ÖZEL KOLEKSİYON KİTAP, 28.03.2025 saat: 22:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 22:02 itibariyle canlı müzayedemiz başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 20 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
Almanya´da Ermeni öğrenci Soğomon Tehliryan´ın silahından çıkan kurşunla öldürülen, Osmanlı Devleti´nin ünlü sadrazamlarından ve İttihat ve Terakki Cemiyeti´nin kurucularından Talat Paşa´nın hayatının son günlerinde kaleme aldığı hatıratının, Enver Bolayır tarafından kitap haline getirilmesiyle meydana gelmiş eserdir.
Kazım Karabekir'in 1933 yılında henüz basılmadan toplatılarak yaktırılan hatıratı hakkında dönemin tanıklarından gzaeteci Feridun Kandemir tarafından hazırlanmış eser...
İstiklal Mahkemelerinin yeni kurulan rejimi sağlamlaştırılmak üzere tertip edilen bir hukuksuzluk hareketi olduğunu düşünen yazarın 1926 yılına ait zabıtları, görselleri ile birlikte yayıma hazırladığı eserdir.
Türkiye Cumhuriyetinin çok partili hayata geçiş denemeleri sırasında tartışmalı olaylara sahne olan Serbest Fırka deneyiminin Ahmet Ağaoğlu´nun gözünden anlatıldığı eser...
Türk Anayasa Hukukçusu Tarık Tunaya'nın Tanzimattan çok partili seçimlerin organize edildiği tarihe kadar ki Türk parti siyasetine yer verdiği eseridir. *Ön kapak ile sırt birbirinden ayrılmıştır.
Polonyalı Türkolog Malgorzata Labeçk´nın yayına hazırladığı Lehçe Nazım Hikmet şiirlerini ihtiva eden Polonya baskı eserdir. Kitap Polonyalılara Nazım Hikmeti tanıtan bir sunuş yazısıyla başlamakta ve Nazım Hikmetin bir çok şiirini çeşitli dönemlendirmelerle ihtiva etmektedir.
Beyliikler dönemi Anadolusunun halka mâl olmuş mutasavvıflarından Yunus Emre'nin duru Türkçesi ile söylediği ilahilerinin Samiha Ayverdi tetkikli neşri....
1828-1908 yılları arasında Osmanlı bürokrasisine, sufi muhitlerine ve sosyal hayata dair birçok malumat içeren bu hatırat İstanbul tarihi denilince ilk akla gelen isimlerden Reşad Ekrem Koçu tarafından yayına hazırlanmıştır.
Ord. Prof. Enver Ziya Karal'ın elinden, Osmanlı'nın ilk Hariciyecilerinden Mehmed Halet Efendi'nin vazife yılları... "Arşiv Direktörü Kâmuran´a derin saygılarımla." ithafıyla, Kâmuran Çuhruk´a imzalıdır. *Ön kapağın sağ alt köşesinde kopuk mevcuttur.
Cumhuriyet'in ilk komünist muharrilerinden Ahmed Cerrahoğlu'nun Kerim Sadi mahlası ile kaleme aldığı son dönem osmanlı ve tarihsel materyalizm ile alakalı eser... "Aziz Dostum Behçet Atılgan´a sevgilerimle." ithafıyla imzalıdır.
İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatının ilkmdoktora öğrencisi ve meşhur profesörü Ali Nihad Tarlan´ın kaleminden eski Türk Edebiyatı metinlerini şerh ederken dikkat edilmesi gereken hususlara yer verilen kitapçık...
Tarih profesörü Osman Turan´ın Türk tarihini bütüncül ele alarak Türk fütuhat geleneğini ve devlet anlayışını sistemati bir şekilde değerlendirdiği eseri günümüde dahi Genel Türk Tarihi kürsülerinde başucu kitabı olma vasfını korumakadır. Bu ölümsüz çalışamanın 2 cildinin yer aldığı lottur.
Basın tarihçisi ve yayıncı Server İskit'in Türk matbuatının idari gelişim merhalelerine dair araştırma eseri... "N. (Nurettin) Artam kardeşime" ithafıyla 1943 tarihinde imzalanmıştır.
Birçok eserinin yanında kültür ve basın tarihi ile ilgilide eserler üretmiş tarihçi Alpay Kabacalı'ının Osmanlı dönemi matbuatını kültür sorunları ile beraber değerlendirdiği araştırma eseri...
Yazıyı tarihsel bağlamında inceleyen ve Tevfik Fikret, Reşat Nuri, Cenap Şahabettin gibi meşhur Osmanlı ediblerinden seçme metinlerin yer aldığı dört ciltlik serinin üçüncü kitabı... Kapak yazısı Halim Özyazıcı imzalı.
Recaizade Mahmud Ekrem´in "Fransızca´ya yeni heves ettiği" bir dönemde başlaladığı Fransızcadan Osmanlı Türkçesi´ne çeviri çalışmasıdır. Eser ilk başta Terakki gazetesinde tefrika olunmuştur.
Uluslararası üne sahip Nasreddin Hoca hakkında birçok farklı dilde çeşitli tarihlerde çalışmalar yapılmıştır. Bunlar arasında ilmî ve öncü bir konumda olan eser Cumhuriyetin ilk büyük edebiyat tarihçilerinden Fuad Köprülü'nün kaleminden...
"Şair-i Zi-İrtical" Mehmed Celal´in eserlerinin çoğuna Büyükada´da sevip kavuşamadığı gayrımüslim kadın Anna´ya duyduğu bitmeyen aşk ve özlem eşlik eder. Muasırı çoğu edip tarafından edebiyat verimleri beğenilen Mehmed Celal´in şiirlerinin yer aldığı eser nadir tesadüf edilen bir baskıdır.
Yazıldığı tarihten bu yana büyük ilgi gören Sadi Şirazî´nin ünlü Farsça eseri Gülistan, çoğunlukla günlük hayatta karşılaşılan olaylar dikkate alınarak ahlaki ve edebî sonuçlar çıkarılabilen hikâye ve nüktelerle süslenmiş; Farsça ve Arapça şiirlerin yanı sıra ayet, hadis ve atasözlerine de yer vermiştir.
Fazıl Ahmed Bey, Fecr-i Ati edebi topluluğunun şairleri arasındadır, bir süre Fecr-i Ati topluluğunun başkanlığında da bulunmuştur. Nefi, Ziya Paşa ve Eşref Edib´i örnek alarak kaleme aldığı hiciv manzumeleri ile ünlenmiştir. Kaleme aldığı bazı hicivleri "Divançe-i Fazıl Der Medh-i Efazıl" adlı eserinde toplamıştır.
Milli Edebiyat'ın ve Türkçü şiirin öncü isimlerinden Mehmed Emin Yurdakul'un ilk şiiri kitabı olan eserin önsözleri, dönemin en önemli muharrirleri Abdülhak Hamid Tarhan ve Recaizade Mahmud Ekrem tarafından yazılmıştır. Osmanlı piyadelerinin fotoğraflarının yer aldığı eserin sonunda şairin en meşhur şiiri "Ben Bir Türk'üm Dinim Cinsim Uludur" eserinin müzikal bestesinin notaları yer almaktadır. Osmanlı devlet armalı ve ay yıldızlı dönem cildinde olan eser, döneminin lüks kağıtlarına basılmış kıymetli bir edisyondur.
Osmanlı Devleti´nde ilan edilen Meşrutiyet´in ardından halkın eski yönetime bağlı kaldığını ve kendi iradesini gösteremediğini, "Avam şahsiyesiyetini, mevcudiyetini göstermekten acizdir. Çünkü kendisinde itimat, azim, cesaret yok. Mana-yı hürriyeti, feyz-i meşrutiyeti anlayamamış görünüyor." sözleriyle ifade eden yayımcı, J. Giraud´un demokrasiyi anlattığı eserini tercüme ettirerek halkı hak ve özgürlüklerinden haberdar etmek maksadını taşımıştır.
İslam toplumlarında karşılaşılan iki temel siyasi anlayışlar olan olan seküler kaynaklı ve dini kaynaklı siyasetler ile ilgili Bursalı Mehmet Tahir'in perspektifini yansıtan fikri eser...