Lot : 76
Kategori : Kitap
İki kitap bir arada...
1) LES VOYAGES DE JEAN STRUYS, EN MOSCOVIE, EN TARTARIE, EN PERSE, AUX INDES, & EN PLUSIEURS AUTRES PAIS ETRANGERS Jan Janszoon Struys, 1671, Chez la Veuve de Jacob van Meurs, Amsterdam, 360 sayfa metin + 14 sayfa dizin... 2) RELATION DU NAUFRAGE D´UN VAISSEAU HOLLANDOIS, NOMME TER SCHELLING, VERS LA COTE DE BENGALA, 1681, Chez la Veuve de Jacob van Meurs, Amsterdam, 80 sayfa, 19x25 cm...

Hollandalı denizci ve yelken yapımcısı Jan Janszoon Struys´un, Avrupa, Afrika ve Asya´ya farklı tarihlerde yaptığı maceralı yolculuklarını anlattığı, döneminde büyük bir popülerlik yakalayarak farklı dillerde birçok baskısı yapılan seyahatnamesi.

Struys kitabında; ziyaret ettiği kasabaları, insanların yeme ve içme alışkanlıklarını, dini geleneklerini ve nasıl eğlendiklerini yer yer gravürlerle destekleyerek ayrıntılı bir şekilde anlatmış; şahit olduğu çarpıcı hadiseleri kitabın döneminde yakaladığı başarıyı anlamamızı sağlayacak derecede canlı ve ilgi çekici tasvirlerle okurlarla paylaşmıştır. Örneğin, İran´da sadakatsizlik sebebiyle canlı canlı derisi yüzülen ve yüzülmüş derisi haremdeki diğer kadınlara ibret olsun diye duvara çivilenen kadının acıklı hikayesi ve bu hikayeyi destekleyen çarpıcı gravür kitaptaki sansasyonel bölümlerin belki de en çarpıcısını teşkil etmektedir. Formosa´da "kuyruklu bir insan ırkı" gördüğünü iddia eden yazarın kitabın satışını artırmak için fantazi ile hakikati iç içe geçirdiği ve hayal gücünden bolca istifade ettiği ise aşikardır.

İçerik: 1 tam sayfa gravür, 19 katlanır gravür, 1 katlanır harita.


***

Ciltte yer alan ikinci kitap ise Ter Schelling adlı bir Hollanda gemisinin Bengal Sahili yakınlarında batmasıyla alakalıdır.

İçerik: 9 yarım sayfa gravür.

Sırtı panelli ve altın yaldız çerçeveli, tümüyle deri dönem cildinde...

Lot Detayları
Phebus Hakkında
“Phebus Müzayede Evi, alıcılar ve satıcıları online ortamda bir araya getiren bir açık artırma platformudur.”
Bizi Takip Edin
Copyright © 2020 PHEBUS Müzayede