OSMANLI DÜNYASI, 25.03.2022 saat: 21:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 20 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
Mevcut sayıların içeriğinde karışık olarak, "Mussolini'nin Nasyonalist ve Emperyalist Siyasetleri", "Macar Hukuk-ı Ammesi", "Harb-i Umumi'nin Mesuliyeti", "Irak ve Musul", "Harb Yalanları ve İngiltere", "Asya'nın Uyanması" vd. başlıklı yazılar yer almaktadır.
Birgivî Mehmed Efendi'nin Kur'an'a ve sünnete uygun bir dini hayatın esaslarını ortaya koyup bid'atlara karşı uyarılarda bulunduğu et-Tarikatu'l-Muhammediye'ye, sufî alim el-Hadimî tarafından yapılan bu şerh, eserin asırlar boyunca en çok okunan şerhleri arasındadır.
Hanefî fıkhına dair bir eser olup, 17. yy'da hem saraydaki eğitim kurumlarına hem İstanbul ve taşra medreselerinin müfredatına hâkim olduğu bilinmektedir.
Mevlidlerde yer alan bütün bölümleri içeren ve Osmanlı dinî ve tasavvufî kültürünün oluşmasına katkıda bulunan bu manzum eseri ile ünlenen Yazıcıoğlu Mehmed Efendi, Osmanlı döneminin mutasavvıf şairlerindendir.
Osmanlı alimi İbrahim b. Muhammed Halebî tarafından kaleme alınan ve taharet ve namaz konularını Hanefi fıkhına göre ayrıntılı biçimde ele alan Gunyetü'l-Mütemellî adlı eserin özet halidir.
Kendi ifadelerinden anlaşıldığı kadarıyla herhangi bir tarihten değil, ancak birtakım yazılı ve sözlü kaynaklardan faydalanarak tamamıyla kendi devrinin olaylarını yazan Selanikli Mustafa Efendi, ileri gelen devlet adamlarıyla sıkı ilişkiler kurmakla olayların iç yüzünü öğrenme imkanı elde etmiştir. Dili ve konulara yaklaşımı bakımından kendine has özelliklere sahip olsa da Selanikî Tarihi, uzun süre ilgi çekememiştir. *Hulasatu'l-Kelam adlı ikinci eserse kitabın kendi sunumuyla, "Ehl-i İslam'ın kavaid-i asliye ile ilim ve medeniyetin ilerlemesini doğuran geçmiş olayların tamamını içermektedir".
Çeşitli ilim alanlarında eserler kaleme alan alim Teftazani'nin Arapça belagat ilmine dair kaleme aldığı ve Osmanlı devrinde medreselerde ders kitabı olarak okutulan el-Mutavvel adlı eserin özet halidir.
Arap grameri konusunda kaleme aldığı eserlerle İslam ilimleri alanına büyük katkı sağlayan İmam Birgivi'nin Avamil adlı nahiv [dilbilgisi] kitabının üzerine yazılan ve medreselerde okutulan şerhlerdir.
Çoğunlukla günlük hayatta karşılaşılan olaylardan hareketle ahlakî sonuçlar çıkarılabilen hikâyelerle süslenmiş; Farsça ve Arapça şiirlerin yanı sıra ayet, hadis ve atasözlerine de yer vermiş olan Gülistan'ın, Şehzade Reşad'ın hocası Mehmed Said Efendi tarafından yapılmış tercümesidir.