NADİR, 12.03.2022 saat: 21:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 20 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
1891-1944 yılları arasında yayımlanan ve Edebiyat-ı Cedide topluluğunun yayın organı olan Servet-i Fünun dergisi, Türk basın tarihinin en uzun süreli ve en etkili dergilerindendir.
1910 yılında yayın hayatına başlayan ve içeriği Mehmed Rauf ile başyazar Ebussüreyya Sami tarafından oluşturulan Hayal-i Cedid dergisi, devrinin siyasi, sosyal ve iktisadi olaylarına karşı kayıtsız kalmamış ve kurulu düzeni mizahi bir üslupla eleştirmiştir. Nitekim, "Az çok "Hayal"den gelir insana tesliyet, Pür-iğbirardır, yüzü gülmez hakikatin".
Ön kapak görsel yazısı: "Amerika'da Nikaragua Cumhuriyeti'nde Kadın Muharibler: Tarihin her devresinde, erkeklerle aynı safda harb etmiş, aynı kahramanlık ve fedakârlıkla kendilerini ateşe atmış cesur ve müstesna kadınlara tesadüf edilmekdedir…"
Mektup, "Sen ve Tanju hemen her dakika kafamda ve hayalimdesiniz. Sahi oğlan iyi oldu mu diye bir de üzüntü var içimde.. Hulasa ateş üzerinde gibiyim. İçim içime sığmıyor. […] Mümkün olduğu kadar neşeli günler geçirmeye çalış […] Çünkü senin endişede olduğunu düşündükçe benim de kalbim muztarip oluyor..." ifadelerini içermektedir.
Ön yüzünde Osmanlıca, "Her gün girdiğim kapı. Şimdi sarayın dördüncü katında ikamet ediyorum. Fakat şimdi böyle atlı arabalar yerine otomobil kaim oluyor…" yazmaktadır.
Türkiye'nin en uzun ömürlü mizah dergilerinden olan Akbaba, 1922 yılında Yusuf Ziya Ortaç ve Orhan Seyfi Orhon tarafından kurulmuş ve kesintilerle birlikte 1977'ye kadar yayın hayatını sürdürmüştür. Zaman içerisinde de toplumun yoksul kesiminin dergisi olarak geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmıştır.