ÖZEL KOLEKSİYON KİTAP, 11.04.2025 saat: 22:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 22:02 itibariyle canlı müzayedemiz başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 20 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
Padişahların, şehzadelerin, saraylı kadınların ve önemli devlet adamlarının; Cumhuriyet dönemi sanatçı ve aydınları tarafından farklı tekniklerle yapılmış 800 civarında portre.
17. yy tarihçilerinden ve sarayda görev yapmış Solakzade Mehmed Hemdemî Çelebi´nin yazdığı, Osmanlıların kuruluşundan IV. Mehmed dönemine kadar yaşanan olayların kaynaklara dayanılarak anlatıldığı ciltli eser.
Tanzimat öncesi modernliğin eşiğindeki İstanbul´da, bir kadının kaleminden çıkan nadir seyahatnamelerden biridir. W.H. Bartlett´in eşşiz çizimleriyle güçlendirilmiş mektupların derlendiği eserin kutulu ve ciltli baskısı.
Yavuz Sultan Selim´in "Hadimü´l-Haremeyn" vazifesini üstlenmesi sonrasında 400 yılı aşkın sürece Kâbe´nin iç ve dış örtüleri düzenli aralıklarla yenilenmiştir. Eski örtü, perde ve kuşaklar kutsal sayılmaları hasebiyle özenle muhafaza edilmiştir. Günümüzde de Topkapı Sarayı Müzesinde sergilenmekte olan bu mukaddes eserlerin derlendiği prestij kitap.
Minyatür sanatının Osmanlı´da geçirdiği evreler, portreler, padişah yaşamları, şenlikler, edebî eserler, dinsel konular vb. birçok başlık altında; hazinede korunan, hatta bazen savaş ganimeti sayılabilen özellikte eserlerden oluşmuş prestij kitap (3. baskı).
Sadberk Hanım Müzesi´nin kuruluşunun 40. yılı anısına hazırlanan etkinlikler çerçevesinde, Vehbi Koç Vakfı´na bağlı Meşher´de açılan ve müzenin arkeoloji ve Türk-İslam eserleri bölümlerini temsil eden eserlerden oluşturulmuş sergiye ait katalog.
Sadberk Hanım Müzesi´nin 25. kuruluş yılı münasebetiyle, "yurtdışından satın alınarak ülkemize kazandırılmış" eserlerden oluşturulmuş sergiye ait katalog.
Ömer M. Koç koleksiyonundan,1843-1860 yılları arasında, Osmanlı toprakları ve Doğu Akdeniz bölgesinin dünya çapındaki fotoğrafçılar tarafından çekilmiş her biri eşsiz nitelikteki fotoğraflardan oluşan fotoğraflarla hazırlanmış prestij kitap.
Sevgi Gönül Koleksiyonlarından Son Dönem Osmanlı İstanbuluna Ait Kilise Gümüşleri: Kilisenin başlıca iki sakramenti olan Aşai Rabbani ayinleri ve vaftiz törenleri için kullanılan gümüş eserlerin, yüksek çözünürlüklü görselleriyle prestij kitap formunda hazırlanmış katalog.
İbnülemin´in verdiği isimle söylemek gerekirse Kemâlü-l Hattâtin, Mahmud Kemal´in kendisinin bizzat tanıştığı veya kaynaklardan ulaştığı hattatların ayrıntılı yaşam öykülerini bir araya getiren prestij eser.
Yazı ve Hüsn-i Hat´a dair geniş ve eşsiz bilgiler içeren 3 ciltlik bu eser, dünyada ve İslâm âleminde yazının gelişimi ve seyri, yazı estetiği, yazı alet takımları gibi spoesifik konuları ilmî ve felsefî bir bakış açısıyla irdeliyor.
Turgut Çeviker´in hazırladığı, Ahmet Kuyaş´ın metinlerini kaleme aldığı ve Murat Belge´nin sunduğu 3 ciltlik bu özel çalışmada gerçeği söylemenin güçlüğünü aşabilen karikatür sanatının nadide örnekleri bulunmakta.
Yeni başlayanların doğal mantarları keşfetmesi ve mantarlar hakkında temel seviyede bilgi sahibi insanların, bildiklerini bir adım öteye taşıması amacıyla hazırlanmış ciltsiz kitap.
Târîh-i Solakzâde (Solakzâde Târihi) olarak anılan eser muhtasar ve popüler nitelikte bir Osmanlı tarihidir. Kitap, devletin kuruluşundan başlar ve 1067 (1657) yılına kadar gelir. Üslûbu, ifadesi sade ve açık olan, Hammer tarafından en iyi muhtasar Osmanlı tarihi diye nitelenen Solakzâde Târihi çok okunmuş, yazılmış ve erken sayılabilecek tarihlerde basılmıştır.
Osmanlı Devleti´nde merkezî yönetimin, bakanlıkların, askerî kurumların, vilayetlerin ve bazı özel kurum ve kişilerin senelik olarak ve çeşitli konularda bilgilendirme amaçlı yayınladıkları yıllıkların genel adıdır.
Türkçe yazılmış ilk ansiklopedi girişimi olan eser ardından bir ilim ve fen cemiyeti kurulunmasına önayak olmuştur. Eser maddebaşları ile oluşturulmuş ve görsellerle zenginleştirilmiştir. *Sonradan yapılmış kutusunda...
Osmanlı´nın en önemli yayıncı ve gazetecilerinden Ebuzziya Tevfik Bey´in hazırlamış olduğu tek ciltlik ansiklopedik sözlüktür. Eser görsellerle zenginleştirilmiştir.
Türkiye´nin ilk Türkolog ve Türkçüleri arasında sayılan Ahmet Vefik Paşa´nın kaleme aldığı ve Türk sözlükçülüğünde pek çok ilkin ve yeniliğin eseri olan Lehçe-i Osmanî hakkında söylenmesi gerekenlerin başında Türkçe´den Türkçe´ye ilk sözlük olmasıdır. Bunun yanı sıra Ahmed Vefik Paşa ilk kez bu eserinde Türkçe´nin tanımını yapmış ve Osmanlıca´nın bir dil değil Türkçe´nin bir lehçesi olduğunu savunmuştur.
Daha çok hazırladığı sözlükler ve okullar için yazdığı tarih kitaplarıyla tanınan son devir yazar ve idarecilerinden Ali Seydi Bey, eserleriyle Türk eğitim ve fikir hayatına önemli hizmetlerde bulunmuştur. Arapça ve Farsçadan dilimize girmiş olanlar yanında bilhassa Türkçe kelimelere yer verilen bu sözlük çalışması ise benzeri sözlükler arasında ilk defa 2000 kadar terim içeren sözlük olma özelliğine sahiptir. Bu çalışmanın ilk cildini teşkil eden eser "Veto" kelimesiyle bitmektedir.
1881-1886 yılları arasında yayınlanan edebiyat dergisi Hazine-i Evrak´ın ilk otuz dokuz sayısının tek ciltte toplandığı eserdir. Edebi süreli yayınlar arasında önemli bir yer tutan bu haftalık mecmuanın yazarları arasında Halid Ziya, Yusuf Kamil Paşa, Namık Kemal gibi döneminin meşhur edipleri bulunmaktadır.
Ebu Hanife´nin öğrencisi Muhammed Şeybânî´nin devletlerarası hukuka yönelik kaleme aldığı fıkhi eserinin Serahsî şerhinin Mehmed el-Ayntâbi tarafından Osmanlı Türkçesine çevirisidir.Eser taşbaskıdır.
Bir edebiyat meraklısının Rıza Tevfik, Ali Ekrem Bolayır, Recaizade Mahmut Ekrem gibi şairlerinin yazılarını el yazısıyla topladığı şiir defteridir....
Biyografi ve bibliyografi çalışmalarıyla tanınan Bursalı Mehmed Tahir´in Gelibolulu Mustafa Ali ve Katip Çelebi hakkında bilgilere yer verdiği eserdir.
Osmanlıların yaşam biçiminin detaylarına sıkça rastlanılan eserde, Anadolu’ya getirdikleri göçebe kültürünü, zaman içinde rafine bir yaşam kültürüne dönüştüren Osmanlıların iç dünyasını yansıtılıyor.
16. Yüzyıl divan şairlerinden Aşık Çelebi´nin en önemli eserlerinden Meşairüş Şuara, Hafız´dan Zati´ye 426 şairin hal tercümeleri, şiirlerinden alıntılar ve bazılarının renkli minyatürlerini içermektedir.
İstanbul´un 2010 Avrupa Kültür Başkenti ilan edilmesi şerefine düzenenen etkinlikler arasında yer alan Sakıp Sabancı Müzesi ev sahipliğindeki Bir Başkentin 8000 Yılı isimli serginin kitaplaştırılmış hali olan eser, sergie yer alan 500´e yaın kültür envanterini görselleri ile beraber okuyucu ile buluşturuyor...
1891-1896 yılları arasında haftalık olarak yayınlanan fen ve edebiyat dergisinin ilk 52 sayısıdır. 2.Abdülhamid döneminin nadir apolitik çalışmalarından olan eser dönemin maarif politikası paralelinde Batı´daki çeşitli alanlardaki teknik gelişmeleri Osmanlı okuruna aktarma noktasında önemli bir misyon üstlenmiş ve toplam 239 sayı yayınlanmıştır.
Osmanlı´da yapılmış olan ilk Türkçe tefsirlerden olan eser Fatiha Suresi´den Nas Suresine kadar ki sure ve ayetlerin tefsirinin yer aldığı tam ve hacimli bir eserdir.
19.Yüzyılda yaşamış Arap entelektüeli Corci Zeydan´ın Târîḫu’t-temeddüni’l-İslâmî isimli hacimli İslam tarihi eserinin Zeki Mugamiz tarafından yapılan çevirisidir.
Suna ve İnan Kıraç Vakfı´nın, Osmanlı insanı hakkında oryantalistlerin 19.Yüzyıldaki çizimlerini içeren koleksiyonunun "İmparatorluktan Portreler" adıyla düzenlenen sergisinin kitaplaştırılmış halidir.
Çok yönlü bir sanatkar ve usta bir nakkaş olan Rauf Tuncay´ın 1500´e yakın görselle desteklenerek yayıma hazırlanan eserleri ve kendi envanterindeki arşiv belgeleri...
İstanbullu Rumlara karşı uygulanan 6/7 Eylül pogromunun canlı şahitlerinden Kalumenos´un olayların yaşandığı iki gün canlı çektiği 1500 kareden fotoğraftan oluşan koleksiyonunun olayların 60. Yıldönümünde yapılan neşridir.