OSMANLI DÜNYASI, 06.05.2022 saat: 21:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Kitap, Dergi ve süreli yayın hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 20 + KDV'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR.
Kâtib Çelebi'nin Osmanlı tarihine dair Türkçe eseri olup sade bir üslupla yazılmıştır. Daha sonraki tarihçiler üzerinde önemli bir etki bırakan Fezleke, tarih yazarı Naîmâ tarafından da büyük ölçüde aktarılmıştır.
"Tarih ve coğrafya lügâtini ve tabir-i eslıha kâffe-i esmâ-yı hassayı câmidir [Tarih ve coğrafya kelimelerini, terimleri ve tüm özel isimleri içermektedir]"
Tanzimat'tan sonraki Türk edebiyatının tanınmış edebiyatçısı Şemseddin Sami, roman ve tiyatro yazarlığından gazeteciliğe, lügatçilikten ansiklopedi yazarlığına kadar değişik alanlarda önemli eserler vermiş bir isimdir.
İlk resmî Osmanlı vakanüvisi ve tarihçisi olan Naima tarafından kaleme alınan ve olayları kronolojik bir sıra içerisinde nakleden eser, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde çok faydalanılan bir eser olmuştur.
Osmanlı Devleti'nde 1868-1876 yılları arasında hazırlanan ve daha çok borçlar, eşya ve yargılama hukuku esaslarını içeren kanun metni olup, İslam hukukuna dayalı olarak hazırlanan ilk kanunlar olduğu için sadece Osmanlı hukuk tarihi bakımından değil İslam hukuk tarihi bakımından da dikkate değer bir öneme sahiptir ve İslam ülkeleri tarafından hazırlanan kanunlara öncülük ve örneklik etmiştir.
TENCERE YUVARLANDI KAPAĞINI BULDU, Mehmed Murad Bey, İstanbul 1326, 96 s.; NESR-İ HARB NESR-İ SULH VE TİRYÂKÎ SÖZLERİ, Cenab Şehabeddin, Kanaat Matbaası, İstanbul 1334, 192 s.; HİNDİSTAN'DA İNGİLİZ HÂKİMİYYETİ, William Jennings Bryan, 24 s.; AGO PAŞA'NIN HÂTIRÂTI, Refik Halid [Karay], Sabah MAtbaası, İStanbul 1338, 160 s., 12x18 cm
Meşrutiyet yanlısı ve ilerici alim tipinin bir temsilcisi olarak görülen Osmanlı şeyhülislamı Musa Kazım'ın Ahmed Midhat Efendi'ye verdiği tefsir derslerinin Ahmed Midhat Efendi tarafından kaleme alınmasıyla meydana gelen bir eserdir.
Yahudi asıllı Türk ilim ve siyaset adamı Avram Galanti; Osmanlı Yahudileri, Türk-Yahudi ilişkileri, Yahudilik ve Türk kültürü üzerine önemli araştırmalarda bulunmuş ve çeşitli ülkelerde yayınlanmış makaleler kaleme almıştır. Yahudi milletinin Osmanlı Devleti'ne olan bağlılığını dile getiren Galanti, Millî Mücadele yıllarında yabancı dillerdeki yayınları da Türkçeye çevirip Mustafa Kemal ve arkadaşlarına iletmiştir.
Sedidüddin el-Kaşgarî'nin namaza dair eseri olup zaman içerisinde Hanefi coğrafyasında İslami ilimleri öğrenmek isteyenlere okutulan giriş metni hâline gelmiştir.
Yazıldığı tarihten bu yana büyük ilgi gören Sadi Şirazî'nin ünlü Farsça eseri Gülistan, çoğunlukla günlük hayatta karşılaşılan olaylar dikkate alınarak ahlakî ve edebî sonuçlar çıkarılabilen hikâye ve nüktelerle süslenmiş; Farsça ve Arapça şiirlerin yanı sıra ayet, hadis ve atasözlerine de yer vermiştir.
Eser, ayları ve günleri konu alan bir takvim özelliği taşımakta ve güneşi, ayı, yıldızları ve yeryüzü hareketlerini esas alarak geleceğe dair hükümler vermektedir. Meteoroloji kitabı olarak da bilinen eser, esasında nücum ilmine dayanmaktadır.