Ocak Özel 2, 15.01.2023 saat: 21:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:02 itibariyle canlı müzayedemiz başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 20 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
Ahmed Cevdet Paşa’nın Osmanlı tarihine dair meşhur eseridir. 1774-1826 yılları arasındaki olayları kapsayan on iki ciltlik Osmanlı tarihi olup türünün en önde gelen eserlerinden biri olan Tarihi Cevdet´te olaylar sebep ve etkileriyle açıklanır ve bunlardan ders çıkarmaya yönelik bir üslûpla verilir. Hadiselerin oluşumu ve etkileri gerçeğe uygun biçimde ele alınmıştır.
Toplam 12 cildi olan eserin 7 tanesi mevcut olup sırtları kopuk haliyledir.
Mustafa Kemal Atatürk tarafından "Ursavaş" soyadı verilen Ali Saip Bey "Namık" takma adıyla Kuvâ-yi Milliye´ye katılmış, Urfa´daki Fransız işgali sırasında Mustafa Kemal Paşa´nın emriyle Urfa Savunması´nı örgütleymiş olan asker ve siyasetçidir.
Osmanlı İmparatorluğunun son döneminde ilmiye sınıfına mensup önemli devlet adamlarından birisi olan, Mahmud Esat’ın İzmir İdadisi için ders kitabı olarak yazmış olduğu önemli eserlerden biridir. Kitapta, sanat ve sanayinin tarifi, sanayi tarihinin üslup ve esasları, Hegel, Herbert Spensır, Tayne gibi filozofların bu konulardaki görüşleri; tarih öncesi insan topluluklarının sanat ve imal faaliyetleri ile bunların arkeolojik kanıtları; İlk Çağ için Antik Mısır ve Yunan, Roma, Fenike, Beni İsrail, İran, Etrüryenin, Orta Çağ için Hristiyan, Bizans, Arap-İslam, Uzak Doğunun sanat, sanayi ve medeniyet eserleri anlatılmıştır.
İthaf; "Oğlum abdul? Beyefendiye taktim olunmuştur, 1328 İsmail Hakkı (İmza)" şeklindedir.
Ayasofya Camii’ndeki vaazlarında büyük bir dinleyici kitlesi toplayan İsmail Hakkı, son devir Osmanlı âlimidir.
Kenz-i mahfî tabiri hadis olarak da rivayet edilen, “Bilinmeyen gizli bir hazine idim, bilinmek istedim, bilineyim diye halkı (kâinat) yarattım” (Aclûnî, II, 132) ifadesinden alınmıştır.
Osmanlı alimi ve kazasker olup yeniçeriliğin kaldırılması esnasında padişahın yanında yer aldığı bilinen İmamzade Esad Efendi´nin, Hanefi fıkhında kabul gören görüşlerden derleyerek kaleme aldığı Türkçe ilmihal kitabıdır.
Sünbülzade Vehbî, 18. yüzyılın dîvan şairlerindendir.
İsmâil Hakkı Bursevî, Mevlevîliğin Şems kolu ve Bayramî Melâmîleri dışında bütün tasavvufî çevrelerde geniş kabul görmüş, birçok eseri basılmış ve yaygın biçimde okunmuştur.
Divan şairi, devlet adamı olan Pertev Paşa’nın tek eseri Dîvân´ıdır. Dîvân´ı ölümünden üç yıl sonra İstanbul ve Bulak’ta basılmıştır. Dîvân´daki tarih manzumeleri, şairin dönemin olaylarına bakış açısını ve ilgilendiği çevreyi yansıtma açısından önem taşımaktadır. Özellikle II. Mahmûd’un yaptırdığı camiler, çeşmeler, kışlalara tarih düşülmüştür. Gazellerde ve şarkılarda mahalli unsurlara sıkça rastlanır.
Eksik haliyledir.
Halvetiyye´nin Mısriyye kolunun kurucusu mutasavvıf şair Niyazi Mısrî, vaazlarında söylediklerinden ötürü mahkûm edildiği uzun bir sürgünlük hayatından sonra Bursa´ya dönmüş, ertesi yıl Avusturya seferine katılmak üzere müridleriyle hazırlıklara başlamıştır. Ancak sözlerinin halk ve ordu üzerinde etkili olup büyük bir fitne kopacağı ileri sürülerek sadrazam tarafından engellenen şair, Limni´ye sürgün edilmiş ve orada vefat etmiştir. Şiirleri bütün tarikat çevrelerinin beğenisini kazanan Niyazi Mısrî´nin bu divanı, zamanla dervişlerin el kitabı haline gelmiştir.
Muribzâde Mustafa Aczi Ağa, Edremit’in voyvodalık yapmış ailelerinden “Mürîdzâde” ailesine mensuptur. Divan şiirinin tasavvufi şiir anlayışını şiirlerinde başarıyla uygulamıştır. Özellikle gazellerini tasavvuf yolunda hizmet için kullanmış ve bunda da başarılı olmuştur.
Medrese icazetnamesi olup, talebe Veysel Efendi´nin gördüğü dersler ve okuduğu hocaların isimleri bulunmaktadır. Yazmanın sonuna Darendeli Halil oğlu Mehmed Raşid Efendi´ye ait "Mehmed Raşid, 1300" ibaresi yazılı bir mühür basılmıştır.
Osman Gazi´den Sultan 5. Murat´a kadar, Osmanlı İmparatorluğu´nun otuz üç padişahının litografik portrelerinin yer aldığı bu harikulâde albüm, İstanbul´da çıkan El-Ceva´ib gazetesinin editörü, Lübnan asıllı bir Osmanlı olan Salim Faris Efendi (Salim al-Shiyaq) tarafından hazırlanmıştır. Kırmızı, yeşil, mavi ve gri renkli olmak üzere, dört farklı renkte kapaklarla yayımlanan albüm, Leipzig´de ve İstanbul´da basılmıştır.