OSMANLI DÜNYASI, 08.04.2022 saat: 21:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 20 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
Mart 1301 [1885]’de yapılmış olan nüfus sayımı sonrasında yayınlanan bu kitap istatistiki cetvellerden meydana gelmiştir. [76-93] sayfaları arasında İstanbul mahallelerinin listesi bulunmaktadır. Bu listede 518 mahalle ismi yer almaktadır.
Leone Caetani, ilk devir İslam tarihi üzerine çalışmalarıyla tanınan İtalyan şarkiyatçısıdır. Orijinal adı Annali dell'Islam olan bu eseri ise bir komisyon halinde çalışan genç İtalyan araştırmacıların hicretin her yılı için İslam kaynaklarından yaptıkları tercümelere dayanarak yazılmış ve başka şarkiyatçıların görüşleri alındıktan sonra son şekli verilerek basılmıştır. Eserin en önemli özelliği çok zengin bir malzemeye sahip oluşudur.
MOĞOL TÂRÎHİ, Muraja Dohson, çev. Mustafa Rahmi, Amire Matbaası, İstanbul 1342, 319 s.; KÜÇÜK FELSEFE TÂRÎHİ, Mustafa Rahmi, Amire Matbaası, İstanbul 1339, 181 s., 14x19 cm
"Selüloz sanayiinde müstehlik değil müstahsıl olmalıyız" *Mehmed Ali Kâğıtçı, Türkiye'de kâğıt endüstrisinin öncüsü ve İzmit Kâğıt Fabrikası'nın kurucusudur.
Tanzimat'tan sonraki Türk edebiyatının tanınmış edebiyatçısı Şemseddin Sami, roman ve tiyatro yazarlığından gazeteciliğe, lügatçilikten ansiklopedi yazarlığına kadar değişik alanlarda önemli eserler vermiş bir isimdir.
Tanzimat'tan sonraki Türk edebiyatının tanınmış edebiyatçısı Şemseddin Sami, roman ve tiyatro yazarlığından gazeteciliğe, lügatçilikten ansiklopedi yazarlığına kadar değişik alanlarda önemli eserler vermiş bir isimdir.
Osmanlı Devleti'nde 1868-1876 yılları arasında hazırlanan ve daha çok borçlar, eşya ve yargılama hukuku esaslarını içeren kanun metni olup, İslam hukukuna dayalı olarak hazırlanan ilk kanunlar olduğu için sadece Osmanlı hukuk tarihi bakımından değil İslam hukuk tarihi bakımından da dikkate değer bir öneme sahiptir ve İslam ülkeleri tarafından hazırlanan kanunlara öncülük ve örneklik etmiştir.
"Bir heyet tarafından tercüme edilmiş ve fazıl muhterem İzmirli İsmail Hakkı Bey tarafından kamilen tedkik ve tashih olundukdan sonra tab' olunmuşdur."
GÜLBÜN, Andelîb [Faik Esad], Asr Matbaası, 1318, 27 s.; ŞÜKÛFE-İ İSTİGRÂK [Manzum], Mustafa Reşid, şairden ithaflı ve imzalı, Alem Matbaası, İstanbul 1310, 61 s.; SEVÂTI', Şeyh Vasfi, Alem Matbaası, İstanbul 1311, 102 s., 11x16 cm, cildi hafif yıpranmış haliyle
Uzun yıllar kadılık ve kazaskerlik yapmış olan Osmanlı hukukçusu Molla Hüsrev, daha önce Hanefi fıkıh kitaplarını esas alarak Gurerü'l-Ahkâm'ı kaleme almış ve bu eser kadılar tarafından gayriresmi bir kanun metni olarak kullanılmıştır. Yazar daha sonra bu kitabını bizzat şerhederek Dürerü'l-Hükkâm adlı eseri yazmış ve Fatih Sultan Mehmed'e de hediye etmiştir. Eser, Osmanlı Devleti'nin yarı resmi hukuk külliyatı olarak kabul edilmiştir.