Lot : 136
Kategori : Fotoğraf
Talihsiz bir şehzade...
Sultan Abdülmecid´in torunu İbrahim Tevfik Efendi´nin ve aile eşrafından prenseslerin imzalı fotoğrafları, (20 fotoğraf)...
Lot içerisinde, İbrahim Tevfik Efendi´nin iki adet fotoğrafı, eşinin bir adet büyük boy fotoğrafı ve hanedandan prenseslerin yedisi imzalı olmak üzere on yedi adet fotoğrafı yer almaktadır.

Sürgün sonrası eşleri ve çocukları ile Fransa'nın Nice şehrine yerleşen İbrahim Tevfik Efendi, 31 Aralık 1931 tarihinde hayatını kaybetmiştir. Vefatı sonrası kızlarından Kadriye Sultan, Nice şehrinde eşi ve iki çocuğu ile yaşadığı iki odalı evde sefalet sebebiyle hastalanmış; maddi imkanlar elvermediğinden senatoryuma dahi kaldırılamayarak hayatını kaybetmiştir. Şehzadenin diğer kızı Rabia Nilüfer Sultan, pederinin vefatı sonrası sefalete düşünce kendisine Müslüman süsü veren bir Kafkasyalı ile evlenmiş, bu zatın Yahudi olduğunu öğrenince ise ondan boşanarak Cezayirli bir Arap ile evlenmiştir. Bu evlilik sonrası Cezayir'e yerleşmiş ve İkinci Dünya Savaşı dönemine kadar burada yaşamıştır. Savaş yıllarında Amerikan ordusunda yüzbaşı olarak görev yapan kardeşi Şehzade Burhaneddin Cem Efendi tarafından Cezayir'den alınmış ve Amerika'ya götürülmüştür. Hayatına dair bilinen son şey, Amerika'da bir akıl hastanesinde tedavi gördüğüdür. Şehzadenin ortada kalan diğer iki kızı ise Katolik rahibeler tarafından himaye edilerek diğer öksüz çocuklarla birlikte büyütülüp yetiştirilmiştir. Kardeşlerden biri İsviçreli bir beyefendiyle evlenmiş; diğeri ise Nice şehrinde kalarak bir mahalle mektebinde öğretmenlik yaparak hayatını idame etmiştir. Her ikisi de Katolik rahibelerin telkinlerine karşın dinlerini değiştirmemiştir. 
Lot Detayları
Phebus Hakkında
“Phebus Müzayede Evi, alıcılar ve satıcıları online ortamda bir araya getiren bir açık artırma platformudur.”
Bizi Takip Edin
Copyright © 2020 PHEBUS Müzayede