OSMANLI DÜNYASI, 11.03.2022 saat: 21:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 20 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
Osmanlı alimi İbrahim b. Muhammed Halebî tarafından kaleme alınan ve taharet ve namaz konularını Hanefi fıkhına göre ayrıntılı biçimde ele alan Gunyetü'l-Mütemellî adlı eserin özet halidir.
Biyografi ve ansiklopedi çalışmalarıyla tanınan yazar, şair ve aynı zamanda Türk çocuk edebiyatının öncülerinden İbrahim Alaeddin Gövsa'nın, çocuk eğitimi alanında kaleme aldığı eseridir.
Adudiddin el-İci'ye ait olan Risale-i Vaz'iyye, Arapça vaz ilmine (lafız-anlam ilişkisi) dair bir eserdir. Bu eser üzerine Osmanlı ülkesinde büyük bir şöhret kazanmış olan Türk astronom ve matematikçi Ali Kuşçu tarafından bir şerh yazılmış ve bu şerh üzerine de çeşitli haşiyeler kaleme alınmıştır.
"Hava olaylarının sebeplerinden, gözlem ve incelenmesinden, bu olayların değişimi ile yeryüzündeki dağılımından, havada gerçekleşen çeşitli olaylar ile bunların gerekçelendirme yöntemlerinden bahseden ve Türkiye'nin doğal kaynak zenginliği ve milli savunması ile ilgili hava olaylarına ilişkin uygulamalı bilgileri içeren bir eserdir."
Süleyman Paşazade Mehmet Sami Bey, şair olarak "Süleyman Nesib" adıyla da tanınan ve Türk edebiyatında sone tarzını ilk defa kullanan edebiyatçı ve eğitimcidir.
Yazıldığı tarihten bu yana büyük ilgi gören Sadi Şirazî'nin ünlü Farsça eseri Gülistan, çoğunlukla günlük hayatta karşılaşılan olaylar dikkate alınarak ahlakî ve edebî sonuçlar çıkarılabilen hikâye ve nüktelerle süslenmiş; Farsça ve Arapça şiirlerin yanı sıra ayet, hadis ve atasözlerine de yer vermiştir.
Tunuslu tarihçi, sosyolog, siyaset ve devlet adamı İbn Haldun'un, kaleme aldığı kapsamlı dünya tarihine mukaddime [giriş] olarak yazıp tarih felsefesini, sosyal ve insanî bilimleri temellendirdiği eserdir ve yazarının şöhretinin asıl kaynağıdır.
Vahdet-i vücud konusundaki düşünceleriyle tanınan İranlı mutasavvıf Aziz Nesefi, müridlerinin kendisinden kâinat, insan vs. hakkında bir kitap yazmasını istemeleri üzerine bir kitap kaleme almış, ancak uzun görüldüğü için özetleyerek Zübdetü'l-Hakayık adlı bu eserini yazmıştır.
Osmanlı alimi ve kazasker olup yeniçeriliğin kaldırılması esnasında padişahın yanında yer aldığı bilinen İmamzade Esad Efendi'nin, Hanefi fıkhında kabul gören görüşlerden derleyerek kaleme aldığı Türkçe ilmihal kitabına bizzat yazdığı şerhtir.
Birçok eseri medreselerde ders kitabı veya yardımcı kaynak olarak okutulan İsamuddin el-İsferayi'nin, Ebu'l-Kasım el-Leysî es-Semerkandî'nin el-Feride adlı eserine yazdığı ve istiareyi konu alan Şerhu'l-İsam, öğrencilere analiz ve muhakeme yeteneğini kazandırma maksadıyla kaleme alınmış bir eserdir.
Esirüddin Ebherî tarafından kaleme alınan ve Osmanlı medreselerinde felsefe ve aklî bilimler konusunda ders kitabı olarak okutulan Hidâyetü'l-Hikme adlı esere, Kadı Mir tarafından yazılmış şerhtir.