerini gördükçe, Ya Rabb-il Alemin, beni habibine ümmet eyle, Allah Azimüşşan buyurdu ki, bu salavat-ı şerifeye devam ettikçe habibime yakın ve onun ümmeti olursun." yazılıdır.