Anasayfa /
PHEBUS
PHEBUS
PHEBUS, 13.02.2021 saat: 21:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 15 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
Toplam : 105 Ürün
Lot: 1 > Fotoğraf
Fotoğrafın sol üst köşesinde kırık mevcuttur.
Lot: 2 > Fotoğraf
Fotoğrafın arkasında "Pek muhterem Hulusi Beyefendi'ye Kütahya hatırası" yazmaktadır.
Lot: 4 > Fotoğraf
Çerçeve camsızdır.
Lot: 6 > Efemera
Kenarları haliyledir.
Lot: 9 > Hat
Lot: 10 > Hat
Lot: 11 > Hat
Arka tarafında çiçek çizimleri bulunmaktadır.
Lot: 13 > Hat
Arkasında 'Hafız Osman' yazmaktadır.
Lot: 14 > Hat
Haliyledir.
Lot: 17 > Hat
Lot: 18 > Hat
Lot: 19 > Hat
Lot: 20 > Hat
Lot: 21 > Hat
Lot: 22 > Hat
Lot: 23 > Hat
Lot: 24 > Hat

1898’de İstanbul’da doğan Halim Özyazıcı’nın asıl ismi Abdülhalim’dir. Esekapı İbtidai Mektebi’nde ve Aksaray Gülşen-i Maarif Rüşdiyesi’nde eğitim görmüştür. Gülşen-i Maarif Mektebi’nde Hattat Hamid Aytaç’tan rika, sülüs, nesih ve divani yazılarını meşketti. Rüşdiye’den mezun olduktan sonra, Sanayi-i Nefise Mektebi’ne kaydoldu. 1915’te ise Medresetü’l Hattatin’e geçti. Medresetü’l Hattatin’de ise Hasan Rıza Efendi ve Kamil Akdik’den sülüs, nesih, rika, Hattat Hulusi Efendi’den talik, İsmail Hakkı Altunbezer’den celi sülüs, Ferid Bey’den divani ve celi divani yazılarını meşk etmiştir. Divan-ı Hümayun kalemi ve Harbiye Nezareti’nde vazife alan Hattat Halim Efendi, 1924’te Bab-ı Ali’de bir yazıhane açmıştır.  Hattat Halim Özyazıcı, 1946 senesinde Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ne hat hocası olarak vazifelendirilmiştir. 1964’de vefat eden Hattat Halim Özyazıcı’nın kabir Kozlu Mezarlığı’ndadır.


Lot: 26 > Hat

 Hattat Halim Özyazıcı, ketebeye Mahmud Celaleddin'i takliden yazdığını ve Güzel Sanatlar Akademisi'nde hat muallimi olduğunu ifade eden bir ibare yazmıştır.


Lot: 27 > Hat
Lot: 29 > Hat
Arkasında Sülüs yazı ve rika beyit bulunmaktadır. Hattat Halim Özyazıcı, hurufat meşki içerisinde kendi ismini de (Halim) meşk etmiştir.
Lot: 31 > Hat
Lot: 32 > Hat
Lot: 33 > Hat
Lot: 34 > Hat

Arkasında Osmanlıca 'Bakkal Arif' yazmaktadır.

Lot: 35 > Hat
Lot: 37 > Hat

 İcazet metninde diğer icazet ibarelerinden farklı olarak “bu güzel yazı akıl sahipleri katında kıymetli hattatlar topluluğuna sunuldu, onlar da ben de icazet verdim.” ifadesi geçmektedir.


Lot: 38 > Hat


Lot: 39 > Hat
Lot: 40 > Hat

Arka kapağı bulunmayıp, cildi hasarlıdır, bazı sayfalarında hasar bulunmaktadır. Murakkanın tüm görselleri yüklüdür, inceleyebilirsiniz.


Lot: 41 > Hat

Nakşibendi şeyhlerinden Mehmed Efendi'nin oğlu olan Mahmud Celaleddin Efendi, Dağıstan'da doğmuştur. Babasıyla birlikte İstanbul'a göç eden Mahmud Celaleddin Efendi, Ak Molla Ömer Efendi'den ve Şeyh Abdüllatif Efendi'den hat dersleri almıştır. Dervişane bir yaşamı olan Mahmud Celaleddin ömrü boyunca herhangi bir memuriyette bulunmamıştır. 1830 senesinde vefat eden hattatın kabri İstanbul Eyüp'teki Murad Buhari Tekkesi haziresindedir.

Lot: 42 > Hat
Lot: 43 > Hat
Arkasında 'Hafız Osman' yazmaktadır. Sol köşesinde yırtık vardır.
Lot: 44 > Hat
Lot: 45 > Hat
Lot: 46 > Hat
Lot: 47 > Hat
Lot: 48 > Hat
Lot: 49 > Hat
Sol üst köşesinde 'İsmail Efendi' notu bulunmaktadır.
Lot: 50 > Hat

1873’de İstanbul’da doğan Ahmed Refet Efendi, Bab-ı Seraskeri katipliğinde bulunmuş emekliye ayrıldıktan sonra ise muhtelif mekteplerde hat hocalığı yapmıştır. Bakkal Arif Efendi’den nesih ve sülüs yazılarını meşk eden Ahmed Refet Efendi, celi sülüs yazıyı ise Sami Efendi’den meşk etmiştir. Hattat Refet Efendi, Kasım 1949’da vefat etmiştir.

Filtreler
Toplam : 105 Ürün
 
Phebus Hakkında
“Phebus Müzayede Evi, alıcılar ve satıcıları online ortamda bir araya getiren bir açık artırma platformudur.”
Bizi Takip Edin
Copyright © 2020 PHEBUS Müzayede