KİTAPLIK, 06.06.2023 saat: 22:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 22:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 20 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
Gomidas Vartabed, Ermeni ulusal müzik okulunun kurucusu sayılan Ermeni papaz, müzikolog, besteci, aranjör ve koro şefidir. Gomidas, ayrıca etnomüzikolojinin öncülerinden biri olarak tanınmaktadır.
Osmanlı İmparatorluğu´ndaki Ermeniler´in tehcir edimesinin hemen ardından İstanbul´da M. Sancakcıyan Matbaası´nda basılan, mevcut siyasi durumunun analizini içeren Ermenice bir metnin Fransızca tercümesidir. *Sayfaları açılmamıştır ve "1" numaralı risalenin kapağında yırtık vardır.
Eserin yazarı Cyrus Hamlin, Amerika Birleşik Devletleri´nde Bengol Theological Seminary eğitimini tamamladıktan sonra Osmanlı İmparatorluğuna misyonerlik maksadıyla gelmiştir. 1860 yılında Robert Kolej´in kurulması çalışmalarına başladı. 1876 yılına kadar okulun başkanı olarak hizmet verdi. Sonra ABD´ye dönüp, Bangor Theological Seminary okulunda dogmatik teoloji konusunda profesör olarak hizmet vermeye başladı. 1880 yılında Vermont´ta bulunan Middlebury College´in rektörü oldu. Bu görevi 1885 yılına kadar sürdü. Rektörlüğü döneminde 1883 yılında okula ilk defa kız öğrenci kabul edilmeye başlandı. İsmi, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs´te bir binaya verilmiştir.
1945 yılında "Eczacı Okulu"ndan mezun olmuş ve Türkiye´de eczacılık alanında birçok sorumluluk ve görev almış Turhan Baytop´un, eczacılık tarihinin başlangıcından itibaren, bilhassa Türk eczacılığının tarihini ele aldığı eser. Yazar Türk eczacılığının kurulmaya başladığı dönemde, 50 yıllık dönem boyunca bu alanda çalışma yapmış ünlü eczacıları tanımıştır. Bu nedenle yazar birçok konuyu, birinci elden anlatmış ve yorumlamıştır. İthaf, "Sayın Kevork Pamukkciyan´a yazarın en iyi dilekleriyle 1.4.1986" şeklindedir.
Önsözden, "Yaşamı boyunca güzelliklerin, ilim ve kültürün her oluşumuyla ilgilenmiş olan rahmetli Ord. Profesör Dr. A. Süheyl Ünver, ömrü boyunca tarihi eserlerin tümüne büyük alaka duymuştu. Dünya insanlığın hizmetine sunduğu arşivine ve yayınlanan eserlerindeki resimlerine bakıldığında, kendisinin genç yaşlarda başlayıp sonrasında da çekmeye devam ettiği fotoğrafları özellikle günümüzde yok olan mimari eserler açısından önemli arşiv vesikalarıdır...".