HÜSN-İ HAT, 16.03.2024 saat: 22:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 22:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 20 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
15. yüzyılın ikinci yarısında yazılmıştır. Eser dinî, tasavvufî ve efsanevî bir nitelik taşır. Eserde çeşitli ayet, hadis ve hikâyelerle dünyanın yaratılışı, yeryüzü ve gökyüzü, bazı peygamberlerin kıssaları ve kıyamet alâmetleri anlatılır. 15. yüzyıl Osmanlı kültür dünyasının genel bilgiler ansiklopedisi niteliğindedir.
Sülüs oklu besmele, orta kısımda nesih yazı ile "Kim besmeleyi yazar ve onu güzel kılarsa Allah onu affeder." anlamındaki hadis-i şerif yazılıdır. Koltuklu ve satır arası tezhipli, tahrirli altın cetvelli, pervazında dönem ebrusu mevcuttur.
Hattat Murtaza Şeker, Heyet-i Ayân azâsından Bursalı Alî Rızâ Efendi’nin oğlu olarak H. Rebi’ü’l-evvel-1291/M. Nisan-1874’de İstanbul’da doğdu. Husûsî muallimlerin taht-ı tedrîsinden geçtikten sonra, babasının delâletiyle Bâb-ı Sicill-i Ahvâl Komisyonu Kitâbeti’nde göreve başladı. Daha sonra Âmedî-i Dîvân-ı Hümâyûn Kalemi hulefâlığına nakledildi.
San‘ata meyyâl olduğundan H. 1321/M. 1903’de Sanâyi’-i Nefîse Mektebi’nin resim şubesine kaydoldu. H. 1326/M. 1908’de mezûn oldu. Meşrûtiyet’in ilânından sonra Mabeyn-i Hümâyûn Kitâbeti’ne alındı. Saltanâtın kaldırılması üzerine emekliye sevkedildi. Paşabahçe Şişe ve Cam Fabrikası’nın açılışından sonra, bir müddet burada desinatör olarak çalıştı. 9 Aralık 1969 tarihinde vefât ederek, Karacaahmet Mezarlığı’na defnedilmiştir.
"Ey felek bak cihanı bana zindan eyledin / Yarimi aldın elimden didemi giryan eyledin"
Son dönem Osmanlı edebiyatının önde gelen isimlerinden biri olan şair ve hattat Üsküdarlı Talat Bey, bilhassa şiirde zamanının güzidesi idi. Hezarfen Necmettin Okyay'ın hat hocasıdır. İnce ve zarif bir ruha, yüksek bir ahlaka sahip olan, musıkiye de aşina olup Üsküdar Musıki Cem’iyyeti’nde uzun müddet görev almış olan Hasan Tal‘at Bey’in Mevlevi dervişanından olup H. 1310/M. 1892-1893’de Bahariyye Mevlevihanesi’nde Hüseyin Fahreddin Dede’den sema çıkarmış olduğu bilinmektedir.
"Bulup erbabını danış akıl demek ferasettir /
Zaman ahir zaman oldu zuhur eden alamettir /
Havai nefsine uyma sabrın başı selamettir /
Ne aldandın be hey şaşkın bu can sana emanettir"