KASIM ÖZEL, 19.11.2022 saat: 21:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 20 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
Dumanı tüten Şirket-i Hayriye vapurları, dolmuş kuyrukları, Galata Köprüsü üzerinde seyir halinde otomobiller, hayatın koşuşturmacası içerisindeki insanlar, tramvay, Mobilgas arabası, Ankara Lokanta, balıkçılar, Yeni Camii, Atik Ali Paşa Camii ve tüm detaylarıyla Karaköy...
"Latin Harfleri", "Memleketimizde Boks", "Zeki Bey´in Vefatı", "Bir İslam Devleti Bir Hristiyan Devletini Daha Yıkıyor!", "Dünya Vukuatına Kuşbakışı", "Gayri Failler-Malul Gaziler" konu başlıklarını içermektedir.
"Düello-Süleyman Nazif", "Meclis Oyunları", "Maymunlarla Akrabalığımız Var Mı?", "Siyaha Karşı Beyaz", "Amerika´daki Zenciler" vd. başlıklı yazıları içermektedir.
Türkler ve Yunanlılar arasında cereyan eden Dumlupınar Savaşı, aynı zamanda Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak da bilinir. 26 Ağustos 1922´de Başkomutan Mustafa Kemal Paşa, Büyük Taarruz´u başlatan harekât emrini verir ve 30 Ağustos günü Anadolu´nun tamamen Türklere ait olduğunu karşı tarafa gösterir.
"57 Çocuk Katili İnsan Kasabının (Harman´ın) Mahkemesi", "Hayatınızda En Mesud Zamanınız Hangisidir?", "Darülfünun´da Hazırlanan Eserler" vd. başlıklı yazıları içermektedir.
Sayfaları birbirinden ayrık haldedir.
Bursa Sesleri dergisi Cumhuriyet döneminde Bursa’da çıkan yerel dergilerden biridir. Bu özel sayıda, Bursa’nın özellikle Cumhuriyet devrinde kazandığı yeni eserler, ekonomik çehresindeki değişiklikler ve gelişmeler tanıtılmaktadır.
"Gazi´nin Tarihî Nutkundan Bazı Parçalar", "İnsan Kasabı Harman´ın Hayatı ve Cinayetleri", "Doktor Zihni Gök", İslam Dünyası´nın İç Yüzü" vd. başlıklı yazıları içermektedir.
Sayfaları birbirinden ayrık haldedir.
1891-1944 yılları arasında çıkarılan ve Edebiyat-ı Cedide topluluğunun yayın organı olan Servet-i Fünun, Türk basın tarihinin en uzun süreli ve en etkili yayınlarındadır.
Dergi, havacılıkla ilgili teknik bilgilere yer vermekle birlikte önemli edebiyatçılar sayesinde edebî bir dergi olmaktan uzaklaşmamış, Türk halkına havacılık sevgisi ve ilgisi kazandırmayı amaçlamıştır. Derginin bu sayısında; "Büyük Günden İntibalar", "Okuyup Yazma Kalkacak İmiş", "Havadan Arsa Nasıl Görünür", "Vatanın Kanatları", "Büyük Nakliyat Tayyareleri" vd. başlıklı yazılar mevcuttur.
Dergi, havacılıkla ilgili teknik bilgilere yer vermekle birlikte önemli edebiyatçılar sayesinde edebî bir dergi olmaktan uzaklaşmamış,Türk halkına havacılık sevgisi ve ilgisi kazandırmayı amaçlamıştır. Derginin bu sayısında; "İki Fabrika", "Kayseri´deki Tayyare Fabrikası´nın Küşâd Merasimi", "Hava Haberleri" vd. başlıklı yazılar mevcuttur.
Dergi havacılıkla ilgili teknik bilgilere yer vermekle birlikte önemli edebiyatçılar sayesinde edebî bir dergi olmaktan uzaklaşmamış,Türk halkına havacılık sevgisi ve ilgisi kazandırmayı amaçlamıştır. Derginin, dış kapak görseli İhap Hulusi imzalı olan bu sayısında; "Türk Tayyare Cemiyeti Merkez-i Umumi-i İctimai", "Amerikan Kızı Paris´te Nasıl Karşılandı?", "Göl Yazına Doğru" vd. başlıklı yazılar mevcuttur.
"Büyük Gazi´nin Bursa Seyahati", "Tayyarelerin Ehemmiyetleri", "Tayyare Mektebi Piyankosu´nun Keşide Merasimi", "Ticaret Vekaletinin Mühim Bir Tamimi" vd. başlıklı yazıları içermektedir.
Tayyareci Vecihi Hürkuş'a hitaben kaleme alınan 13 Eylül 1931 tarihli, "Malul Gazi N. Sabit" ıslak imzasıyla bir ithaf yazısının yer aldığı eser iki bölümden oluşur; birinci bölüm nesir, ikinci bölüm manzum olarak İstiklâl Harbini anlatır.
Zamanın Harbiye Nezareti tarafından, savaş yıllarında yayınlanan derginin bu sayısında "Galiçya´dan Anavatana" başlığı altında görsellerle Galiçya işlenmektedir.
Galiçya Cephesi, müttefikimiz Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’na yardım amacıyla savaştığımız bir cephedir.
Dönemin Harbiye Nezareti tarafından, savaş yıllarında yayınlanan derginin bu sayısında "Çimentepe´de", "Tayyareler ile İstikşaf", "Mecruh Gazilerimiz Hilâl-i Ahmer Hastanesinde" vd. başlıklı yazılar ve görseller bulunmaktadır.
1908-1968 yılları arasında Türkiye´de, Ali Fuat Bey tarafından çıkarılan siyasi ve mizahî halk gazetesi Karagöz´ün her bir sayısının kapağında Karagöz ve Hacivat´ın karikatürü ile gündemdeki bir konuya ilişkin konuşmalar yer almıştır.
Derginin bu sayısında İzmir´in kurtuluşu konusu işlenmiştir.
Ön kapak görseli yazısı:
"Hacivat: Benim oteli tertemiz ettim, sen hala boşaltacaksın Karagöz!
Karagöz: Öyle yerleşmişler ki sanki babalarından kalmış mirasdır. Ne ise görüyorsun ya son döküntü de çıkıyor!"
Sedat Simavi tarafından 1921-1923 döneminde yayımlanmış haftalık mizah dergisidir. Türk Kurtuluş Savaşı döneminde işgal altındaki İstanbul’da çıkan en etkili mizah gazetelerindendir.
Bu sayının içeriğinde; Cenap Şahabettin Bey´in Peyâm-ı Sabah´ta Mustafa Kemal Paşa´ya açık mektubu konulu karikatür çizim bulunmaktadır.
Rüsuhi Bey; T.C.´nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk´ün başyaveridir.
Bekir Çavuş; Atatürk´e çokça hizmet etmiş bir asker olup, Cumhuriyet devrinde de uzun süre Atatürk´ün yanında kalmış, Atatürk´ün çok sevdiği hizmetkârlarından biridir.
Cumhuriyetin 99. yılı kutlamaları için en üst düzey siyasi ve bürokratlara özel sınırlı üretimdir. Müzayedeye sunulan bu mendil, 50 adet üretilen mendillerin 10. sudur.