HÜSN-İ HAT, 28.08.2023 saat: 22:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 22:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 20 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
Bulgaristan Aziz Kiril ve Methodius Ulusal Kütüphanesi´nde bulunan 16. yüzyıldan kalma Farsça yazma eserlerde bulunan peygamberler, Mekke´nin fethi ve Timur´la alakalı 20 adet minyatürün tıpkı basımını içeren eserdir. Orijinal muhafaza cildinde.
Kanuni Sultan Süleyman devrinde yaşamış Derviş Mehmed´in, Adem ile Havva´dan başlayarak IV. Mehmed´e kadar minyatürle süslediği, cihan tarihine dair şeçere tarzında kaleme aldığı eserdir. Satışa sunulan bu nüsha, aslı Avusturya Milli Kütüphanesi´nde "Cod AF 50" numarada kayıtlı bulunan 17. yüzyıla ait 102 minyatürden mürekkep el yazmasının, Şevket Rado gözetiminde İstanbul´da Doğan Kardeş Matbaası´nda yapılan tıpkıbaskısıdır. Yalnızca 200 adet basılmıştır.
Asıl adı Abdülcelil Çelebi olup, mesleğinden ilham alarak renk anlamına gelen "levn" kelimesinden türettiği Levnî mahlasını kullanmıştır. Genç yaşta İstanbul’a gelmiş ve saraya girip nakkaşhânedeki ustaların yanında müzehhip olarak yetişmiştir. Ancak daha sonra minyatür alanında ilerleyerek II. Mustafa zamanında nakkaşbaşılığa yükselmiş, III. Ahmed döneminde de aynı görevi sürdürmüştür; vefatında Ayvansaray Mezarlığı’na gömüldüğü bilinmektedir. Levni´nin ünü, geleneksel minyatür üslubundan ayrılarak onu diğer saray ressamlarından ayıran daha realistik çizimlerinden gelmektedir. En önemli minyatürleri, III. Ahmed’in şehzadelerinin 1720’deki sünnet düğününü anlatan Seyyid Vehbî’nin Surnâme’si için hazırladıklarıdır.
1985 yılında Üsküdar’da doğdu. Anadolu Üniversitesi Okulöncesi Öğretmenliği lisans programından mezun olan Alpaydın, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nde yüksek lisansını sürdürmektedir. Ta’lîk yazıyı hattat Tahsin Kurt’tan öğrenmiştir. Çeşitli yarışmalarda ödül kazanmış, çalışmalarıyla birçok sergide yer almıştır. Yazı: "Ya Hafız"
Hattat Mahboubi, günümüzün “reisü’l-hattatin”i addedilen Hasan Çelebi´den ve Fuat Başar´dan icazet almıştır. Aynı zamanda İran´ın Reis´ül-Hattatini Golam Hüseyin Emirhanî´nin yanında meşk edip ondan da icazet almıştır.