Lot : 27
Kategori : Madalya
Yapılamayan serginin madalyası
Bursa Sergisi Madalyası (bronz), 11 Eylül 1339, çap 5 cm...

Ön yüzünde umumi Bursa tasviri, arka yüzünde ise (soldan sağa) gönye-pergel, buğday ve orak-çekiç sembolünü andıran bir formda kumpas-çekiç sembolleri yer almaktadır. "Bursa Sergisi -339- Kurtuluş Günü: 11 Eylül"


Osmanlı Devleti, ekonomik olarak dış dünyayla daha etkin bir ilişki kurma ihtiyacıyla Avrupa’nın büyük merkezlerinde açılan sergilere katılmış ve ilki 1863’te Sultanahmet Meydanı’nda olmak üzere, Bursa ve Konya gibi Anadolu’nun diğer şehirlerinde sergiler düzenlemiştir.

Bursa’daki ilk sergi 1906 yılında II. Abdülhamit döneminde, “Bursa Mamulat ve Mahsulat Sergisi” adıyla, ikincisi de 1909 yılı temmuz ayında II. Meşrutiyet’in birinci yıldönümü kutlamaları kapsamında açılmıştır.

1923 Sergisi ise Büyük Zafer sonrası Bursa’nın kurtuluşunun birinci yıldönümüne denk getirilerek Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın yüksek himayelerinde açılması planlanmıştır. Ancak sergiyle ilgili birçok ön hazırlığın tamamlanmış olmasına karşın, dönemin koşulları bu serginin hayata geçirilmesine fırsat vermemiştir.

Lot Detayları
Phebus Hakkında
“Phebus Müzayede Evi, alıcılar ve satıcıları online ortamda bir araya getiren bir açık artırma platformudur.”
Bizi Takip Edin
Copyright © 2020 PHEBUS Müzayede