Anasayfa /
HÜSN-İ HAT
HÜSN-İ HAT
HÜSN-İ HAT, 28.09.2024 saat: 22:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 22:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 20 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
Toplam : 120 Ürün
Lot: 1 > Hat

Sülüs kısım: "Kim ekmeği kuru üzümle beraber yerse ömrü boyunca tabibe ihtiyaç duymaz."

Nesih kısımlarda muhtelif hadis-i şerifler yazılıdır.

Lot: 2 > Hat
Lot: 3 > Hat
Sülüs kısımlarda "Çalışıp kazanan Allah´ın dostudur." ve "Rızık Allah´tandır."; nesih kısımda bereket duası yazmaktadır.
Lot: 5 > Hat
"Zalimin rişte-i ikbalini bir âh keser / Mâni-i rızık olanın rızkını Allah keser"
Lot: 8 > Hat
Lot: 13 > Hat
Sol üst kısımda ince yazı ile "Halil Şükri" yazmaktadır.
Lot: 14 > Hat
Farsça şiir yazılıdır. Mühürde, "Ebul Kasım Mehmed" yazılıdır.
Lot: 15 > Hat

Sülüs kısım: "İlim Rütbesi rütbelerin en yücesidir."


Nesih kısımda ilim ile alakalı hadis-i şerifler yazılıdır.

Lot: 17 > Hat
Şiir: "Fazl u lütf u kereminle ni´amın nâ madûd / Nasıl ifa olunur şükrün acep yâ Ma´bûd" Manası: Kullarına yaptığın yücelikler, lütufların, ikramların, nimetlerin sınırsızdır. Ey ancak kendisine kulluk edilen Allah´ım şükrün nasıl yerine getirilir.
Lot: 18 > Elyazma
İcazet alan: Seyyid Mehmed Rıza İcazet veren: Mehmed Kamil et-Trabzonî Son sayfada, icazet veren Mehmed Kamil Efendi´nin el yazısıyla icazet kaydı ve mührü bulunmaktadır.
Lot: 21 > Elyazma
Lot: 22 > Elyazma
Yer yer Arapça, yer yer Osmanlıca olarak kaleme alınmış dini-tasavufi bir mevıza kitabıdır.
Lot: 23 > Elyazma
Vakfeden kişi: Üsküdar´da Selmanağa Mahallesi ahalisinden Seyyid el-Hacc Ömer Ağa ibni Seyyid Mustafa ibni Seyyid Ömer. Vakıfnameyi kaleme alan: Üsküdar Kadısı Mustafa Nazif Efendi. *Metnin sonu eksiktir.
Lot: 27 > Elyazma
800 sayfalık defterin 120 sayfası dolu, geriye kalan sayfaları boştur.
Lot: 28 > Hat
Lot: 29 > Hat
Sülüs kısımlarda yazan ibarelerin manası: "Merhametli olanlara Allah merhamet eder.", "Yeryüzündekilere merhamet edin ki semadakiler de size merhamet etsin." İcazet verenler: Mehmed Hilmi talebesi Ali Fazıl, Recep Hulusi talebesi Hulusi Efendi, Recep Hulusi talebesi Ahmed Hafız, Hafız Ahmed İlhami talebesi Abbas Sabri.
Lot: 31 > Elyazma
Eserde; Yasin-i Şerif, kısa sureler, muhafaza duaları, sıhhat duaları, tılsımlar, remiller yazılıdır.
Lot: 33 > Efemera
1131 tarihinde Seyyid Şerif Seydi Muhammed bin Ali tarafından yazılmış, Nakibüleşraf Hace Abdurrahmanefendizade Seyyid Mustafa tarafından mühürlenip tasdik edilmiştir. Bir grup kişinin peygamber soyundan olup olmadıklarına dair yazılan ilmühabere cevap olarak hazırlanmış silsiledir.
Lot: 34 > Efemera
Üst düzey bir meşihat memuru tarafından kendisine yazılan tebrik mektubuna teşekkür için yazılmış mektuptur.
Lot: 37 > Hat
Nazar Ayeti yazılıdır.
Lot: 38 > Hat
Fetih Suresi´nin, "Şahit olarak Allah yeter. Muhammed o´nun kulu ve elçisidir." anlamına gelen 28. ve 29 ayetleri yazılıdır.
Lot: 39 > Hat
İcazeti veren: Osman, icazeti alan: Ali er-Reşid Nesih kısımda yazılı Hadis-i Şerif´in manası: Allah´ı zikredenlerle, zikretmeyenlerin hali diri ile ölü misalidir.
Lot: 41 > Hat
Yazı: Ya Rab! Bana öyle bir feyz-i kanaat ver ki / Namerde değil merde dahi eyleme muhtaç
Lot: 42 > Hat

"Kalpler Ancak Allah´ı zikretmekler tatmin olur." anlamına gelen Hadis-i Şerif yazılıdır.


Bursalı Potirizade Mehmed Saadettin Efendi’nin hocasıdır. Bursalı hattatlar arasında zikredilmektedir. Yazı tavrı ve ketebesindeki “Tebrîzî” kaydından hareketle İran tarafından Osmanlı devrinde Bursa’ya geldiği ve talebe yetiştirdiği anlaşılmaktadır. Tahminen 1260-70 tarihlerinde Bursa’da vefat etmiştir. 

Lot: 43 > Hat
Seyyid Burhâneddin Belhî, 1849’da Belh’te dünyaya gelmiş, soyu İmam Muhammed Takî yoluyla Hz. Muhammed(s.a.v.)’e ulaşan bir zattır. Babası Seyyid Süleyman Belhî, ağabeyi ise Hamzavî-Melâmî kutbu Seyyid Abdülkadir Belhî Efendi’dir. Mâhir bir hattât ve kuvvetli bir şair olan Burhâneddin Belhî; Arapça, Farsça ve Çağatayca dillerinde şiirler yazmıştır. Şiirlerinde genelde tasavvufi temalar işlemiştir. Bu lottaki eserde de muhtemelen kendisine ait olan farsça tasavvufi bir şiir yazılıdır. Üstte "Allah kimseye muhtaç olmayan ve bütün özgülere layık olandır" anlamında "Hüve´l-ganiyyü´l-hamîd" yazmaktadır. Alt köşede Burhaneddin Belhi Efendi "Pirzade Seyyid Burhaneddin el-Hüseyni" şeklinde ketebe yazmıştır.
Lot: 45 > Hat

Hattat Seyyid Mehmed Burhâneddîn Efendi’nin oğlu olarak H. 1292/M. 1884’de Eyüp’teki Şeyh Murâd Efendi Dergâhı’nda doğdu. Hüsn-i hattı babasından meşketti. Hem sağ hem sağ eliyle yazabildiği için yemini ve yesari mahlaslarını kullanmaktadır. 

Çeşitli mekteplerde tahsil gördükten sonra babasının evinde münzevi bir hayatı tercih etti. Genellikle Edebiyât ve babasının eserlerinin istinsâhıyla meşgul olurdu. 12 Kânun-ı Evvel 1349/Aralık 1933’te Heybeliada’da vefât etti. Heybeliada Kabristânı’nda babasının yanına defnedildi.   

Lot: 46 > Hat

Yazının tam ortasında kalınca bir "Çelebi " imzası mevcuttur. Levha üzerinde celi divani yazı ile istiflenmiş dört ayet-i kerime mevcuttur. Sol üstte, "Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik." manasına gelen Enbiya suresi 107. ayet-i kerime "Ve ma erselnâke illâ rahmeten li'l-âlemîn" görülmektedir. 

Lot: 47 > Hat
Lot: 48 > Hat
Lot: 49 > Hat
Lot: 50 > Hat
Filtreler
Toplam : 120 Ürün
 
Phebus Hakkında
“Phebus Müzayede Evi, alıcılar ve satıcıları online ortamda bir araya getiren bir açık artırma platformudur.”
Bizi Takip Edin
Copyright © 2020 PHEBUS Müzayede