ÖZEL HAT VE EBRU , 17.04.2022 saat: 21:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 20 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
Yarısı mevcut olan beyitlerin tam metni şu şekildedir;“
9- “ Yâ lâimî fil-hevel uzriyyi ma’ziraten
Minnî ileyke velev ensafte lem telumî ‘’
10- ‘’Adetke hâliye lâ sırrî bi müstetîrin
Anil vüs'ati ve lâ dâî bi müntahisimî ‘’
"Ekrimu evladeküm bi'l-kitabeti fe-inne'l-kitabete min ehemmi'l-umur ve a'zamü's-sürur... [Çocuklarınıza yazı yazmayı öğretin, yazma becerisi en önemli iş ve en büyük mutluluktur...]"
Abdullah Zühdî(ö.1878); Kazasker Mustafa İzzet Efendi’den sülüs ve nesih eğitimini tamamlayarak icazet almıştır. Nûr-ı Osmâniye Mektebi’nde ve Mühendishâne-i Berri-i Hümâyûn’da yazı ve resim muallimliği yapmıştır. Ömrünün son yıllarında Mısır’a yerleşerek orada yaşayan Zühdî, dinî ve resmî yapıların yazılarını ve Mısır banknotlarını yazmıştır. Abdullah Zühdî hattın intizâm ve insicâmında ve istifte mükemmel bir maharete eriştiği gibi kara kalem resimde de maharetlidir.
Sami Efendi(ö:1912); hem kendi döneminde yaşayan hem de eski hattatların meşklerinden istifade ederek kendi tarzını oluşturmuş ve Türk hat sanatına önemli katkıları bulunan bir sanat dehasıdır. Sanatçı şahsiyetini hattın en geç ve güç kemale ermiş şekli olan celîde ortaya koydu...
Şevki Efendi’nin en seçkin talebesi olan Ârif Efendi, daha çok sülüs ve nesih yazıda tanınmıştır. Sayısız meşk, kıta, murakka‘, hilye, evrâd-ı şerif, delâilü’l-hayrat ve levha yazmış, celî yazı ile fazla uğraşmamıştır. Şehzadebaşı Camii’nin Vefa kapısı üzerine yazdığı celî besmele çok meşhurdur. Çok süratli yazı yazdığı bilinmektedir. Yazılarının çoğuna “tilmîz-i Şevki” şeklinde imza atarak hocasına olan hürmet ve bağlılığını göstermiştir. Yetiştirdiği pek çok talebe arasında Aziz Efendi (Rifâî), Elmalılı Küçük Hamdi ve Necmettin Okyay ilk hatırlanacak olanlardır.
Çerçevesiz olan eserde Hz. Muhammed'e övgüler içeren bir kasidenin "Fahr-i âlem enbiyanın zat-ı müstesnâsıdır/Sırrı âyât-ı nübüvvet lafzının mânâsıdır" beyitleri, çerçeveli olan eserde "Oldular bir hücceti pâkize cümle enbiya hatmile zât-ı Muhammed Mustafa imzasıdır" beyitleri yer almaktadır. Aziz Efendi(ö.1934);Zamanın celî üstadı Sâmi Efendi’nin sanat sohbetlerine devam ederek celî sülüs, celî ta‘lik yazılarının inceliklerini öğrenen Aziz Efendi; kabiliyetinin yanında disiplinli bir hat öğrenimi de görmüştür...
Kazasker Mustafa İzzet Efendi'den henüz on altı yaşındayken icazet alan Şefik Bey, onun yetiştirdiği birçok seçkin talebenin en önde gelenidir. Bilhassa celî sülüs hattını Kazasker mektebine bağlı olanlar içinde en üst mertebeye eriştirmiştir. Celi sülüs yazıları tashihe bile gerek duymadan kalemden çıkarmakta da Şefik Bey devrinin yegânesidir. Bütün hattatlar genelde bir "ketebe" şekli belirleyip onu kullanırken, Şefik Bey’in en az beş farklı imzası vardır. Muzıka-i Hümayun ve Hassa-i Şahanede yıllarca hat muallimliği yapmış ve yazdığı yazılarla Sultan Abdülmecid'in hususi iltifatına mazhar olmuştur.
Anlamı: "Kim dilini tutarsa Allah da onun ayıbını örter. Kim öfkesini yutarsa Allah da ondan azabı savar. Kim Allah'a tevbe ile gelirse Allah onun tevbesini kabul eder."