FIRSAT MÜZAYEDESİ, 21.06.2023 saat: 22:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 22:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 20 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
Burmalı sütun adıyla da anılan, Surname´de bir minyatürde görüldüğü üzere, üç piton yılanını birbirine dolaştığı şekliyle tasvir eden sütundur. Günümüze bu haliyle ne yazık ki ulaşamıştır, yılanların başlarının nasıl koptuğuna dair çeşitli rivayetler vardır. Yılan başlarından bir tanesi İstanbul Arkeoloji Müzesi´nde sergilenmektedir.
Ayastefanos Rus Abidesi, 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı´nda ölen Rus askerlerinin anısına yaptırılmış bir âbidedir. Âbide, Osmanlı Devleti tarafından Rus Devletine savaş tazminatı olarak yapılmıştır. 1. Dünya Savaşı şavaşı başladığında, Rusya ile savaş halinde olan Osmanlı bu abideyi yıkma kararı almıştır. Enver Paşa´nın önderliğinde Bayrampaşa´dan gelen bir ekip önce çanı indirmişler, binayı boşaltmışlar ve yıkımı gerçekleştirmişlerdir. Çan, Askeri Müze´ye teslim edilmiştir. Bina içerisinde yer alan önemli parçalar Polis Teşkilatı´na teslim edilmiştir. Bu parçalar arasında önemli bir yere sahip olan yapının pirinçten altın yaldızlı maketidir, maket halên Emniyet müdürlüğünün envanterinde görünüyor olmasına rağmen bulunamamaktadır.
Kartpostalın arka yüzünde yer alan mektupta yazıldığı üzere, kartpostalın göndericisi bir opera fuarına katılmıştır. Operalar arasında "Die to te Stadt" adlı operanın da yer aldığı görülmektedir. Göndericinin opera isminin yanında yazdığı şerh "Genç bir müzisyenin aşk eseri" şeklindedir. Genç müzisyen henüz 23 yaşında iken, Avrupa´da ilk kez operası yayınlanacak olan Erich Wolfgang Korngold´dur. Sonraları Amerika vatandaşlığına geçen müzisyen, Amerikan Hollywood film endüstrisi için film müziğini ortaya çıkartan ve geliştiren bestecidir. Karpostalın ön yüzünde yer alan Osmanlıca not, "Her gün girdiğim kapı. Şimdi sarayın dördüncü katında ikamet ediyorum. Fakat şimdi böyle atlı arabalar yerine otomobil kaim oluyor..." şeklindedir.
15 Nisan 1888´de Şehreküstü mahallesinde Ahmet Gazzaz Efendi’den kiralanan binada okulun açılışı yapılmıştır. 1922 yılına kadar ipekçilik okulu toplam 2032 kişi ipek böcekçiliği diploması almış, mezun olan Bursa´lı öğrencilerin %73’ünü Ermeni ve Rumlar oluşturmaktadır. 1926 yılında okul kapatılmış, 1930 yılında yeniden açılmıştır. 1976 yılında okul yeni binalarına taşındıktan sonra bina öğrenci yurdu olarak kullanılmaya başlanmıştır. Günümüzde bina Anadolu İmam Hatip Lisesi´nin mülkiyetindedir.
Fotoğrafın arka yüzünde yer alan Osmanlıca ithaf, "Abla muayenehanenin üç kısmının resmini size gönderiyorum. Yine de resim çektirip göndereceğim. İki gözünden öperim." şeklindedir.
Fotoğrafın arka yüzünde yer alan Osmanlıca ithaf, "Çok sevgili muhterem Ağabeyime: Ebedi bir hatıra olmak üzere hürmet ve samimiyetler ile tadim ederim efendim" şeklindedir.