OSMANLI DÜNYASI, 24.12.2021 saat: 21:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 20 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
el-Keşşâf adlı tefsirinin yanı sıra Arap dili ve edebiyatına dair çalışmaları ile tanınan Mutezile alimi Zemahşerî'nin bu eseri, edebî nesirle yazılmış 100 kısa makaleden oluşmaktadır.
Son dönem Osmanlı düşünce adamı olan Filibeli Ahmed Hilmi, R. Dozy'nin Târîh-i İslâm adıyla kaleme alınan ve Abdullah Cevdet tarafından Türkçeye çevrilen eserindeki hatalı görüşleri tenkit etmek amacıyla bu eseri kaleme almıştır. Eser, yazarın en önemli kitabı sayılmaktadır.
Şiirlerinde kullandığı yeni imajlar, tabiata bakış tarzı ve şiiri bir tür nesre yaklaştırma denemesiyle dikkati çeken şairin ilk eseri olan Elhân, yayınlanmasıyla polemiğe yol açan bir eserdir. Recaizade Mahmud Ekrem'in bu eseri değerlendirmek üzere kaleme aldığı Takdir-i Elhan, eski belagat anlayışını savunan Muallim Naci ve taraftarlarıyla uzun süren bir tartışmaya sebep olmuş ve edebiyat çevrelerinde bir anda şöhret kazanmıştır.
Adalı Şeyh Mustafa'nın hazırlaması sebebiyle Adalı diye de tanınan bu şerh, çeşitli sahalarda eser veren ünlü alim Birgivî'nin, Arapça nahiv ilmine dair yazdığı İzharu'l-Esrar adlı esere yazılan en meşhur şerhtir.
Osmanlı tarihçisi ve devlet adamı Tayyarzâde Atâ Bey, yaptığı devlet hizmetlerinden ziyade beş ciltlik Târîh'i ile ün kazanmıştır. O zamana kadar kullanılmamış bazı kaynaklardan da faydalanarak kaleme aldığı bu eser, saray ve özellikle de Enderun teşkilatı için oldukça önemli olmuştur.
"Latifelere ilişkin olarak şimdiye kadar gerek Türkçe gerek yabancı dillerde yazılan kitaplardan okuma gerek dinleme yoluyla kayda geçen fıkra ve hikâyelerin en seçkinlerini içeren bir derlemedir."
Ahterî-i Kebîr, Ahterî adı ile tanınmış ünlü dil bilgini tarafından belli başlı Arapça kaynaklardan faydalanarak hazırlanan ve yaklaşık 40 bin kelime içeren bir sözlüktür.
Tanzimat'tan sonraki Türk edebiyatının tanınmış edebiyatçısı Şemseddin Sami, roman ve tiyatro yazarlığından gazeteciliğe, lügatçilikten ansiklopedi yazarlığına kadar değişik alanlarda önemli eserler vermiş bir isimdir.