OSMANLI DÜNYASI, 07.03.2025 saat: 22:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 22:02 itibariyle canlı müzayedemiz başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 20 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
Namık Kemal´in ikinci romanı olan Cezmi, 16. yüzyılda İran savaşında savaşan asker Cezmi hakkında bir eserdir. 1180 yılında tefrika edilen roman Türk Edebiyatında "İlk Tarihi Roman" olarak geçmektedir. Cezmi´nin birinci baskısı cüzler halinde yayımlanmıştır. İlk iki cüzü 1880’de, üçüncü, dördüncü ve beşinci cüzleri 1882’de, altıncı ve son cüzü ise 1883 yılı sonlarında çıkmıştır.
Encümen-i Şuara üyesi şairlerden Leskofçalı Galib´in divanı´dır. İlk eseri olan "Rûh-ı Sâni" adlı divanı yangında yanmış ömrünün geri kalan yıllarındaki şiirleri ise İbnülemin Mahmut Kemal Bey tarafından toplanıp tertip edilerek bu eser meydanaa gelmiş böylelikle Leskofçalı Galib´in şiirleri kaybolmaktan kurtularak mürettep bir divan haline gelmiştir. Eserin ilk sayfasında Leskofçalı Galib´in el yazısısnda bir örnek baskıya eklenmiştir.
Servet-i Fünun dönemi şairlerinden Süleyman Nazif´in Türk edebiyatının en büyük şairlerinden Fuzuli´nin hayatına ve eserlerine yer verdiği kitaptır. Kitapta Fuzuli´nin şiirleri Süleyman Nazif tarafından tercüme edilmiş ve belirli yerlerde tetkiklerde bulunmuştur. Bir Servet-i Fünun dönemi şairinin bir 16.yy şairini nasıl anladığını müşahede edebildiğimiz çalışma bu yönüyle edebiyat tarihimiz açısından önemli bir eserdir.
Eser, Osmanlı alimi ve kazasker olup yeniçeriliğin kaldırılması esnasında padişahın yanında yer aldığı bilinen İmamzâde Esad Efendi´nin Hanefi fıkhında kabul gören görüşlerden derleyerek kaleme aldığı Türkçe ilmihal kitabıdır.
Mecdi Sadreddin Sayman´ın, İstiklal Mahkemesi´nde yargılanan ve idamına karar verilen Altındiş Mehmed namıyla da bilinen Sarafim ile idamından önceki gece yaptığı röportajı.
Refik Halid tarafından kaleme alınan eser yazarın "İstanbul´un Bir Yüzü" eserinden farklı olarak bu kez Meşrutiyet sonrası İstanbul´unu değil alafrangalığa tam geçmemiş, eski yaşayışını muhafaza etmeye çalışan İstanbulluların hikayelerine odaklanıyor.
Türk edebiyatının en üretken isimlerinden Hüseyin Cahit Yalçın´ın yazarlık serüveninin ilk dönemine ait eser Servet-i Fünün anlayışı etksinde yazılmış bir hikayedir.
Mehmet Fuat Köprülü, iki kısımdan oluşan kitabında birinci kısmı Ahmet Yesevi´nin hayatı ve eserlerine ayırmıştır; ikinci kısmı Yunus Emre´nin hayatı ve eserlerine ayırmıştır.
Weimar mistisizminin yegane temsilcisi Alman edip Johann Wolfgang von Goethe´nin dünya edebiyatına armağanı Faust´un Galib Bahtiyar çevirisi ile Osmanlı Türkçesi baskısı... Doktor Faust´un tatmin edemediği ihtirasları sonucu sonsuz bilgi ve muhtelif dünyevi zevkler için şeytani karakter Mefisto aracılığıyla ruhunu şeytana satması ile bunun akabinde gelişen olayları konu edinen eser Hayat gazetesinde tefrika edildikten sonra kitap haline getirilerek basılmıştır.
İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümündeki Osmanlıca derslerinde okutulmak üzere bölümün meşhur Profesörlerinden Muharrem Ergin tarafından hazırlanmış Osmanlı Türkçesi ders kitabıdır.
Servet-i Fünun dönemi edebiyatçılarından olan Cenab Şahabeddin´in, sağlık müfettişi olarak İstanbul´dan Cidde´ye kadar gidişini anlattığı bu eser, edebi bir üslupla yazılan on yedi mektup içermektedir.
Rusya Türklerinin Tatar önderlerinden Ceditçilik hareketi içinde değerlendirebileceğimiz Fatih Kerimî´nin mektuplarını ihtiva eden Rusya-Orenburg baskı eser...
Ömer Seyfettin´in, küçük yaşta evlendirilmiş Hatice Hanım karakteri üzerinden aşk ve sevgi olgularını işlediği eserdir. Eser Ömer Seyfettin'in ölümünden sora yayınlanmış eserlerindendir.
Celal Sahir´in Beyaz Gölgeler´i yayımlanan ilk şiir kitabıdır. Türk şair, yazar, yayıncı ve politikacı olan Erozan; “Aşk ve kadın şairi” olarak tanınan sanatçı, dilin sadeleşmesi gerektiğini savunmuş, Türk Dil Kurumunun kurucu dört üyesi arasında yer almıştır
Hüseyin Siret Özsever´in en tanınmış şiirinin adını taşıyan eser, Servet-i Fünun dönemi edebiyatının içerik, nazım şekli, dil ve üslup ve ahenk bakımından izlerini taşıması yönünden önemlidir.
İlk resmî Osmanlı vakanüvisi ve tarihçisi olan Naima tarafından kaleme alınan ve olayları kronolojik bir sıra içerisinde nakleden eser, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde çok faydalanılan bir eser olmuştur.
Tanzimat devrinin önde gelen ismi Cevdet Paşa, büyük bir devlet adamı olduğu kadar tarihçi, hukukçu, eğitimci ve sosyologdur. Gelenekçi Türk-İslam Doğu kültürü ile yenilikçi Batı arasında bir senteze varmaya çalışan, Avrupa kanun ve kurumlarının olduğu gibi alınmasına karşı çıkarak Türk-İslam hukuk tarihi açısından öncü niteliği taşıyan Mecelle´nin hazırlanmasında en önemli rolü oynayan Ahmed Cevdet Paşa, klasik Osmanlı tarihçiliğine de yeni bir bakış açısı getirmiştir. Tarihini yazarken kaynak eserleri ve diğer malzemeleri topladıktan sonra titiz bir değerlendirmeye tâbi tutan Paşa, yeri geldiğinde eski tarihleri de ciddi bir şekilde eleştirmiş, ayrıca olayları aktarmakla kalmayıp aralarındaki sebep-sonuç ilişkisini de ortaya koymaya çalışmıştır.
Tarihin ilk dönemlerinden 1920´li yıılardaki Azerbaycan Hükümetine kadar olan dönemi kapsayan, görsellerle zenginleştirilmiş kısa Azerbaycan tarihidir. Yeni kurulan Azerbaycan Hükümetini kutlayan giriş yazısıyla...
"Umumen Türk halklarının, babalarımız Bulgarlarnın, Çingiz Han, Altın Orda Hanlığı biraz tavsil ile Kazan Hanlığı" hakkında Genel Türk Tarihi kürsüsünün Türkiye´deki kurucusu Zeki Velidi Togan´ın kaleminden tarih eseri.
20.Yy´ın ilk yarısında yaşamış en önemli Türk mütefekkirlerden Yusuf Akçura´nın öncelikle bilim tanımı yaptığı sonrasında bu çerçevede tarih bir bilim midir sorusuna cevap aradığı eseridir.
Basın tarihi yazarı Münir Süleyman Çopanoğlu´ndan Osmanlı Devleti ile İngiltere arasında 1906 ´da yaşanan krize dair eser. Eserin son kısmında katlanabilir haritalar bulunmaktadır.
Gazeteci, yazar ve bestekâr Ahmed Rasim´in kaleme aldığı eserde Türklerin Anadolu´ya gelişinden Abdülaziz devrine kadar geçen olaylar anlatılmıştır. Kitap, Osmanlı Devleti´ndeki askerî ve idari teşkilât, teşrifat usulleri, tarihî terimler, eğlenceler ve medeniyet tarihine ışık tutacak başka alanlara dair önemli bilgiler içermektedir
Lugatı Naci, Muallim Naci tarafından başlanıp onun ölümünden sonra Müstecabizade İsmet tarafından tamamlanan ve ilk baskısı 1894’te yapılan Osmanlıca sözlüktür. Türkçede kullanılan Arapça, Farsça kelimeleri ve Batı dillerinden Türkçeye girmiş bazı kelimeleri içeren lugattan 18 bin maddebaşı mevcuttur. Lügatte, kelimelerin asıl dillerindeki anlamları değil Türkçede kazandıkları anlamlar gösterilir.
EL-MÜŞEZZEB NAHV KISMI, Mehmed Zihni, 1311, A. Asadutyan Şirket-i Mürettibiye Matbaası, 140 sayfa, 12x17 cm... NAZARİ VE AMELİ HENDESE (İKİNCİ KISIM), Salih Zeki, 1328, Karabet Matbaası, 247 sayfa. Arapça dilbilgisi ve Matematik ders kitapları birarada...
Temyiz Mahkemesi üyesi ve Mülkiye Mektebi hocası Ali Şahbaz´ın devletlerarası hukuka yönelik hacimli eseri tek lotta... Eserin ilk cildinin giriş kısmında Ali Şahbaz´a dair detaylı malumat bulunmaktadır.